Што научивте од последната врска во која бевте?

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
од последната врска научив дека не треба да се верува до крајност на партнерот и дека за ситници не треба човек да се нервира и дека ако не оди врската треба веднаш да се прекине а не да се чека да помине време:pipi:

Д

Демијан

Гостин
А стварно супер тема:).Па научив дека кад тад ќе здосади,не ја варај девојката(уствари варај ја ако си сигурен дека нема да дознае:)).А и не фаќај девојка што навива за Интер:nenene:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Научив дека врската не може да биде врска ако едниот партнер е себичен, и доволно му е да те гледа еднаш неделно...

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
чувај си секад резерва и кога ќе ти понудат секс, не глеј колку ја сакаш љубовта на твојот живот, еби - оти ќе зажалиш за пропуштеното.

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
Многу научив, богами. После година и еден ден, научив колку што научив за претходните двесет и една мои, во љубовта. И научив дека не треба да се давам целосно и безрезервно. Научив дека немам, и дека треба да развијам осет за тоа кога, и колку сум искористуван, манипулиран, понижуван, навредуван. И обвинуван. И научив дека кога ќе сакам некого, не треба да заборавам на се друго. Најмалку на самиот себе. Како што заборавив.

Денот го гледам како едно тавче, во кое разни работи ти го полнат, и навечер пред да легниш, го ставаш во печката, наречена срце, и го печиш и примаш во себе. Е во тие, претходни 366 тавчиња, голем дел од работите ми ги полнеше мојата љубена. Понекогаш, го полнеше целото сама. И ми ставаше убаво, ми ставаше и горко, и гнасно. Ама пред да го ставам на печење, секогаш најгоре мачкав со убавото. До денес, кога ми кажа дека треба нејзините зрна повеќе нема да се најдат во моето тавче.

И научив дека сум повреден. Дека ќе ми недостига и дека ја сакам. И дека нема да ја имам пак. И дека ќе пробам да сум силен, и да ги слушам сите околу мене, и да ги прифаќам. Да го отворам срцето малку повеќе од порано, ама да не се сопнам повторно, отворајќи го целосно, кон некого.

Ќе научам да бидам внимателен. Ќе научам да барам, а не само да давам. Ќе се потрудам да си ги вратам емоциите на некоја поинаква хоризонтала. се надевам тоа ќе го успеам и со нервите. И со моето јас. И ќе терам. И не сакам да ја видам повеќе. За да не пропаднам пак. За да не ме здоболи пак.

Член од
9 март 2008
Мислења
184
Поени од реакции
4
Дека треба да престанам да ги сожалувам луѓето затоа што на крај секогаш јас страдам

Член од
2 октомври 2008
Мислења
946
Поени од реакции
21
Научив премногу..Научив како е да се ,,вози" партнерот,научив дека постојат фори за кој не сум можел да замислам дека постојат,научив дека колку повеќе вложувам толку полошо ми се враќа,научив дека не смеам да попуштам, а многу често го правев тоа,научив дека за 2 грешки за кој се каам и ќе се каам секогаш ми ги ,,извадија низ нос'' па така и не добив некоја шанса да покажам дали се каам,научив дека од 10 пати кога јадам ,,бедови'' еднаш е таа тука за мене и мисли дека цел живот била со мене во добро и зло,научив дека без доверба тоне се,ги научив своите грешки, признавам,понекогаш претерував ама таа не знаеше да искомуницира на прав начин,научив дека мора да има компромис во една асална врска ( а овде немаше ) , научив дека кругот се врти...И продолжува да се врти

GirliciouS

ιт αιn'т eαѕy вeιng gιrl...
Член од
19 ноември 2008
Мислења
72
Поени од реакции
1
...научив дека без доверба тоне се... научив дека кругот се врти...И продолжува да се врти
единственото што си го сфатил како што треба..се друго е глума! и да..БЕЗ ДОВЕРБА, СО ЉУБОМОРА ПОТОНА СЕ!

Член од
2 октомври 2008
Мислења
946
Поени од реакции
21
единственото што си го сфатил како што треба..се друго е глума! и да..БЕЗ ДОВЕРБА, СО ЉУБОМОРА ПОТОНА СЕ!

Мислам дека е подобро да си дадеш свое мислење, а не да го анализираш мојот пост :smir:

пс.глума?! Уфф па ти си подобра и од твојата љубимица Jolie во глума :smir:

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
Дека требаше да ја погледнам ''врската'' од другиот агол, ама на време да го направев тоа!:pipi:

plaslivka

the princess of virginity
Член од
5 февруари 2009
Мислења
170
Поени од реакции
7
jas nauciv deka ne se veruva tolku brzo na site , i deka dalecinata si go pravi svoeto ...sepak nikogas veke nema da imam decko od druga drzava ...ZA PAMET

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
шо знам ништо паметно не научив :), изглеа со таква сум бил :pos2:

Член од
18 февруари 2009
Мислења
89
Поени од реакции