Развод - a децата каде?

• Креатор на темата Креатор на темата bella
  • Време на започнување Време на започнување

bella

*HOT*
Член од
8 јуни 2008
Мислења
407
Поени од реакции
27
ОД ДЕН НА ДЕН РАЗВОДИТЕ СЕ СЕ ПОЧЕСТИ ВО НАШЕВО ОПШТЕСТВО,СЕ ЗЕМААТ И РАЗВЕДУВААТ ЛУЃЕТО БЕЗ МНОГУ РАЗМИСЛУВАЊЕ,НО ШТО АКО ИМА ДЕЦА ОД БРАКОТ,ОПРАВДУВАТЕ ЛИ РАЗВОД???ЈАС ЛИЧНО СУМ МНОГУ ПРОТИВ РАЗВОД,НО АКО ИИМА КАРАНИЦИ СЕКОЈДНЕВНО ДЕТЕТО ДА ТРПИ ТРАУМИ ОД НЕДОРАЗБИРАЊЕТО НА РОДИТЕЛИТЕ И СЛ...ТОГАШ ПОДОБРО Е ДА СЕ РАЗВЕДАТ РОДИТЕЛИТЕ,И ДЕТЕТО ДА СЕ ГЛЕДА СО ДВАЈЦАТА,ОТКОЛУ ДА БИДЕ СВЕДОК НА ДЕКОЈДНЕВА ТОРТУРА!И СТО ТОА ДА ВЛИЈАЕ НА НЕГОВИОТ ПСИХИЧКИ РАСТ И РАЗВОЈ!

Не оправдувам такво нешто, но сепак ако се преминат границите на трауматизирање, тоа е најдобро. Лично сум искусил во животот такво нешто и не би сакал некој друг да почувствува неговите родители да го сторат истото.

Ако се две ќе си делите по едно , ако е едно ќе и напрајш уш едно да не се љутит и развод :kesa:

Јас се согласувам со разводот... Подобро да се разведат и да останат во добри пријателски односи отколку да останат во брак и секојдневно да се караат...
Мислат дека така е подобро за децата. Јес да ќе има трауми, но мислам дека уште поголеми трауми ќе има ако ги трпи караниците така што на крај ќе израсне во крајно искомплексирана и нестабилна личност...

Е сега децата каде... тоа зависи од родителите кој каков е, што значи нема некои строги дефиниции и поделби кај би требало да се децата по разводот...

Според закон брачните партнери кои се разведуваат треба да имаат спогодба за начинот на вршење на родителските права и должности и за издржувањето и воспитувањето на децата. Судот ќе донесе одлука за развод на бракот по заемна согласност на брачните другари ако утврди дека тие таа согласност ја донеле слободно, сериозно и непоколебливо.

По мене децата треба да припаднат кај оној родител кој може да им пружи правилен развој и воспитување и материјална сигурност, без разлика дали е мајката или таткото.
Сепак, треба да се има контакти и да се помине време и со другиот родител и неговата фамилија (доколку нема девијантно однесување кое би можело да му наштети на детето во секоја смисла).

Оправдувам нормално, доколку караниците станат се почести и поголеми. Многу лошо за едно дете е да биде сведок на караниците на родителите, и секојдневно да доживува такви случки од кои понатака ќе му останат трауми...Затоа најдобро решение тука е развод, објаснувајќи му на детето дека мама и тато повеќе не живеат заедно, но дека тие сеуште се негови родители и секогаш ќе бидат. А за тоа каде ќе живее детето, хм, мислам кај мајката е подобро, но еднаш на три недели пример да спие кај таткото по неколку дена. Мислам, така е најдобро.

Децата кај тој кој е поспособен, да ги издржува и да им пружи се што им треба за "правилен" понатаможен развој.... Преглупо е да трпат безвеза караници и да ги оштетат вечно :S

Па законски не и припраѓаат на мајката?И само ако таткото може да докаже дека мајката не е стабилна може тој да добие старателство?Или пак по договор тие како ќе се договорат? Или се лажам т.е многу гледам филмови...

Коа велам јас уште има глупи луѓе на планетава и не сфаќаат дека КОНДОМИТЕ СЕ ВЕЌЕ ИЗМИСЛЕНИ.
Btw,кој уште денес се жени?

Ако се две ќе си делите по едно , ако е едно ќе и напрајш уш едно да не се љутит и развод :kesa:
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Смеххх ...

-Развод па ке се менувааат 2 недели у тај 2 недели у друг ..

П.С- Многу ме насмеја Гего ..

Коа велам јас уште има глупи луѓе на планетава и не сфаќаат дека КОНДОМИТЕ СЕ ВЕЌЕ ИЗМИСЛЕНИ.
Btw,кој уште денес се жени?

А ако се работи за луѓе кои се 15 годни во брак и имаат деца од 5 -6 години?

Плус, која е логиката во брак да имаш секс со кондом?

А ако се работи за луѓе кои се 15 годни во брак и имаат деца од 5 -6 години?

Плус,која е логиката во брак да имаш секс со кондом?

Не мора да има логика.Едноставно первенција.
Незнам искрено јас ни сакам да се женам некогаш најболје ми е слободен да сум а коа сме кај децата...
Деца?
Не благодарам!

Не мора да има логика.Едноставно первенција.
Незнам искрено јас ни сакам да се женам некогаш најболје ми е слободен да сум а коа сме кај децата...
Деца?
Не благодарам!

Е да ама тука не се разговара за тебе и дали ти сакаш да се жениш или не сакаш да имаш деца... :smir::smir::smir:

Се разговара за луѓе во брак што веќе имаат деца и стигнале до развод...

И да што е поентата на бракот ако се нема деца?

децата одат таму каде што ќе ги додели судот во случај да неможат родителите да се договорат..
но доколку се постари од 10 години ( МИСЛАМ) треба и тие да бидат прашани доколку нема посериозни компликации од некоја од странките...

Може да се разведеме денес,утре,задутре... секогаш.
У првиот момент кога ќе ни стане јасно дека работите не ни одат на добро и сме почнале да се малтретираме еден со друг.

АМА... децата доаѓаат со мене.Безпреговорно.
Ќе се договориме поштено околу материјалните добра.
Тоа сигурно.
Побара ли деца,или не дај Боже се инати ко магарица на суд...
полека и смислено ќе и ја очистам цела фамилија.
Мушка глава да не им остане.
:toe:
Па ако одговара...

ДЕЦАТА МИ СЕ КРВ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom