Дали умот е посилен од материјата?

• Креатор на темата Креатор на темата neo_wmaster
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Znam deka imase vakva tema porano ama zaklucena e pa ajde ovaa moze ke bide pointeresna. Dali mislite deka umot moze da ja upravuva materijata i dali e mozno da se menuva materijata bez fizicki kontakt tuku samo so silna koncentracija.

Malce off topic da ne otidovte a?? :nesvest::nesvest:

Epa aj da ve vratam... Ako e tocno deka koristime samo 10% od mozokot togas sto ke moze da pravime ako pocneme da koristime 100% ?? bi bilo mozno da ja kontrolirame materijata...:toe:

Epa aj da ve vratam... Ako e tocno deka koristime samo 10% od mozokot togas sto ke moze da pravime ako pocneme da koristime 100% ?? bi bilo mozno da ja kontrolirame materijata...:toe:
Епа тоа е тоа, што НЕ можеме да користиме поголем процент од мозокот.

Abe coveckiot mozok ima del koj e namenet za ova ... no toj del e zakrzlaven i ne mozeme da go koristime ... no ako bi mozele da go koristime ... togash ke mozeme da pomrdnuvame predmeti so nasata volja ili um...

зборите за телекинеза или шо е финтава?

Pa taka nekako ...

епа у тој случај мислам дека има луѓе што ја имаат оваа способност
еве едно клипче.не знам дали ова се трикови или е вистина ама сепак погледнете го

иначе треба(според мене) да имаш поразвиен мозок од сите за да го правиш тоа само не знам кој дел...ама сепак верувам дека е можно

Pa eden od nacinite za kontrola nad materijata e telekinezata. Veruvam deka postoi i ima luge koi navistina go pravat toa. Kusiot kaza na edna druga tema i ajde nekoj od moderatorite neka gi spoi dvete temi.

Да, ако го развиеш закржлавениот дел ќе имаш и други способности кои ретко кој ги има.
И мастеру, што отвори тема која претходно била заклучена?Се надеваше дека оваа може да остане подолго?:wink:

Najnovite istrazuvanja pokazuvaat deka ne e tacno deka upotrebuvame samo 10% od mozokot. Nasiot mozok raboti celosno. Za nas taa rabota e del svesna no pogolemiot del nesvesna. na primer: koga ke dobies nekoja informacija koja ne si ja znael pred toa mozokot ni dava instano do znaenje deka ja znaeme taa informacija i toj potoa za nas nesvesno ja skladira taa informacija ne kako celina tuku po site receptori. Ova moze da bide boja, miris, forma itn. Koga sakame da se setime na taa informacija mozokot so ogromna brzina gi sobira site podatoci i ni ja dava taa informacija kako celina. Dokazano e deka na mozokot mu e potrebno okolu 0,3 do 0,5 sekundi da go izraboti toa, sto prakticno znaci deka koga ke receme "sega", toa e veke proslost za okolu 0,3 do 0,5 secundi. Sto znaci deka nesvesnoto funkcioniranje na mozokot ne go dozivuvame svesno i zatoa ne mozeme da go izmerime (osetime) vo vreme, kolicina, jacina itn..

No se prasavuvam dali temata e pravilno postavena.

Vo smisolot kako e postavena, telekinezata sama po sebe se postavuva kako objekt. No koga ke se postavi prasanjeto so definicija na materijata, a toa e - sekoja materija e sostavena od atomi, togas e interesantno prasanjeto - dali e umot posilen od materijat i moze da gi reanzira atomite od edna vo druga sostojba? Ili dali umot moze od atomite koj se sekade okolu nas da sozdade materialna forma.

милион пати е кажано дека тоа, дека користиме само 10% од мозокот е само мит,плод на човечката фантазија за да веруваме дека сме хипотетички способни мн повеќе отколку што изгледа дека сме..затоа не го мешајте тој „факт“..

зборите за телекинеза или шо е финтава?
телекинеза не е исто со контролирање на материјата!!при телекинеза има само движење на предмети од страна на луѓе без физички контакт меѓу истите..при тоа не постои волја и никаква контрола туку само просто движење кое се смета дека е предизвикано од енергија која ја поседуваат лицата кои ја имаат оваа способност..
што се однесува до контрола врз материјата во вистинска смисла на зборот..имам читано дека може да се научи да се контролира и насочува енергијата,па со користење на тоа логично би било да се совлада материјата,но лично сеуште не сум убеден во тоа..

Не може да се контролира од далеку материјата според мене. Ама насловов ме наведува на друга тема. Луѓето што лежат на шајки или одат преку стакло тврдат дека нивниот ум е посилен од материјата и затоа не чувствуваат болка и не се сечат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom