Fantom
Chikara
- Член од
- 4 јуни 2006
- Мислења
- 11.453
- Поени од реакции
- 812
Не си единствена. Од десет луѓе, девет го помислуваат истото. Кога ќе ме видат како сум облечен, кај одам навечер, коа ќе ме прашет каква музика слушам и со кој се дружам, одма добивам чудни погледи и ко ќе поканам некој да не’ дружит кај шо сме собрани барем една вечер, добивам одговори како: „неам време“, „ќе ти се јавам деновиве, уживај“, „ај бе, ќе дојдам“ (и не креват после на телефон) и слично.Јас кога се спомнува металец, веднаш помислувам на тие позабеганите.
Еве да го остајме конкретниот случај за врска настрана. Зар мислиш дека единствена тема за муабет со металец би била музиката што тој ја слуша, или ритуали спомнати погоре, коишто ги практикува еден од сто?Со таквите не ни доаѓам во контакт затоа што нема шанса да ни се вкрстат патиштата. Со таквите немам што да правам ни 5 минути, затоа што истите не ни можат да ни се случат.
Можит да се прајт муабет за фудбал )), глобална политика меѓу Америка и останатите, за омилени оброци и така натаму. Има милион теми, а баш избегнати ќе бидат тие што не ви се заеднички: музиката, ритуалите шо ги напишав погоре, и други рандом теми (зависи од карактерите на двете особи.
Капирам бе Дивне.А ти Фантом, не би рекла дека си металец како тие за кои јас зборувам. Не видов дека друштвото ти е металско, не видов дека седите во металски кафич, не слушнав дека ечи металска музика таму, не видов дека работното место ти е металско и сл. Капиш?
Веројатно не очекуваше ти да те однесам во кафич каде што одвај ќе се слушаме шо зборвиме, ќе мавет сола од метал песни, ќе се прајт се’ освен нормален муабет и тако даље. Зато ојдовме во „нормален“ кафич, со пристојна музика, со гости кои беа дојдени со истата намера (да гледаат фудбал вечерта) и така.
Иначе за работното место, секако дека пре би работел во Баланс него на Куба Либре плажата. Платата е иста, само шо Баланс ми е на 10 минути од дома, а Куба Либре на 45, не се печам секој ден ко ненормален на сонце ако сум Баланс, и ќе ми е попријатно пошо ќе слушам музика шо е блиска до таа што јас ја милувам.
Малце избегав од темата, ама мислам дека ќе ми се прости, пошо пробав да ти објаснам некои работи за кои не мислам како тебе... :back: