Што ако вашиот партнер/ка има различен вкус за музика или начин на живеење од вашиот?

T

the Carpenter

Гостин
Мене би ми било грдо ако се појави IGGY POP синдромот = Oд песната на АЗРА, каде што Џини вика дека има маица од Иги Поп. Немал девојка, ама ако би ја имал, таа би мислела што и тој, и таа би го обожавала Иги. Џони тука алудира на мнооогу работи :)

Тоа пример не ми се „свиџа“.

Ама пак, и да е претерано не е на арно. Дури и полошо.
Јас Led Zeppelin, таа Жељко Јоксимовиќ? Тешко би било ..

јас со мојата поубава половина се рчкам за Tool и KISS :)

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Големо чудо ако он бил металец, трансер, или не знам што се додека наоѓаме заеднички јазик и ни е убаво.

T

Tetro

Гостин
^хехе внимавај, зато не ги сакам насилни се тепаат :icon_lol:
Значи, сценариото иде вака:

Почнува музика - чаше ломим,...... таа ја празни масата експресно, повлекува столица и преку неа, качена е на маса за помалку од 7 секунди...

Сцена втора - сликовито ќе илустрирам.

А после ова се забегува во којзнае кој правец :icon_lol:

**ова е едновечерно сценарио и не се повторува наредната вечер

?

..........

Гостин
Значи, сценариото иде вака:

Почнува музика - чаше ломим,...... таа ја празни масата експресно, повлекува столица и преку неа, качена е на маса за помалку од 7 секунди...

Сцена втора - сликовито ќе илустрирам.

А после ова се забегува во којзнае кој правец :icon_lol:

**ова е едновечерно сценарио и не се повторува наредната вечер
Незнам. нека каже bucio тој е на такви маки :D

Член од
28 јуни 2010
Мислења
17
Поени од реакции
0
јас имам дечко металец и нема никаков проблем кога тој сака да излага во парк или на метал свирки иде најчесто со другарите а некогаш и јас одам со него зошто сепак и металците се луге не јадат можам мн убаво да си поминам и со нив иако јас сум мн друг тип на човек а кога јас сакам да идам на техно журка или било што јас одам со моите другарки или исто тој доага со мене,во кафичи на кафе сме секој ден тоа што слуша метал не го прави да неможе да излезе на кафе или да живее исто така како што што живееме сите...иаме несогласувања само во поглед на животот тој е преголем песимист ама сметам дека со тек на време како ке созрева полека ке почне да гледа по оптимистички...сепак музиката не е таа што треба да не спречи и да ни даде погрешно мислење за било кој зошто и јас сум имала мн лошо мислење на металците ама всушност тие не се поразлични од било кого
apsolutno se soglasuvam so tebe.........IMAV i jas decko metalec....koj sto prilicno se pridrzuvase kon toj nivni "metalski zivot"....istot sto go kazuvas za odenje na kafe istoto i nie go praktikuvavme+za zurkite skoro isto se bese.....megutoa malku si naogavme maani za izborot na muzika odnosno toj na mene.....imase mnogu opsti poznavanja kako skoro i site metalci i mi zameruvase zs sum slusala techno..etc...no najbitno od se...ako se najde zaednicki jazik..togas...drugoto se ke se sredi.......

Freedom2say

only the sky is the limit
Член од
23 август 2010
Мислења
196
Поени од реакции
229
Ние двајца сме израснати во семејства со дијаметрално спротивни вкусови за музика :nesvest:.
Сепак, кога веќе започнавме заеднички живот се фокусиравме на музиката која и на двајцата ни се допаѓа подеднакво.
Така, ќе се расположиме, тој свири и гитара и синтисајзер, па се наоѓаме.
А кога сакаме да слушаме нешто што другиот го „живцира“ - слушалките на уши и решен проблем! :back:

Член од
23 октомври 2010
Мислења
243
Поени од реакции
86
Доколку има чувства, хемија и компромис, се’ е можно. секогаш има некои работи кои се заеднички и ќе помогнат да се реализира таква врска.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Различен вкус за музика, до некаде, прифаќам. Под услов, музиката што таа ја слуша, да е квалитетна.
Односно, доколку таа слуша мека музика, што, не е мој вкус, бар таа музика да е од луѓе што ги ценам, и коа би бил геј, би ги слушал.
Односно, музиката што ја слуша, навистина да ја Слуша, да и го одразува карактерот а притоа да не ми иде на нерви...
Незнам, музиката си ја сфаќам доста сериозно и доста лично, и коа некој ми руга омилени песни/артисти, се осеќам ко да ми пцуе мајка :)

Што се однесува до стилот на живеење... Хм, па и, преоѓам преку тоа, ако е отворена за компромис и ако времето што го поминуваме заедно е на место што ни прија и на двајцата :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Јас стојам на рамниште дека музиката не дефинира како луѓе. Порано не го забележував тоа толку, ама сега да. Имам забележано дека со луѓе со кои делам ист вкус на музика имам и многу слично мислење на многу теми. Друга работа, јас не би прифатила живот со човек со кој сме минус и плус, не верувам во паролата за спротивностите, така да тешко дека ќе си фатам работа со човек со кој имаме различен начин на живот.

Член од
22 септември 2010
Мислења
130
Поени од реакции
27
Јас сум опен мајнд , пред облеката ,животниот стил и музиката има и други работи што се битни, доколку и тој е спремен и опен мајндед за мене, тогаш не би требало да има проблем :)

zakaculko

skinhead '03
Член од
24 март 2009
Мислења
201
Поени од реакции
33
до сеа не сум имал проблеми со жените во врска со музика и стил на облекување, мене лично не ми смета која каква музика слуша или како се носи, битно ми е колкав памет носи у главата

Kajgana Shop

На врв Bottom