СДСМ ја заобиколува демократијата

Член од
12 јуни 2006
Мислења
232
Поени од реакции
31
За која демократија ти зборуваш бе брату?

Живееш во земја која е прва и единствена во Европа во текот на 21виот век која живее во тоталитаристички режим, гнасен апсолутизам, водена од едно лице поточно една Фамилија Груевски и Мијалкови, земја која е во распад. А ти според твоите коментари комплетно го подржуваш ваквиот развој на настаните, што за кратко време ќе ти се одрази и тебе таму каде што живееш. Оваа Македонија - нема демократија, но изворот на недемократичност т.е. апсолутизам и тоталитаризам е точно од Груевски и никој друг. За кратко време ќе ни мерат и колку воздух дишеме, но вие пак да гласате за овие предавници платени од бугарската БНД на Каракачанов за доуништување на она што е македонско и свето!
Zgresija kobno policajcite sto gi sprecija gomnarite da ne vlezat nasilno vo SUDOT, trebase da gi pustat, pa da gi zgrbavat posle, kao nesto nedopustlivo vo bilo koja drzava. Mislam, u redu e da go ubies Dime postarot na sred ulica, sred bel den, zosto ukral kilo i dveste grama kafe, apotoa duvnal od zatvor zosto nacekal prilika - a sega koga treba nekogo da apsis zaradi osnovano somnevanje za storen krupen kriminal, - NEMOZE, toj e od SDSM. Ke povtoram: Pri upad na tolpa vo nezavisnoto sudstvo i poprecuvanje na postapkata, se podrazbira upotreba na neogranicena sila za odbrana na istoto. Toa e dolznost na sekoja policija vo bilo koja drzava na svetot. Za toa vprocem i zemaat plata. Propustija zlatna sansa, da gi potepaat legalno gomnarive lopovski, pa ovie dobija uste i sila pa prodolzuvaat da laat. Se nadevam vo idnina deka policijata nema da prpusti vakva prilika, za konecno da ja opravda platata sto ja dobiva od danocnite obvrznici.... ne samo na Dime postarot (BOG DA MU DUSA PROSTI) da mu se praat "Institucija"

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
btw malku zakasneto vo ``forum`` saboten dodatok na ``dnevnik`` rubrika ``biseri``

``Имам нагон на повраќање. Гадно е сево ова што повторно го демонстрира Владата, без да води сметка за емоциите на блиските и на членовите на СДСМ``- Владо Бучковски..по однос на приведувањето на Заев.

Член од
20 јули 2008
Мислења
18
Поени од реакции
1
1. eve eden primer, bratot na berluskoni bese osuden za zatajuvanje danok ili nekoi dr. malverzacii pa nemase nikoj pred sudot osven negovata familija.
2. ako opozicijata e imuna na zakonite togas znaci e podobro da si vo opozicija, mozes da pravis so ti kur saka
3. i fala bogu da i tekne na edna vlada da otpocne proekt za izgradba na patnata infrastruktura oti patistava ni se samo za reli
4. trebase li 17 god da ziveam vo mizerija, najubavite godini vo mojot zivot, oti drzavotvornicite ne mozea da ja zavrsat "tranzicijata"

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
radmila postavuva uslovi i bara pismeni garancii

Во писмениот договор три точки би биле приоритет.
Прва, систем со кој во Собранието ќе биде почитувано мислењето на опозицијата.
Второ, ревидирање на прашањето за притворот, односно почитување на пресумпцијата на невиност и,
трето измени и дополнувања во новиот собраниски Деловник.

vidi vidi bezobrazluk.

- vo sobranie da se pocituva mislenjeto , dali toa znaci pod pocituvanje na mislenje deka treba 27 pratenici koi zastapuvaat odredena politika da imaat so termin od ekonomijata ``zlatna akcija``, rezultatite od izbori se pretvorija vo pratenici i odslikuvanje na voljata na mnozinstvo na narodot, odlukite vo sobranie se nosat soodvetno politickite odluki na pratenicite.
- revidiranje na prasanje na pritvor , dali znaci deka kon osomnicen za kriminal treba da mu se najavi deka ke bide priveden?
- za izmeni i dopolnuvanja na delovnik ima sobraniska procedura vo koja sdsm ne ucestvuva i sega od ulica bara izmeni.

ili da rezumiram glasajte so sakate vie od vlasta , amamora da vi dademe amin nie od ulica inaku ako ne dobiete amin ne ne gledate vo sobranie.
ako odam po taa logika se cudam zasto izleguvame na izbori neli???????

Член од
30 јуни 2008
Мислења
132
Поени од реакции
12
Опозицијата постави барања за да се врати во парламентот, исто како што и ВМРО-ДПМНЕ кога беше опозиција постави барања за враќање во парламентот. Сега одлуката е на владејачкото мнозинство дали ќе ги прифати барањата и ќе ја врати опозицијата во парламентот или нема да ги прифати барањата и опозицијата ќе продолжи да функционира вон парламентот.

Значи СДСМ го кажа своето сега на ред е владеачката коалиција ДПМНЕ-ДУИ.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Опозицијата постави барања за да се врати во парламентот, исто како што и ВМРО-ДПМНЕ кога беше опозиција постави барања за враќање во парламентот. Сега одлуката е на владејачкото мнозинство дали ќе ги прифати барањата и ќе ја врати опозицијата во парламентот или нема да ги прифати барањата и опозицијата ќе продолжи да функционира вон парламентот.

Значи СДСМ го кажа своето сега на ред е владеачката коалиција ДПМНЕ-ДУИ.
mozes li da me podsetis koga vmro-dpmne go napusti parlametot i kaza deka nema da ucestvuva vo negovata rabota? pazi ne zboram za napustanje na oddelna sednica , nego za napustanje na institucijata sobranie.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
mozes li da me podsetis koga vmro-dpmne go napusti parlametot i kaza deka nema da ucestvuva vo negovata rabota? pazi ne zboram za napustanje na oddelna sednica , nego za napustanje na institucijata sobranie.
Нешто си згрешил со годините,наместо 33 треба да смениш 13 за да се знае со кого си правиме муабет.Или си нов во политичкиве збиднувања или беше на печалба кога ДПМНЕ го остави СДСМ со сателитите да ја “приватизира“ Македонската економија во барем 80%,слободно скоро 4 години.:toe:

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Нешто си згрешил со годините,наместо 33 треба да смениш 13 за да се знае со кого си правиме муабет.Или си нов во политичкиве збиднувања или беше на печалба кога ДПМНЕ го остави СДСМ со сателитите да ја “приватизира“ Македонската економија во барем 80%,слободно скоро 4 години.:toe:
vo periodot 94-98 ako mislis, ubavo znaes kakov bese sostavot na parlamentot. i nesto konkretno so prasav probuvas da navedes situacija sosem porazlicna od onaa za koja se odnesuvase prasanjeto.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
vo periodot 94-98 ako mislis, ubavo znaes kakov bese sostavot na parlamentot. i nesto konkretno so prasav probuvas da navedes situacija sosem porazlicna od onaa za koja se odnesuvase prasanjeto.
Која беше разликата,одсуството од парламентот е одсуство без разлика дали е со или без признавање на изборните резултати.Впрочем иронијата кај Македонците е таа што наместо да го казнат на следните избори оној кој ја прокоцкал нивната изгласана доверба со отсуство од собранието Македонците го наградуваат со “нова доверба“ и му даваат легитимитет на грабежот што следи како по обичај,значи при тоа дебело наебуваат како по закон.:toe:

Член од
30 јуни 2008
Мислења
132
Поени од реакции
12
ДПМНЕ го напушти парламентот и бо периодот 2004-2005 кога тогашниот ваш лидер достави листа со 10 барања кои беа целосно реализирани од страна на владата. Да не заборавиме како таткото на висок функционер во УМС на ДПМНЕ стана претседател на ДИК.

Меѓутоа сега ’топката’ е кај владеачката коалиција ДПМНЕ-ДУИ и тие треба да одлучат дали ќе ги прифатат барањата на СДСМ. Ако ги прифатат СДСМ ќе се врати во Собранието, ако не ги прифатат СДСМ ќе делува вон Собранието. Значи се зависи од ДПМНЕ-ДУИ.

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
23
како може некој друг се да е крив ,кога некој е на власт тој е одговерн ,а не опзицијата и проблемот кај нас само се навракаме кој што направил тоа е само да се избегнат одговорите на сегашните проблеми, а погоре читам (гомнари) што не е убаво а јас бев баниран за зборот сељјаци(како да ги наречам лугето од село) гледајте напред кон иднината решавајки ги тековните проблеми само така ке одиме напред во ЕУ

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
како може некој друг се да е крив ,кога некој е на власт тој е одговерн ,а не опзицијата и проблемот кај нас само се навракаме кој што направил тоа е само да се избегнат одговорите на сегашните проблеми, а погоре читам (гомнари) што не е убаво а јас бев баниран за зборот сељјаци(како да ги наречам лугето од село) гледајте напред кон иднината решавајки ги тековните проблеми само така ке одиме напред во ЕУ
Прво па машко а?Чекај малку бе,оти не си ги нарекол едноставно селани па немало сигурно да бидеш баниран.Употребувај повеќе Македонизам во своите текстови за да бидеш разбран од средината,зошто се друго е навредливо за сите нас,дури и за тебе,иако можеби во моментот тоа не си го сетил.:smir:

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
toj sto e na vlast ne moze da bide odgovoren za ponasanjeto na opozicijata, vo konkretniov slucaj sdsm go napusti parlamentot poradi priveduvanjeto na zaev, delovnikot e donesen posle toa..dokolku sakala da diskutira za nego imala moznost ako sdsm bese vo sobranie..arno ama ne bese....., ne moze da postavuva uslovi za vrakjanje vo sobranie povrzani so delovnik na istiot. istata sdsm nametnuva praktika deka ako nesto na nekoja partija ne i se svigja go napusta sobranieto , kuka po razno razni stranski kancelarii i uslovuva da bide po nejzino za da ucestvuva vo sobranie...toa e klasicno zaobikoluvanje na demokratijata.
jas razbiram deka so ovaa postava na sobranie ulogata na sdsm e minimizirana . fino lepo tolku osvoi na izbori i mora da ja progolta dostoinstveno taa knedla.

p.s. ona sto si cital gomnari ne go rabrav ke sakas da go obrazlozis?

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
23
па гомнарите сакале да влезат во судот, друго власта е одоворна за состојбата во државата па и за опозицијата,хахаха не била сдсм во парламентот:vozbud:а какви беа препораките од ЕУ те прашувам баш за тој деловник,требаше да се донесе со КОНСЕНЗУС,а во ВЕЛИКА БРИТАНИЈА пратениците ако сакаат и книга на говорница може да читаат ,а не да се ограничува времето за говорење,тоа е само прв чекор кон диктатура.опозицијата е тааа што преку сите дозволени мерки ке ја критикува власта ...а сега ке забранеле и собирање пред суд,зошто никој не се сети на тоа кога булеварот беше блокиран од албанците кога им изрекуваа пресуда на нивните или коалиција си е коалиција:nenene:

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
па гомнарите сакале да влезат во судот, друго власта е одоворна за состојбата во државата па и за опозицијата,хахаха не била сдсм во парламентот:vozbud:а какви беа препораките од ЕУ те прашувам баш за тој деловник,требаше да се донесе со КОНСЕНЗУС,а во ВЕЛИКА БРИТАНИЈА пратениците ако сакаат и книга на говорница може да читаат ,а не да се ограничува времето за говорење,тоа е само прв чекор кон диктатура.опозицијата е тааа што преку сите дозволени мерки ке ја критикува власта ...а сега ке забранеле и собирање пред суд,зошто никој не се сети на тоа кога булеварот беше блокиран од албанците кога им изрекуваа пресуда на нивните или коалиција си е коалиција:nenene:
a be ``ne me vrti ko kisa oko kraguevca`` bese li sdsm na sednicata koga se donese delovnikot?, ako ne bese zosto ne bese? od kade treba da rasprava sdsm za delovnikot od odmor na halkidiki, ili od konferneciska sala vo `sirius``?

za sostojba vo drzavata se odgovorni site partii, se soglasuvas li so ova?

vlasta stratel li mu e na opozicijata za da bide odgovorna za nejzinite potezi?

Kajgana Shop

На врв Bottom