Рок/Метал vs. Турбо фолк и шабанерија

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Што преферирате, рок/метал или турбофолк?

• Вкупно гласачи
    343
jas slusam rock i metal zosto:

Obrazlozenie:
1. spored moite kriteriumi za cenene na muzikata na prvo mesto e tekstot ..... nema potreba da zboruvam deka vo rock i metal muzikata ima tekstovi na pesni koi stvarno se nesto posebno, nesto vozviseno:ojea:... tekst so koj mozis da se sozivejs,
a vo turbo folk muzikata tuka nema nikakva tezina ... nemal covek sot da pravi pa kako i obicno mu ostano samo da tresi nekoja gluposti:baeh:

2. isto taka rock i metal muzikata e pokvalitetna za razlika od turbo folk muzikata od tehnicki aspekt

3. rock i metal muzikate e pokvalitetna i od esteticki aspekt turbo folk e kic

samo to e to:toe:

:kickbox: znaci 3:0 za metal i rock :vozbud:
Ок и јас уживам во рок, метал, реге МНОГУ..... ама не му ја преувеличувај.

Како што има рок/метал песни со чии текстови се соживуваш или шо и да прајш така има и турбо фолк и народни какви и да не. Повели, прашај ме кои, ќе ги издвојам без никаков проблем ова беше под еден
Од технички апект, и во турбо фолкот има гитари и тапани и клавијатури и компјутери и микрофони...........и се но различно склопени. ова беше под два
И во естетскиот изглед се случува истото само шо кај рок/метал можи да се случи кршење почнувајќи од гитарите завршувајќи со модринки по телото од фамозните шутки и секако неконтролирана глава поради многу играње со неа :) ова беше под три

значи сума сумарум 3:3

Значи како доказ дека не зборувам на празно нека ти потврдат ресенчани дека бев металка која одеше на играорна :bip:

Од технички апект, и во турбо фолкот има гитари и тапани и клавијатури и компјутери и микрофони...........и се но различно склопени. ова беше под два

Значи како доказ дека не зборувам на празно нека ти потврдат ресенчани дека бев металка која одеше на играорна :bip:

Изгледан си ги разбрала што сакаат да кажат, имено кога спомнуваат од технички аспект не мисла на бројот и варијацијата на инструментите, туку на комплексноста на техниките за нивни свирење, и туа е повеќе од јасно дека во многу случаи за добра рок или метал песна се бара каде каде посложена и понапредна техника на свирење на инструментите.

А да и тоа играорна те поврзува со народна музика а не со турбофолк.

Ок и јас уживам во рок, метал, реге МНОГУ..... ама не му ја преувеличувај.

Како што има рок/метал песни со чии текстови се соживуваш или шо и да прајш така има и турбо фолк и народни какви и да не. Повели, прашај ме кои, ќе ги издвојам без никаков проблем ова беше под еден
И во естетскиот изглед се случува истото само шо кај рок/метал можи да се случи кршење почнувајќи од гитарите завршувајќи со модринки по телото од фамозните шутки и секако неконтролирана глава поради многу играње со неа :) ова беше под три

значи сума сумарум 3:3

Кое е тоа кршење на гитари? Сама по себе гитарата нема да се искрши, а и нема во Македонија некој што крши гитари кои се по 250 евра минимум, а и сигурно нема од тебе да ја искрши.

Шутките се сопствен избор на забава. Се наоѓаат на средина на публика или пред бина, и доколку не ти се мераклиски имаш останати области од подиумот за стоење и уживање. Шутки само на метал свирки има. Значи модринките доаѓаат по сопствен избор, а коа нешто одбираш не е баш негативно, пошто се поклопува со твоите желби зазабава.

Луѓето можат да се соживат со било кој текст, и со тие на турбофолкот. Јебига никому ништо. Некои можат само со турбофолкот, јебига пак. Некои само со металот или рокот, јебига по трет пат.
И ја сметам дека се посуштествени, поспиритуални и поуметнички, и кога се попрости пак да се вредни текстовите во Р и М, ама кога некој неможе тоа да го доживее, му останува турбофолкот и останата музикаж.

all right ама никој не смеј да ги суди турбофолкерите и обратно....уствари тоа ми беше и муабетот

сума сумарум фифти фифти.......get it?

Да ама, немаше аргументи точни за да испадне фифти фифти. Фифти фифти е фер исходо, коа све ке се сведе на нула. Ја би свел се на нула за помалце караници, ама не сакам.

all right ама никој не смеј да ги суди турбофолкерите и обратно....уствари тоа ми беше и муабетот

сума сумарум фифти фифти.......get it?
еве ти сума сумарум

Рок/Метал --BON--JOVI--, ..::Ena::.., alex_te, Anck-Su-Namun, Apokalipto, Avoid The Void, Bacillus gagous, badluckguy, bebush, black angel, Black Rose, BliND, BOBI_KOSA, Bobson, boozer, borcE**, BUCH, burn84, Crazy, Crni Bombarder, Cthulhu^, Devil-King, DimitarMK, djule, Dragon[Sky], Drugarce, D~a~R~k A~n~G~e~L, elence*$, Emma, Fantom_oh, Filmakedon, Goikoetxea, goodman_91, grunge_girl, HalfGrown_IDIOT, HCL, InAnA, ivaa, jamey jasta, kgn.Lucifer, KitKat, KohlBass, koleee, LADY IN CHAINS, Lavanda, Mac)), Mad Maxx, Majmunce, mans, mari4eto, MaRyJaNe-poison, mile_panikaaa, Mlad_man, Olivert, punXinMK?!, Quark, Raziel, Razorblade Kiss, rock-kate, Roswell, Saiya Jin, ScaryGirl, Scream`, Shmekerot, Skeleton Man, sonne, statusQuO, Symbolic Art, Syn, Tender Girl, terminatorEX, Tina89, tino097, torrent, Umbra, UnholY, Viktoranius, Vikuska, Vlatko_100, Блогерџија, Болиглава, Влатко_Русин, Гемиџија, Гижо, Гоццццце, ЕНТЕР, КикоМЦ, Крусер, Маwечко, маарко, Филип94, Ханзо, џимеј, ^^Smiley^^, _The Great_, `EsCaPe`, ~~БоЖиЦа~~
Турбофолк Aјсшутер, bella, Chombe_United, Janev, Kakazinha, Macedonian, miki88, Milanez`, Senkata, Чекич

Ама ако видиш поубаво како се поставени стварите на темава,ќе ти биде исто како Хитлер да ги собрал сите на плоштад и да им рекол нешто у стил "Ајде сите кои се Евреи нека кренат рака."

Луѓето можат да се соживат со било кој текст, и со тие на турбофолкот. Јебига никому ништо. Некои можат само со турбофолкот, јебига пак. Некои само со металот или рокот, јебига по трет пат.

И ја сметам дека се посуштествени, поспиритуални и поуметнички, и кога се попрости пак да се вредни текстовите во Р и М, ама кога некој неможе тоа да го доживее, му останува турбофолкот и останата музикаж.

Гижо, па ти со болдираното само што го нагласи “фифти-фифтито“ на zafrknata.

Второто, пак ќе се вратиме во второ одделение каде што се тепавме позади школо кој е за Металика а кој за Мајкл Џексон? :uvo: :pos:

Абе ја да ви кажам право, си сакам све: и оро и диско. И народно и оваја забавна музика вие младите што ја слушате.
Само не ги сакам тие со косите, наркоманите секташи....

Рокерите и металурзите пeјат на Енглески јазик и ич не ги разбирам шо кажват, можи ни карат мајки шајки а ние рипаме наоколу и тресиме со глајте ко споулајени

Али зато ко ќе запее Халид Бешлиќ

Да крај мене вилеее стоје, сувооо злато да ми бројееее
Ни тад не бих ја пристааооо јер на њуу сам навикааоооооо

(па оди рефрен)
Нееееќу неќуууу дијаманте
суво злато брилијанте
НИТ САФИРЕЕЕ НИТ РУБИНЕЕЕЕ
САМО ОНА ДА ЉУБИИ МЕЕЕ

(ова со големи буккви појако се пеи)

Одма се разбира поентата, и поуката на песната.

Турбо фолк бе нормално. Пионир 1000 вати со вуфер ко плинска боца у багажник, отворени прозори, седишта со тигрова кожа(добро имитација), брк, сако рибина кост, тежок златен ланец со крст нормално надвор изваден да се гледа.
Ставам пино силвестре, најбољи парфем, да видам лукот до кај е, ај не е страшно и спремен сум за искачање.
И рокам гергана и преслава, возам бавно за да може да им викам шц мала на девојчињата покрај кои поминувам и им се смешкам за да ми видат платинест зуб. Нека свират тие позади, многу ми е гајле, иам врски у милиција.

............

А за темава. Ми пречи кога некој ми се дере на уво, било да е метал, рок, транс, турбофолк.
Сакам помирна музика и полежерно, некоја позадинска, да можам да седнам и да си правам муабет.
Затоа најмногу класика, џез, во кафана староградски (се гледаме Охрид во европа)
Од опцииве гласам за рок/метал, бидејќи имаат и убави и помирни песни, за пензионер ко мене:).
Но во никој случај не би можел турбо фолк да истрпам.
Гледам планета кога сум на бербер, сакал или не сакал. Добро, после скришно си пуштам и дома, ама не кажувајте.

според анкетава збогум турбофолк блади шит
ae.gif

Самиот факт дека Цеца да дојде во Битола не би пошол, а бев во Инџија на Ред Хот кажува за што се определувам. Криво ми е што не можев да бидам во Софија на Металика. Метал не слушам премногу, иако може повеќе да се протне од турбото

Јас не слушам ниту едно ниту другото, ама кога морам да бирам (помеѓу две лоши работи) би избрал рок и метал и покрај тоа што тоа е музика која ме нервира и фрустрира.

Резултатите од анкетата се сосема очекувани знаејки ги досегашните ставови на членови на форумов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom