Don't push it, don't force it...

• Креатор на темата Креатор на темата Маwечко
  • Време на започнување Време на започнување
E ova ne mozam da go razberam
понекогаш некако заобиколено,дискретно,неприметно да дадам некој знак
.koja e celta na davanje na neprimeten znak mislam mkako da si pravis muabet sam so sebesi i se nadevas deka sogovornikot ke znae sto da odgovori:uvo:

A, ova so cekanjeto ma ne bre koe cekanje ako sakam nesto go zemam...
ili barem probuvam...

Е па јебига така правам,иако често пати,да,само јас сум таа која што го приметува знакот,односно штом го правам тоа неприметно давање знак,ми станува МЕНЕ јасно дека типот ми се допаѓа.
Кога сум покрај типот,ретко кој забележил или регистрирал дека ми се допаѓа.
Тоа е,така било,така и ќе биде,премногу се срамам,за да директно дадам некој знак или да тргнам во акција.

Јас за ништо нејќам напињања или забрзувања без потреба. Повеќе ми се свиѓаат исчекувањата и спонтаните работи, кои ако се добри многу повеќе изненадуваат и ме исполнуваат.
Така е и за врски и се` што оди со нив. Многу повеќе би поштовала некој што постепено би се трудел да ме придобие отколку некој што би ми дошол и од прва би ми кажал што сака од и со мене. Не дека не се знае секогаш за што се работи, но тоа може да се случува спонтано. Неизвесностите пред врска се нешто најубаво за мене. Нема шлив во нешто почнато и завршено во една вечер.:toe:

Во ред е спонтаноста но да не се одолговлечи работата..односно да не ја помине онаа граница помеѓу партнерка и другарка па да дојде до оладување на еден од партнерите...инаку да гледања,излегувања без обврски,но доколку не приметам некој знак од другата страна настапувам директно :smir:

Никогаш не ги форсирам работите од едноставна причина што верувам дека она што е предизвикано на тој начин никогаш нема да успее. Верувам во судбина и оставам се` во нејзини раце. Ако ми е судено ќе ми се случи, кога тогаш.
Секогаш до сега ми се покажало дека спонтаното и непланирано најубаво се доживува и неминовно резултира со успех.

Дефинитивно верувам во тоа дека ако било судено, ќе се случи. Не сум таква личност да напињам некој, да го форсирам.. едноставно некогаш и самата осеќам дека не треба да направам ништо околу некоја ситуација, самото ќе дојде.
Some things are just meant to happen... :pipi:

ме полудува коа некој ме напиња..
колку и да ми се допаѓал порано ако ме напиња ми станува одвратен, гаден, никаков... едноставно неможам да поднесам напинање, тоа ми ствара одбивност.. не викам да се седи со скрстени раце и да чекаш да ти падне од небо, но потребна е барем мала доза самоконтрола

Убаво викаат старите трпение спасение... но некогаш е потребно и малце акција :)

Да го пишев постов пред година дена ќе напишев дека нема шанси да чекам..се преземав немав воопшто трпение и на крај секогаш ќе зае*бев со нешто...Ама во последно гледам да се вооружам со трпение се повеќе...Ако треба нешто кад тад и ќе биди...Сега не све да се чека од небо да ти падне..треба и ти да преземеш но малку колку да предизвикаш некоја реакција и после дефинитивно трпениеее...

Абе да верував дека што е мое ќе си дојде само, од небо ќе ми падне, ќе си останев јас „стара мома“ цел живот. :icon_lol:

Ако седам дома и не превземам нешто, ништо нема само да си дојде. Не постојат Things that are meant to be. Ако сакаш нешто, во акција. Се што е твое ќе си дојде ако ти го повикаш. :)

ме полудува коа некој ме напиња..
колку и да ми се допаѓал порано ако ме напиња ми станува одвратен, гаден, никаков... едноставно неможам да поднесам напинање, тоа ми ствара одбивност.. не викам да се седи со скрстени раце и да чекаш да ти падне од небо, но потребна е барем мала доза самоконтрола

Абе да верував дека што е мое ќе си дојде само, од небо ќе ми падне, ќе си останев јас „стара мома“ цел живот. :icon_lol:

Ако седам дома и не превземам нешто, ништо нема само да си дојде. Не постојат Things that are meant to be. Ако сакаш нешто, во акција. Се што е твое ќе си дојде ако ти го повикаш. :)

Апсолутна поддршка на погорните постови :pipi:
Луѓе сме, најразвиени суштесва на планетава и како такви сме способни да се контролираме, животинско однесување ми е тотално одбивно!
И не постои судено, постои само акција нели! Од некаде мора да се почне, се што сакаме, способни сме да го побараме-директно или индиректно, и можеме да го имаме-со малку или многу труд! :pipi:

тапа е кога некој напиња но не мисли лошо...така знае така прави...барем знаеш дека те “сака“ (или барем те посакува)....а ако ти е проблем ке му кажеш на партнерот дека ти смета и верувам дека ќе престане...
а па и да не го фермаш партнерот у врска не иде...се умерено...

Незнам само како може некој да те сили за нешто се знае одма шут добива, не само заради тоа што е сафра туку нишо не убаво насила, не заџабе рекле со сила убавина нема, така да малку послободно само по себе( е сега негде мораш малку и да турнеш за да киниса не е се наместено како што ние си имаме врзан план во глава) , арно ама пак ќе речам рекол некој одамна што е мое ќе си дојде, а може и се изначекал да си дојде некоговото никој незнае!

Не го поддржувам притисокот како притисок, се мора да е спонтано и со желба...
Но не сум ни од типот кој трпеливо ќе чека да дојде неговата судбина, дирекна сум и нетрпелива за работите кои сакам да ми се случат и ги кажувам онака како што мислам. Сакам искрени и дирекни луѓе со кои веднаш знаеш на што си, а не театарски глумци и филозофи за кои времето застанало само за нив.

Незнам само како може некој да те сили за нешто се знае одма шут добива, не само заради тоа што е сафра туку нишо не убаво насила, не за џабе рекле со сила убавина нема, така да малку послободно само по себе( е сега негде мораш малку и да турнеш за да киниса не е се наместено како што ние си имаме врзан план во глава) , арно ама пак ќе речам рекол некој одамна што е мое ќе си дојде, а може и се изначекал да си дојде некоговото никој незнае!

точно...или ќе си земеш сам..или ќе почекаш само да си дојде или некој да ти го донесе:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom