Пошто ти си бунтовник без причина
Повеќе користам Linux, сум имал шанса да го користам асално, го користам асално и многу повеќе го користам од Windows-oт. Ама пак ми е тиња. Го користам само затоа што морам да го користам за работата што ја работам. Windows-от е далеку по user-friendly. Linux-от со секоја операција ми причинува фрустрации. Мистериозно ми се исклучува Opera-та во сред работа, Firefox-от се закочува, flash анимациите ми ја успоруваат истата машина што на Windows работи перфектно, не можам да работам .NET Framework апликации, не можам да копирам со CTRL+C и пастирам со CTRL+V. Во принцип ниеден shortcut не ми работи ако имам вклучено кирилична поддршка. И тоа не е се, ама ме мрзи да ги пишувам сите недостатоци кои веќе ги имам напишано по другиве теми.
Секако, се ми е up to date, а ова не ми се случува само на мене туку на сите колеги кои своето работно време го поминуваат пцуејќи го Linux-от и копнеејќи за Windows.
Overall, Windows е далеку подобар за „нормални“ корисници.
За рутирање, за хостирање, за домен менаџмент и за други серверски работи (кои не се фураат во графичка околина) - Linux е подобар.