СП Хрватска 2009 - Ракомет (мажи) - генерална дискусија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Остануваат уште дуелите со Црна Гора во Скопје на 9 и 10 Јануари во Борис Трајковски.
Потоа одиме во Хрватска!

Член од
4 ноември 2008
Мислења
1.330
Поени од реакции
80
do sega vo varazdin ima prijaveno 2000 nasi navijaci....leleeeee ke bide jako

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
На плоштадот ќе има штанд на Алкалоид, додека за сите шест репрезентации се овозможени посебни кафичи за навивачите.
Очекувајте слики од мене :smir:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Македонија - Саудиска Арабија 27-20 (17-9)

Нашите одиграа одлично, цело време бевме во предност, СА се држеше само во почетните минути. Селекторот на нашата репрезентација експериментираше со составот при што добија шанса сите играчи и со пробуваа нови комбинации за престојното Светско во Хрватска.
Утре од 18.00 останува уште дуелот со Црна Гора, воедно и последна контрола пред СП.

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Што им беа тие плави дресови. Каква врска има Македонија со плавата боја?:tapp:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.425
Поени од реакции
16.726
Стварно. Без веза, дресовите им беа во сино-бела комбинација:kesa:. Тие најверојатно беа "домашни" дресови, па се прашувам какви ќе ни биде гостинската комбинација црно-зелена можеби?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.465
На плоштадот ќе има штанд на Алкалоид, додека за сите шест репрезентации се овозможени посебни кафичи за навивачите.
Еве за почеток една од мене, со оглед на тоа дека нема да бидам на првенството. Бев во Вараждин пред месец и пол, и отидов до салата да направам некоја фотка. Не беше уште пуштена во употреба иако средена внатре. Се наоѓа надвор од градот ќе ви треба превоз до таму.

Attachments

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Што им беа тие плави дресови. Каква врска има Македонија со плавата боја?:tapp:
Стварно. Без веза, дресовите им беа во сино-бела комбинација:kesa:. Тие најверојатно беа "домашни" дресови, па се прашувам какви ќе ни биде гостинската комбинација црно-зелена можеби?
Веза, безвеза, тие се можеби резервна комбинација, втора резервна по жолтата. Резервната комбинација нема врска какви бои би можела да има. Еве ви пример, дресовите на Јапонија, било која нивна репрезентација да ја загледате носи сини/црни дресови и тоа како главна комбинација, не резервна. А каде тоа вие гледате сино црна боја на јапонското знаме? Сум забележала вака многу држави, само не ми текнува во моментов уште некоја. Мене како репрезентативец на оваа држава воопшто не ми е важно каква боја ќе биде репрезентативниот материјал, се` додека е квалитетен и не се кине по прво перење.:smir:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Значи нашите играа во сини дресови бидејќи станува збор за турнир и на овој меч нашите беа пријавени како гостински тим.
Што се однесува до подготовките, може да се забележи голем напредок, пред се на контрите и брзата игра која со право се форсира бидејќи тоа е модерен ракомет.
Денес од 18:00 мечот со Црна Гора со кој завршуваат подготовките.

Македонија - Црна Гора 32-27 (18-16)

Нашите почнаа фуриозно, со одличен старт до пред крајот на првиот дел. Но потоа се чини ги зафати криза и паднаа психолошки, што и резултатски Црна Гора го надополни. Во нашите редови најефикасен беше Кирил Лазаров.
Ова беше последниот дуел пред СП, што значи дека остануваат уште 5 дена тренинзи и финални физички подготовки пред Хрватска.

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
32-27
pobeda za makedonija nad srna gora
mozeshe i so povece golovi da se izdvojuva pobedata no sosema zasluzeni se i ovie 5 gola
celo vreme bevme vo vodstvo ,osven na pocetokot koga povede 1-0 crna gora

mislam deka uste malku fali da sme megju najdobrite 6 reprezentacii na evropskoto prvenstvo.
igrata e podobreno vo odnos na prethodnite natprevari
mnogu sreca i uspeh na evropsko

Член од
23 август 2008
Мислења
79
Поени од реакции
0
Саше да ти кажам дека ова првенство не е европско туку Светско

ПО МОЕ МИСЛЕЊЕ МИСЛАМ ДЕКА МАКЕДОНИЈА КЕ ЗАВРШИ НА 8 ИЛИ НА 9 МЕСТО

СЕ НАДЕВАМ НА МАЛКУ ПОВЕЌЕ!!

GIS

Член од
21 октомври 2007
Мислења
881
Поени од реакции
154
Sekoja cest za tebe Junkie...te pratam gledam deka samo ti gledas da stavis nekoi informacii za svetskoto vo hrvatska,mislam deka maskiot rakomet vo makedonija e daleku poslabo cenet od zenskiot...sto e mnogu glupo..ni treba podrska vo hrvatska no jas kako sto razbrav imalo prijaveno samo 150 navivaci od mk vo varazdin ne organizirani nav. grupi tuku obicni fanovi...uste 6 dena,ke vidime togas
pozdrav

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Sekoja cest za tebe Junkie...te pratam gledam deka samo ti gledas da stavis nekoi informacii za svetskoto vo hrvatska,mislam deka maskiot rakomet vo makedonija e daleku poslabo cenet od zenskiot...sto e mnogu glupo..ni treba podrska vo hrvatska no jas kako sto razbrav imalo prijaveno samo 150 navivaci od mk vo varazdin ne organizirani nav. grupi tuku obicni fanovi...uste 6 dena,ke vidime togas
pozdrav
Јас имам информации дека ќе има околу 1000 навивачи. Сепак се надевам дека колку и да не има, ќе бидеме бучни и дека ќе навиваме со сета сила, па и на телевизија да се осети добра атмосфера.
Ќе се обидам целосно да ја доловам атмосферата и пред и после натпреварите.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Ова се извонредни вести. Еве повеќе информации за тоа кои кафичи ќе бидат резервирани за кои репрезентации (Македонија има „свој“, како и останатите репрезентации), а изгледа дека штандот на Алкалоид ќе биде место за собирање за сите. Извонредно што се избориле за дозвола за такво нешто.

И секоја ѝ чест на Хрватска и на градот Вараждин што ова го организирале. Симнувам капа. :eek:lee:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom