Што ако вашиот партнер/ка има различен вкус за музика или начин на живеење од вашиот?

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Јас кога се спомнува металец, веднаш помислувам на тие позабеганите.
Не си единствена. Од десет луѓе, девет го помислуваат истото. Кога ќе ме видат како сум облечен, кај одам навечер, коа ќе ме прашет каква музика слушам и со кој се дружам, одма добивам чудни погледи и ко ќе поканам некој да не’ дружит кај шо сме собрани барем една вечер, добивам одговори како: „неам време“, „ќе ти се јавам деновиве, уживај“, „ај бе, ќе дојдам“ (и не креват после на телефон) и слично.

Со таквите не ни доаѓам во контакт затоа што нема шанса да ни се вкрстат патиштата. Со таквите немам што да правам ни 5 минути, затоа што истите не ни можат да ни се случат.
Еве да го остајме конкретниот случај за врска настрана. Зар мислиш дека единствена тема за муабет со металец би била музиката што тој ја слуша, или ритуали спомнати погоре, коишто ги практикува еден од сто?
Можит да се прајт муабет за фудбал :))), глобална политика меѓу Америка и останатите, за омилени оброци и така натаму. Има милион теми, а баш избегнати ќе бидат тие што не ви се заеднички: музиката, ритуалите шо ги напишав погоре, и други рандом теми (зависи од карактерите на двете особи.

А ти Фантом, не би рекла дека си металец како тие за кои јас зборувам. Не видов дека друштвото ти е металско, не видов дека седите во металски кафич, не слушнав дека ечи металска музика таму, не видов дека работното место ти е металско и сл. Капиш?
Капирам бе Дивне. :)
Веројатно не очекуваше ти да те однесам во кафич каде што одвај ќе се слушаме шо зборвиме, ќе мавет сола од метал песни, ќе се прајт се’ освен нормален муабет и тако даље. Зато ојдовме во „нормален“ кафич, со пристојна музика, со гости кои беа дојдени со истата намера (да гледаат фудбал вечерта) и така.
Иначе за работното место, секако дека пре би работел во Баланс него на Куба Либре плажата. Платата е иста, само шо Баланс ми е на 10 минути од дома, а Куба Либре на 45, не се печам секој ден ко ненормален на сонце ако сум Баланс, и ќе ми е попријатно пошо ќе слушам музика шо е блиска до таа што јас ја милувам.

Малце избегав од темата, ама мислам дека ќе ми се прости, пошо пробав да ти објаснам некои работи за кои не мислам како тебе... :back:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Некако темава ми е многу онака , предрасудна.
Што ако е металец/ка ???
Што ако е рапер/ка???
Што ако е турбофолкер/ка???

Па ја слушам метал и тоа нешто по брутал, идам со женска која слуша поп/техно и нешто рок а органски неможе да поднесе метал .
И ништо не ми смета нити мене нити на неа. Можеме да најдеме заеднички муабет , и кога станува збор за музика стануваме компитабилни :) . Најчесто коментираме балади бидејќи каква музика и да слушаш, балади сигурно слушаш. А доколку имаш девојка металка во право беше burn84 - металките се мистични , темна убавина . Има нешто интересно во нивниот изглед, знаеш дека можеш слободно да направиш муабет со нив за било која тема бидејќи се многу оупенмајндед за разлика од (повеќето) мејнстрим типки.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
91
Поени од реакции
3
Имам пријатели металци и баш се супер. Стилот е ок како и останатите, зошто да му ставам етикета на некој според тоа каква музика слуша. Доколку ми се допаѓа дечкото не гледам причина да не бидам со него. За вкусовите не се дискутира :nenene:

Black Rose

дете на цвеќето
Член од
12 февруари 2007
Мислења
1.972
Поени од реакции
38
Што кога вашиот партнер е металец/ка?
Во мојот случај би било: Што доколку вашиот партнер НЕ е металец? Тоа веќе ќе биде трагично:pos::pos::pos:

Ме мрзи да коментирам на темава, ама ај....

"Не излегувам на такви места, па мали се шансите воопшто и да запознаам металец" - Запознавате луѓе само навечер на излегување? Металците седат стрикно по паркови и на ниедно друго место? Дај не бидете смешни можете да се сретнете на милион начини.

"Ќе доаѓаме до судир на интереси во однос на тоа каде ќе излегуваме" - Ако сте тип на човек на кој навистина му пречат седенки во парк во ред, но ако не, зошто да се однесувате толку конзервативно и затворени за промени, ништо нема да ве чини ако пробате. Ако има љубов ќе има и разбирање, на крајот од денот не е ни битно дали сте излезени или каде сте биле, битно е да сте заедно.

Начинот на облекување е индивидуален избор и нема зошто да му смета на некого, ја сакате личноста, а не облеката што ја носи.

Музиката - метал балдите се најидеална музика за интимна атмосфера, но сепак се` е прашање на вкус.

дали мислите дека една врска меѓу девојка што не сака таков вид на музика и дечко што е тврдокорен металец да успее? Сепак станува збор за различен стил на живот. Дали ќе го прифатите тоа и ќе одите по своите чувства?
Да, зошто не би успеала доколку во таа врска постои љубов, разбирање, почит, доверба, искреност... Токму како резултат на разликите меѓу нив, ќе се надополнуваат еден со друг.

И не ти е прикладно поставена темата, наводно почнувам врска со некој и ооОП! ....абе типов бил металец :nesvest: Доколку повеќе ти смета отколку што ти се допаѓа она што тој го поседува и го претставува како личност воопшто нема ни да започнеш врска.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
53
Поени од реакции
5
Леле, и шо сега да ви кажам а?
А бе аман еј, бетар сте од баби-снаи и свекрви.
Вака ке искористам една умна мисла од Ајнштајн бесконечноста постои само кај две работи, и тоа кај вселената и кај чевечката глупавост, и за вселената ке се помислам малку, може и да нее безконечна.
Дајте ве молам како ке испуштите некое срценце кое може ке ви го смени животот зареди фактот што слуша лоша музика, јас слушам се се шо вреди да се слушне (е сега турбо фолкот е стварно страње заедно со бугарските, кај нив се 100% лоша музика) а од останатата музика 95%е страње па тие 5% кога ке ги најдеш не сватиш што е музика било тоа да е хип-хоп, рап,метал,рок,аренби,и сите стилови. со исклучок на класиката каде што процентот е обратн таму скоро и да нема лоша музика, само кој ке ја разбере. А за темева баш си е супер само шо одговорот ке биде позитивен ако не ти се свиѓа музиката што ја слуша партнерот можеш на таа тема секогаш да стискаш на игнор и гајле си немаш а остај то и глупаво би било со женскати/дечкоти да застанеш и да се расправаш за такви работи мислам стварно страмота, а има мн. други теми за кој треба да си разговарате така да само напред
п.с. металците си се ок луѓе и немојте да ги вреѓате а тие како таа другарката на на фалмакедон е некоја сатанистка така да не се чуди такви се тие само не дозволувај со таква девојка да бидеш или веќе ако си ваљда нема да е со тебе ради твојата крв, нема да и дозволуваш такви рабои:uvo:.

A

Anck-Su-Namun

Гостин
Што ако е металец?
Не би ми пречело воопшто, ни ако е металец, рокер или ако слуша техно, транс, ни поп ако слуша, ни хип хоп, ни аренби или пак ако е рапер. Не ми пречи ништо од овие. Додуша сум слушала во одредени периоди од сите овие по нешто. Можам да се прилагодам на сите, кога станува збор за музиката. Само не би можела да се прилагодам на турбофолк, некако не ме привлекува воопшто. Додуше не ми е важна многу музиката која ја слуша, поважен ми е тој каков е спрема мене и каков карактер држи.
Кога би ме привлекол некој што слуша турбофолк би направиле некој компромис :) доколку не му смета јас што слушам метал, рок и сл.
Арно ама мене ме привлече рокер :). И да ви кажам право нема ништо страшно во тоа седење во парк. Може да е многу забавно :) Ако некому му смета може да се договорат да си излегуваат на друго место. Не е дека металците или рокерите не знаат да излезат во кафиќ, знаат и они да излегуваат во кафиќи, ама многу ретко.
Јас повеќе излегувам во кафиќи отколку што седам во парк или сл. А сепак слушам метал и рок на пример.
Значи ништо страшно, а и мала промена во излегувањето навечер некогаш многу добро би ви дошла.:) Од искуство ви кажувам :)

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Во основа не судам според музиката која некој ја слуша или според филмовите кои ги гледа и слични генерализации. Сепак девојките кои се облечени онака типично металски не ме привлекуваат, едноставно тој стил не ми одговара. Секако тоа не би ме спречило да имаме добро другарство, ама за врска некако мислам дека не би си одговарале, не само во поглед на облеката, туку и на местата на излегување и слично.

bella

*HOT*
Член од
8 јуни 2008
Мислења
407
Поени од реакции
27
обично ретко сум сретнала врска со металец и девојче кое не е металка,или обратно!обично металците си наоѓаат некој со исто свакање,од нивнит круг!мене лично не ме привлекуваат металци,не ради музиката,туку онака,никогаш не би се загледала во некој металец,неам ништо против нив,ама секој има свој вкус

Член од
13 мај 2008
Мислења
114
Поени од реакции
4
Мислам што па толку се чудни металци/ки? Или па што е чудно да имаш дечко/девојка што слуша метал? Илли со глупавите изјави демек не би идела со металец затоа што на местата каде што излегувам неможам да ги најдам бе. мислам хелоууу, и металците одат на училиште, факултет, работат ( нели и на овие места може да се јави љубов, или па грешам). Или она другото, не би имале заеднички теми со таков тип/девојка, а што мислите дека металците само за музика-метал прават муабет, дека нив ништо друго не ги интересира?

Еве ја немам против да идам со девојка која слуша метал, сум имал, и добро сумс е согласува., исто така би идел и со девојка што слуша рап, техно, па нека слуша и турбофолк, сепак тоа е нивен избор. Имам многу другарки кои слушаат турбофолк, ама за некое чудо се нормални, паметни и си имаат свој став. Мислам си идат на тие турбо фолк забави, али не те замараат со тоа:). И стварно мислите дека само металците имаат некои забегани ритуали, дека само тие се наркомани и хроници..., ајде веќе да престанема со глупиве генерализирања и стереотипи. Има само една едноставна поделба на луѓе, или е добар, или е лош, трето нема...::)..

Баш ме интересира која ќе биде следна ваква тема со глупа генерализација, едвај чекам...:pos2:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Што е битно дали е металец,рокер,клабер или шабанар :toe: нема врска тоа стиловите битен е човекот,иако ретко сепак се случува од различни музички стилови луѓе да се заедно,на пример ја никако неможам да најдам девојка клаберка :toe: значи не смеам да фатам друга додека не најдам...нема потреба од вакви поделби и предрасуди

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Море чоек глупа земја е македонијава ништо не разбират и то е то..назадна нација особено коа ќе видам турбо фолкери во келнерска униформа што сакаш поише од тоа..живеат во некој комунистичко-заебан-старски филм од домашните шо им тупеле као они иделе у кафани и слично. Времето иде напред,све се менува, мода технологија,начин на живот, климата се менува,само простиот човек останува ист.Доколку би се сменил не би бил прост.
И коа ќе видат у црно луѓе го користат СТЕРЕОТИПОТ дека се у секта, а да го прашаш не ни знае као изгледа секта, па ниту видел секта. У тоа сум 100 % сигурен дека никој ебено не знае као изгледа секта.Порано беше актуелна Црна Ружа али као што знам никад они не се изјваија јавно и да се носат во црно као металците.
Као што турбо фолкот си има свој начин на живот, машките да се педери, у розево стегнати со шпиц чевли као келнери и слично така и у металот.
Никој не го разбрал тој начин на живот металот,дека тука не се преферираат ГЕЈ СТВАРИ.
Се ужива во Агресијата,Екстремноста и се она што те прави да си КУЛ и со по цврт карактер.Слушајќи го таквиот стил на музика почнуваш да стануваш по ладен на Геј Емоциите као плачење,жал,страв и слично.
Црната боја е обично боја на негативците но и боја која го прави изгледот поинаков.Едно е да излезам во Розево облечен ќе делувам инаку, а друго е да излезам Во ЦРНО. Сепак секој си има вкус за облекување....и помалце глупости као што кењаше тај глупакот- Let3 демек металците воа она праат.
За металот тврдам и би му докажал на секој дека МЕТАЛЕЦИТЕ (не секој , туку оној кој навистина го разбира сака и живее тој начин) се ПОИНТЕЛЕГЕНТНИ од останатите луѓе.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
Што е битно дали е металец,рокер,клабер или шабанар :toe: нема врска тоа стиловите битен е човекот,иако ретко сепак се случува од различни музички стилови луѓе да се заедно,на пример ја никако неможам да најдам девојка клаберка :toe: значи не смеам да фатам друга додека не најдам...нема потреба од вакви поделби и предрасуди
Ако другите работи се во ред со девојата нема пречка. Вкусот за музика е индивидуален и само прашање на ден е кога и можеби и на обајцата ќе ни се сменат вкусовите и глупаво е да одбиеш девојка металка само затоа што слуша музика различна од твојата и ете нели применува таков начин на живот-металски.

don PASCAL

Tne last Don Protected By the Mafia..
Член од
2 октомври 2007
Мислења
647
Поени од реакции
19
нема да ми пречи што слуша метал само ако оде со мене нема да се облекува МЕТАЛСКИ :toe::toe:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Devil - King, дискутирај нормално.Без навреди и со почит кон останатите.
Кој што сака ќе слуша,не може ти да кажуваш дали се сељаци или не,без обзир на тоа каква и да е музиката.

Последна опомена.
Смири се малку.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Пиииииииииииијем на ЕКС (Трассссс една чаша) Од днааааа до днааааааааа (трас цело шише) Пииииииииијем на Екссс (Неколку истрели од пиштол) Од днааааааааа до днаааааааааа (Тепачка у кафана)
Не го зборувам за да вреѓам.Зборувам затоа што МРАЗАМ ТАКВА СЕЛЈАЧАНА.
А за у кафани ак си идел...слободно иди колку сакаш. И јас идам иначе,али не да се глупирам као селаните, туку за да седнам некоаш фамилијарно на вечера.
А ти ако ја сметаш кафаната за место во кое би се развивал ноќниот живот, си се заебал изумре тоа време. Исто као што тито умре сфати го тоа....така и воа ти е назадно срање.

А за педери? Не мислев во смисла на педер да слушаш турбо фолк и да се РЕДИШ В ПРДЕШКА бе брату, педерско понашање имат таквите селани, коа ќе се напијат мислат можат се, ниска интелегенција имаат и се облекуваат најбезвезе и нај педерски.

П.С. Сите познати педери се најголеми турбо фолкери. Докажано.
не генерализирај пријателе . многу стереотипно размислуваш. сељачана што се облекува педерски и со ниска интелигенција:uvo:. а ја па ко што знам металците се дРоГиранти на хорс и се облакаат ко клошари и се лоши и јадат мали деца и се онакви и такви а добро знаеме дека не е тоа така. што има толку лошо да се развеселиш во кафана на пример на некој му е полесно тоа отколку да се опушти со песни за смрт , депресија сатана итн итн.. сите металци се грди , наркомани самоубијци .... докажани и сега што ? и што ако девојката е металka или турбофолкер ? големи ***** ..... ако и се допаѓа тој стил супер нема да ја присилувам ништо да менува нели си ја сакам таква ко што си е :):):):)

Kajgana Shop

На врв Bottom