*
* Scientists will tell you that the warmth of your hands causes the air on that side of the wheel to heat up; since heat rises, the warm air goes up, creating an upward current that spins the psi wheel. Try getting your hand warmer by cupping your hands on your mouth and blowing, then immediately try to rotate the wheel. Does it work better that way? Try sticking your hand in the freezer, then rotate the wheel. Does it work?
па не би рекол дека е до рацете едноставно чувствуваш дека го мрдаш не е до рацете, подобро работи кога рацете или некој дел од твоето тело е поблиску до тркалото меѓутоа сигурен сум дека не е до топлината. плус не може едноставно да се врти на тој начин со загревање на воздугот и баш на тој начин како што јас си замислувам. забележав дека што почесто т.е. што подолго го правиш истото толку полесно и поефикасно го вртиш тркалото. исто забележив дека ми беше потешко во потопла просторија да го движам не знам зошто ама сигурен сум дека не е заради воздухот или сл. можеби поради мозокот или брановите кои ги испушта а незнам можда и траскам глупости... најдобро е во средна температура. баш додека го пишував ова ги ставив рацете и зад грб и пак успевав да го контролирам + сум сигурен дека не е до дишењето бидејќи најчесто кога го изведувам тоа не дишам. не верувам дека е ова натприродно и не знам што верувам дека е во согласност со природата и секој може да го научи..
можеби е неразвиена функција која некогаш ја користел човекот или пак некој ми кажа дека имало голем скок во еволуцијата на човекот незнам од која до која фаза ама некои мислат дека всушност денешниот човек е да речам хибрит т.е. мешавина од човекот до незнам која фаза кромањонец или нз не ме фаќајте за збор и некои вонземски суштества кои биле најверојатно слични со тие. само се се тоа претпоставки..
дека мозокот за ова ќе се развие во иднина чисто сумљам зошто не гледам масовна употреба на тој дел од мозокот и тн...
друго, вчера долго време додека седев пред комп го управував повремено, ми седеше до монитор, подоцна забележав дека во еден дел на мониторот му беа сменети боите, не беше таму кај што седеше тоаа ама помислив дека можеби има некаква врска ама и јас самиот мислам дека е повеќе коинциденција... му направив демагнетизација на мониторот и се беше ок...+ ми се случи неколку пати ама не за време на „телекинезата“, отпосле...
погледнете го ова видео, може и да е лажно, но јас верувам дека е вистина, бидејќи забележав некои сличности во поглед на движењето на тркалото на почетокот како што јас тоа го правев...
доколку е вистина типов морал да го има ептен добро извежбано ова или едноставно од раѓање има таква способност...
се на се... сигурен сум дека постои.. и ако не ме фати мрза ќе вежбам секој ден или бар секој да видам до кај далеку ќе стигнам... можеби ќе можам да дигам и поместувам/преместувам и авиони/возови како Дејвид Коперфилд еден ден :pos2:
да умот е појак од материјата само не кај сите луѓе односно само кај оние што постигнале повисоко ново на свест
повисоко ниво на свест
и не би го сфатил ова како нешто умот над материјата или ја контролира или незнам.. материја си е материја да беше суштество па да можеш да ја контролираш со мисли или некако ќе сфатев (btw верувам во телепатија).. го сфаќам единствено како праќање некакви бранови од мозокот или телото иако ми е помалку чудно како самиот ги праќам тие бранови.. инаку доколку не беше така доколку беше само контрола врз материјата немаше да биде проблем тежината на предметите инаку ќе можев да поместувам столици маси или што било, но изгледа тоа зависи од јачината на бранот кој го испраќаш и од далечината која се наоѓаш, ако воопшто се раб. за некакви бранови како што претпоставувам кои мене ми имаат налик на магнетни...