Волан од лево или десно?

Лев или Десен Волан

• Вкупно гласачи
    112

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Лево се разибра има во Струмица еден Опел Астра од десната страна волан некако многу глупо стои:toe:
Vauxhall Vectra...светло сина на СР таблички...и незнам како е воопшто регистрирана тука..

Член од
12 јануари 2009
Мислења
721
Поени од реакции
40
Абе од лево нормлано е подобро а во иднина се надевам че имам прилика да побам од десно па че ви казам како е подобро дал од десно или од лево

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Од левата страна, бидејќи тешко ќе ми биде инаку да ги менувам брзините на менувачот со левата рака, а јас сум десничар.
Добро си е вака како во Македонија.

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
јако е од десно, ем зошто сум левучар, ем со десна можеш цигарче да си држиш:toe::pipi::vozbud:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Vauxhall Vectra...светло сина на СР таблички...и незнам како е воопшто регистрирана тука..
За ова... Никој не те брани да увезеш возило со волан од десно. Доколку ги исполнува сите пропишани стандарди, си плаќаш таму се по список што треба и си ја увезуваш исто како и оние со волан од лево.

Е сега за возење колку ке ја возиш, како ке ја возиш од десна страна... тоа е друго прашање.

Член од
15 декември 2005
Мислења
27
Поени од реакции
0
A mozat li da se registriiraat koli so desen volan na MK tabli

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Од лево се разбира.:toe:

Член од
15 декември 2005
Мислења
27
Поени од реакции
0
Jas vozam kola so desen volan veke godina vreme, i veruvajte se e do navikata kako sto si naucil da vozis od levo taka se uci i od desno, odnosno onoj sto e sofer volanot kade i da e pak ke vozi !
Sega planiram da ja registriram na Mk tabli samo sto nekoj vika moze nekoj vika nemoze?
Pa ke vidam sto ke izleze.
Pozdrav

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Темава ми е малце чудна зошто вика лев или десен волан. Па логика треба само за наши улици лев волан во англија десен. Ај кај нас да видам на двонасочна улица со десен волан да претркува некој па на среќа да се уфрла во спротивната лента и обратно за во Англија со лев волан.

Член од
9 јануари 2009
Мислења
235
Поени од реакции
0
Jas mislam deka vo nasata zemja treba samo so levi volani vo kavadarci ima pa da ne preteram okolu 30 koli so desen i gi vozat ama na stranski (BUGARKI0 tabli

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
пошто сум навикнат на лево затоа и за лево гласав...

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Мекларен шо е тоа количето во средина што му е воланот. Универзална колица бе што :)

Kajgana Shop

На врв Bottom