Фан Клуб: Брегалница Штип

• Креатор на темата Креатор на темата falanga_stip
  • Време на започнување Време на започнување
Oд местото на настанот овака :
1 саат ебавање,за да само 100-120 луѓе од 180-200 да влезат и тоа само второ полувреме...300 денари за карта ни бараа...

на крајот деца од Пирати максимум 7 одд. маваа со камења и фатија штрафта,скршија по еден џам никој повреден...

Ако е добро времето ке бидат сигурно повеке од 3 автобуси, но сепак ако е добро времето....ако не можеби еден!

Денес срам за Македонскиот фудбал во Скопје.
Навивачите на Брегалница не беа пуштени на стадионот или поточно кажано им беше барано по 300 денари карта:icon_eek::nesvest::uvo:

На крајот од мечот беа искршени џамовите на Штипските автобуси со кои дојдоа навивачите на Брегалница.

Инаку натпреварот заврши 0:0. Играчот на Брегалница Георгиев во 77 минута промашил колосална шанса кога излегол очи во очи со домашниот голман но сепак не се снашол најдобро!

Сега ни преостанува нам да го чекаме киксот на Скопје и со евентуалните наши добро резултати да се најдеме на второто место кое води директно во Првата Лига.

Знам колку се ненормални луѓето што се во и околу ФК Скопје, ама не ми се веруваше дека можеа до толку да се избламираат. Греота за луѓето што патувале толкав пат, за да седат пред стадион. Баш ќе ми се направи мерак да го казнат клубот парично поради слаба организација (неслужбени лица на терен, судиите многу тешко излегоа од терен на крај ...) па идното коло нека бараат и 500 денари карта, кога нема никој да им дојде освен ние локалните.
Инаку, Брегалница ја имаше најубавата шанса, ама мислам дека беше на 4-5 минути пред крај. Имаше контра од страна и нафрлување на 12-13 метри, сами беа двајца од Брегалница и едниот шитураше од прва покрај гол.
Многу тешок терен, сепак натпревар многу подобар од просекот за наша лига. Фалеа само голови.

Незнам зошто барале по 300 за влез али стварно не требало.:kesa:
Натпреварот беше добар, имаше шанси на двете страни, Скопје имаше повеќе од играта ама сепак како што пишавте погоре Брегалница ја имаше најдобрата шанса. Единствена црна точка беше судијата којшто на крај си го доби тоа што му следуваше.

Зошто од тие 100-тина души што влеговте само 20 дали навивавте а и не ве слушнав ништо друго освен `скопски педери` да пеете. Ние бевме едно 100-120 души и цела утакмица без престан навивавме. Тие што ви ги кршеле автобусите мора да биле некои дешичта пошто нас не држеа на стадион 20 мин. по завршување на натпреварот.:toe:
И тоа кучињата напатени што јаделе ќотек у Шутка ни влегоа на крај да не тепаат све да им ебам. :nerv: АСАВ

Влеговме околу 80-100,исто толку останаа надвор.. кога ви влегоа кучињата и зашо јадевте ќотек...

awe kako da bide ke vlagate vo prva liga ...samo treba da tepate na sekoj natprevar...

awe kako da bide ke vlagate vo prva liga ...samo treba da tepate na sekoj natprevar...

И ние истото се надеваме!:smir:

Во секој случај ако добро се забележи......Шкендија кога и да влегувала во Прва Лига ние секогаш сме влегувале заедно!

Види коенциденција!:toe:

Tesko deka bregalnica ke vleze direktno vo prva liga..Posto predposledno kolo igrate vo Prilep so 11 Oktomvri,i sigurno deka nema da dobiete (poradi Dragi Hristoski nazalost vo Prilep ima golem animozitet prema bregalnica),za razlika od Skopje koj poslendo kolo igra so 11 Oktomvri,i toa mu se sigurni 3 boda...Ne znam zasto ali dobivam vpecatok deka Bregalnica namerno ne saka vo prva liga,posto skoro cela polusezona bevte ramo do ramo so Skendija,i sega padnavte 3 mesto ...Se se mislam deka povtorno ke go prodadete barazot na Milano (ako imaat pari i tie)...

Tesko deka bregalnica ke vleze direktno vo prva liga..Posto predposledno kolo igrate vo Prilep so 11 Oktomvri,i sigurno deka nema da dobiete (poradi Dragi Hristoski nazalost vo Prilep ima golem animozitet prema bregalnica),za razlika od Skopje koj poslendo kolo igra so 11 Oktomvri,i toa mu se sigurni 3 boda...Ne znam zasto ali dobivam vpecatok deka Bregalnica namerno ne saka vo prva liga,posto skoro cela polusezona bevte ramo do ramo so Skendija,i sega padnavte 3 mesto ...Se se mislam deka povtorno ke go prodadete barazot na Milano (ako imaat pari i tie)...
auuuuu pa 11 oktomvri so e edna ekipa mn jaka u p.m. nemame da imame problem tamy vo prilep i kako vtoro ako bregalnica ne saka da vleze ne znam koj saka da vleze:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

auuuuu pa 11 oktomvri so e edna ekipa mn jaka u p.m. nemame da imame problem tamy vo prilep i kako vtoro ako bregalnica ne saka da vleze ne znam koj saka da vleze:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Pa za ekipa koja ima 6 pobedi po red,i koja vo svojte redovi ima prvoligaski igraci kako Kapinkovski,Dimov,Momirovski,jas iskreno ne bi rekol deka e slaba bash..Mozebi Bregalnica vo momentov e pojaka,no i mnogu drugi faktori ke odlucuvaat tuka..Poradi kaznata na Pobeda,cel Prilep e protiv bregalnica i bodovite sigurno nema da bidat pusteni,a i povejke od sigurno deka ke ima i mnogu drugi igri samo da ne pobedi Bregalnica,bidi siguren vo toa!

p.s: Dragan Hristovski uste e trener tamu?

Pa za ekipa koja ima 6 pobedi po red,i koja vo svojte redovi ima prvoligaski igraci kako Kapinkovski,Dimov,Momirovski,jas iskreno ne bi rekol deka e slaba bash..Mozebi Bregalnica vo momentov e pojaka,no i mnogu drugi faktori ke odlucuvaat tuka..Poradi kaznata na Pobeda,cel Prilep e protiv bregalnica i bodovite sigurno nema da bidat pusteni,a i povejke od sigurno deka ke ima i mnogu drugi igri samo da ne pobedi Bregalnica,bidi siguren vo toa!

p.s: Dragan Hristovski uste e trener tamu?
da uste e no za tvoja informacija sega si idam od utakmica samo 5-1 tepavme nisto povise a mozevme i da odeme do 10:vozbud::vozbud::vozbud:

cestito pobeda momci:smir:
drita 2-3 skopje:tapp:
ama seuste nisto ne e zavrseno,naredna igrate protiv lokomotiva,a skopje im gostuva na vlaznimi vo struga

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom