Ограбени Македонци во Бугарија

• Креатор на темата Креатор на темата ogledalo
  • Време на започнување Време на започнување
Прво криминалот во БГ не е поголем от този например во Италиja,па друго е прашането дека некоj сака да направи от едно нешто друго.Зашто така не крадат турските коли и германските които сека година одат ком Тр от Германиja?Па да не би македонците да са побогати от турците деко веке години работат во Германиja?
Колкото бугари са обрани во Охрид и Скопие,нема да зборуваме.Лично мен са ме обирали на автобуската станица во Скопje.Па сега да рева тука?!
ФМИ, насекаде има криминал. При нас е лошо дека фаштат кокошкарите, а големите ги знаат, ама не могат или не сакат да ги осудат. Пострадали са невинни хора. Сите жалиме за них. На нихно место може да беше секои от нас. И некои другари плукат врз сите ора. Значи и сите ние во Пиринска Македониа сме исти. Е поради такви момчина, дека ме пцуат после се прашат "Оти сите ни мразат". А сите други може да са свестни, убави хора. Ама като има неколко црни овци.

Не правиме муабет за стапка на криминал/грабеж украдени 10 автомобили од паркинг во Софија...

Правиме мубает за киднапирање и неовластено лишење од слобода на туристи во вашата земја бе! За тоа се оди во ќумез бааѓи време.

Кај го има ова? Во Италија да не крадат возила вака, ги врзуваат туристите и им ја палат колата? Или Германија? Ајде да не одиме во цивилизираниот свет, споредете со Шпанија.

Па ни во Неапол бе вака нема да те ограбат, таму се поцивилизирани од вас...

Не правиме муабет за стапка на криминал/грабеж украдени 10 автомобили од паркинг во Софија...

Правиме мубает за киднапирање и неовластено лишење од слобода на туристи во вашата земја бе! За тоа се оди во ќумез бааѓи време.

Кај го има ова? Во Италија да не крадат возила вака, ги врзуваат туристите и им ја палат колата? Или Германија? Ајде да не одиме во цивилизираниот свет, споредете со Шпанија.

Па ни во Неапол бе вака нема да те ограбат, таму се поцивилизирани од вас...

НИЕ както и 99.99% от б'лгарите не сме криминалци.
Криминалци от всекаков тип има навсекаде - сигурен сум дека и кај вас во Македонија има криминал от подобен характер. Или не стават грабежи по магистралите?

Това, дека изпитваш омраза кон б'лгарите е отделно нешто.

Андроник ги обича блгарките, не му лепи етикета.
Како не сте криминалци кога единствено за бугарија не можеш асално да си ја осигураш колата? Не ти кажува тоа нешто?

Ај мирни и на темата!!!!!

фми, не споредувај џепарење, или што евентуално те заебале оние чевли што чистат во Скопје на автобуска, со класичен пример на разбојништво по нашиот, а верувам и вашиот кривичен законик. Имаш и противправно лишување од слобода на пример...
Кај вас сеуште има премногу криминал од таков облик, како во средината на '90-тите кога царуваа најотворено мафиите...
Такви случаи има и премногу кај вас, а кај нас нема, посебно не таков друмски криминал. Тоа ќе му дојде нешто како пиратите на море...
Но, тоа е...
На времето барем на граница даваа брошури како да препознаеш вистински полицајци на патот, оти имаше и лажни, па каде да внимаваш и како да постапиш...па сликичка имаше од официјално полициско возило...итн...
И пак ќе кажам дека во Бугарија не се оди со кола, посебно не со Мерцедес, БМВ, Ауди или Волксваген.

Или не стават грабежи по магистралите?

Това, дека изпитваш омраза кон б'лгарите е отделно нешто.

Не е омраза, "брат ми".
Тука ако некој нема работа, не оде по магистралите, бе, да врзува човеци и да краде коли. Тава шо се случува со македонските туристи у Бугарија го нема ни у Албанија, бе (најсериозно).
Џабе и европска унија и сичко.
Ќутта си е ќут.

Ај мирни и на темата!!!!!

фми, не споредувај џепарење, или што евентуално те заебале оние чевли што чистат во Скопје на автобуска, со класичен пример на разбојништво по нашиот, а верувам и вашиот кривичен законик. Имаш и противправно лишување од слобода на пример...
Кај вас сеуште има премногу криминал од таков облик, како во средината на '90-тите кога царуваа најотворено мафиите...
Такви случаи има и премногу кај вас, а кај нас нема, посебно не таков друмски криминал. Тоа ќе му дојде нешто како пиратите на море...
Но, тоа е...
На времето барем на граница даваа брошури како да препознаеш вистински полицајци на патот, оти имаше и лажни, па каде да внимаваш и како да постапиш...па сликичка имаше од официјално полициско возило...итн...
И пак ќе кажам дека во Бугарија не се оди со кола, посебно не со Мерцедес, БМВ, Ауди или Волксваген.
Струмикс,да во сека држава има криминал.Па отминаха годините когато идеха во продавницата ти и сакаха пари,заштото утре немаше да имаш продавница.Това да оберат един или друг го има насекаде.Както мене ме убраха во автобуската станица и отгоре на това ми отговориха да ида да резервирам повратен билет за СФ на касата за да ми вземат 30 ден,заштото немало струja,па радио работи.Такви финтове са jaсни и нормални и ги знаеме сите.Зашто не откраднат колата на един турчин от германиja като преминава през БГ?

Tреба да се измени малку насловов на темава и да гласи нешто како Ограбени Македонци во Бугарија,зошто вака изгледа како Македонците да плачкосуваат во Бугарија.:toe:

Tреба да се измени малку насловов на темава и да гласи нешто како Ограбени Македонци во Бугарија,зошто вака изгледа како Македонците да плачкосуваат во Бугарија.:toe:

АБЦ, забелешката е сосема на место, и насловот е корегиран.

фми, прашај го Турчинот, јас од каде да знам...а сигурно не наебуваат само Македонци.

АБЦ, забелешката е сосема на место, и насловот е корегиран.

фми, прашај го Турчинот, јас од каде да знам...а сигурно не наебуваат само Македонци.

Да определено не наубуваат само македонци,това е сигурно.Па проблема е тамо дека от нешто малко се прави слон.Това е моjaта поента.

Да определено не наубуваат само македонци,това е сигурно.Па проблема е тамо дека от нешто малко се прави слон.Това е моjaта поента.
Чекај малце!
Ова е премногу сериозен криминал! Не е тоа џепарењето или стандардниот арамилак по куќите или становите...тоа е алармантно...банди да шетаат по патиштата.
Или, веќе навикнавте на таквите?

Чекај малце!
Ова е премногу сериозен криминал! Не е тоа џепарењето или стандардниот арамилак по куќите или становите...тоа е алармантно...банди да шетаат по патиштата.
Или, веќе навикнавте на таквите?
Разлика нема.Дали ке влезнат во дома ми и ке вземат нешто или ке оберат кола коja е некаде спрела е се едно.Па и много ми е интересно зашто тези хора да не са патували по аутобана,каде на 20-30 км има полицаj,па са карали по баириштата?
Все е криминал.Да не зборуваме как миналата година МВР уапса 3-ма грци които нарочно казаха дека са били обрани,па во деjствителност немаше ништо такова.

Мислам дека Македонците наебуваат најмногу затоа што Бугарите знаат оти ретко кој Македонец плаќа 100% поскапо осигурување само за Бугарија.Ограбените возила од другите земји ги плаќа Бугарија врз основа на меѓудржавни договори па крадците кој се целосно поврзани со власта знаат точно каде и кому можат неказнето да му го ограбат возилото.

Разлика нема.Дали ке влезнат во дома ми и ке вземат нешто или ке оберат кола коja е некаде спрела е се едно.Па и много ми е интересно зашто тези хора да не са патували по аутобана,каде на 20-30 км има полицаj,па са карали по баириштата?
Все е криминал.Да не зборуваме как миналата година МВР уапса 3-ма грци които нарочно казаха дека са били обрани,па во деjствителност немаше ништо такова.
Има разлика...по дома обично крадат кога не си дома, па немаш разбојништво или противправно лишување од слобода...
ја разбра поентата?

Мислам дека Македонците наебуваат најмногу затоа што Бугарите знаат оти ретко кој Македонец плаќа 100% поскапо осигурување само за Бугарија.Ограбените возила од другите земји ги плаќа Бугарија врз основа на меѓудржавни договори па крадците кој се целосно поврзани со власта знаат точно каде и кому можат неказнето да му го ограбат возилото.

Секо возило влезло во БГ треба да има застраховка.За држави от ЕУ важи това во техната родна држава,па за другите се прави зелена карта.
Кога е откраднато ке изплатат пари застрахователите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom