МЕНСА тест на интелегенција

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување
Сега го решив 3 т на т! :vozbud: 3 тркала на трициклОТ. Ми фалело членување!

Не знам за 20тото, и ја само тоа не го имам решено. :toe: Единствено што ми текнува со 23 е 23 пара хромозоми во човечкото тело ама има збор на Ј што почнува и не одговара. И мене ме интересира што е.

Менса е профи тест за интелегенција, нема вербални прашања. Ниту еден сериозен тест за интелегенција нема прашања/задачи со зборови бидејќи е докажано дека и неписмени можат да бидат интелегентни. Тестот може да се решава најмногу 3 пати во текот на животот. Сите прашања/задачи се визуелни и е доста интересен. Во 2000 година кога го решавав се наплатуваше 300 денари, и ти ги праќаат резултатите дома по пошта. За да бидеш член на Менса треба да имаш над 148 IQ поени т.е. само 2% од светската популација има толкав или поголем IQ.

нели тоа што беше со 23 е процентот на јаглерод во човековото- тело?!

Сега го решив 3 т на т! :vozbud: 3 тркала на трициклОТ. Ми фалело членување!

Не знам за 20тото, и ја само тоа не го имам решено. :toe: Единствено што ми текнува со 23 е 23 пара хромозоми во човечкото тело ама има збор на Ј што почнува и не одговара. И мене ме интересира што е.

ТАПАА....тоа со дупките у голф игралиште абе убијте ме немаше да ми текне...незнам на вас дали ви текнало или некој споилер сте нашле...

Менса my ass :tapp:

mensadm6.png

mensa2lp5.png

Последен пат кога проверив интелЕгенција се пишуваше.
Ве молам кажете ми дека јас грешам, а не овие “експертите“.

каде провери? ти грешиш. интелИгенција се пишува. интелЕгенција за телиња. интелИгенција за паметни луѓе. :):smir:
интелигенција(лат. intelligent) 1. мн. назив за работниците кај кои преовладува умствената работа над физичката; 2. во дневниот говор: способност за снаоѓање во нови околности, способност за решавање на проблемите и за наогање на нови, приспособени реакции; проникливост, разбирање; остроумност, бистрина на умот, образованост, ученост, висока квалификуваност;
малку задоцнето, ама страшно ме нервира кога ќе видам или слушнам интелегенција па морав да одговорам. :)

баш сакам да видам на кое ниво сум... :vozbud::vozbud::vozbud:

14 решив и не ми се мисли веќе

ima edno 29 d vo f vo p g, se otepav od site varijanti na 29 dena vo februari vo prestapna godina ama nejke, a ako pak ova so go pisam e vistina togas ne moze da relevanten testov mozebi greskata si ja napravil vo clenuvanjeto na nekoj zbor..itn itn

ima edno 29 d vo f vo p g, se otepav od site varijanti na 29 dena vo februari vo prestapna godina ama nejke, a ako pak ova so go pisam e vistina togas ne moze da relevanten testov mozebi greskata si ja napravil vo clenuvanjeto na nekoj zbor..itn itn
грешката ти е следната...треба да биде “29 дена во феВруари во престапна година“ значи со В..не со Б...:helou:

luge so si igrate so ova glupost , kako so pogore rece nekoj , mensa testot e profi napraven e za vrednuvanje na logika preku crtezi odnosno kocki so 9 polinja od koj ednoto fali...epa sega pogodi koe e tocno...imam resavano i bas e jako...ako nekoj saka da se testira ima testovi na prolet i na esen sk mozi i pocesto eve link http://www.mensa.org.mk/ ( i treba da imas koficient nad 148 za da stanes clen, nad 110 e nadprosecno)

12 ЗНАЦИ ВО ХОРОСКОП Е 4 ПРАШАНЕ
5 ПРСТИ НА СТАПАЛО Е 8 ПРАШАЊЕ
А ДЕСЕТТОТО НЕ ГО ЗНАМ

АЈДЕ НЕКА ГО КАЖЕ НЕКОЈ 26 И 24

ГИ ВИДЕ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom