Лига на Шампиони - Мажи 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Pere
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да ги донесе ама како, се мачеше мислиш?? Од што е дебел во него мават. :) ( не ми замерувај ги мразам Суидат )

Кладба дека Хамбургер дома не губи ?? За понатака не сум сигурен ама за Хамбург дека дома не губи ?

Добар гоман е не дупи, дебели голмани има колку сакаш, Штербик е посебен :)

За кладбата, не бидува така, и ја мислам дека ќе тепа дома Хамбургер, али премалку за да мине :)

Прогнозирам финале идентично на ланското,во кое се надевам како победник ќе излезе Суидад Реал.Сепак очекувам интересни и неизвесни дуели и во двете полуфинални средби.
Што се однесува до ростерот на Суидад,имаат еден куп на квалитетни и разновидни играчи.Крило како Абало,како бекови тука се и Рутенка,Фернандез,Стефансон,Метличиќ,Ентрериос,зверски пивотмени како што се и Динарт и Лаен,за голман од рангот на Штербик не требаат ни зборови.Ланските четириесет и една одбрана во двобојот од финалето со Кил говорат се.Исто и Кил располага со феномални играчи,да не ги повторувам пак нивните имиња кои сите ги знаеме.
Така да не прејудицирате со имињата на играчите на Кил и Суидад.Се знае таму игра европскиот шлаг и во такви дуели одлучуваат детали.Јас се надевам на реприза на ланското финале,до кое сепак треба да почекаме,бидејќи ништо не се знае,иако како што кажав мои фаворити во двата дуела се Кил и Суидад.

Добар гоман е не дупи, дебели голмани има колку сакаш, Штербик е посебен :)

За кладбата, не бидува така, и ја мислам дека ќе тепа дома Хамбургер, али премалку за да мине :)
Има ли рефлекси Штербик бе? Еј ме сваќаш погрешно, јас не велам дека не го бива овој не е голман, голман е и е ДОБАР, не пободобар или најдобар од Омејер. Човекот е 200 килограми, + каде тој рефлекс во него. Од друга страна кај Омејер 95 килограми е ама све решава тој.

Прогнозирам финале идентично на ланското,во кое се надевам како победник ќе излезе Суидад Реал.Сепак очекувам интересни и неизвесни дуели и во двете полуфинални средби.
Што се однесува до ростерот на Суидад,имаат еден куп на квалитетни и разновидни играчи.Крило како Абало,како бекови тука се и Рутенка,Фернандез,Стефансон,Метличиќ,Ентрериос,зверски пивотмени како што се и Динарт и Лаен,за голман од рангот на Штербик не требаат ни зборови.Ланските четириесет и една одбрана во двобојот од финалето со Кил говорат се.Исто и Кил располага со феномални играчи,да не ги повторувам пак нивните имиња кои сите ги знаеме.
Така да не прејудицирате со имињата на играчите на Кил и Суидад.Се знае таму игра европскиот шлаг и во такви дуели одлучуваат детали.Јас се надевам на реприза на ланското финале,до кое сепак треба да почекаме,бидејќи ништо не се знае,иако како што кажав мои фаворити во двата дуела се Кил и Суидад.
Не верувам како лани. Ако се сретнат пак Кил и Суидад е мислам дека тука ке има стискање заби. И двата тима се многу добро, се паднаа во групите. Се надмудруваа и сега ако се во финале доста интересно ке биде, ама гарант нема да има многу голови.

Има ли рефлекси Штербик бе? Еј ме сваќаш погрешно, јас не велам дека не го бива овој не е голман, голман е и е ДОБАР, не пободобар или најдобар од Омејер. Човекот е 200 килограми, + каде тој рефлекс во него. Од друга страна кај Омејер 95 килограми е ама све решава тој.

А треба да си слаб за да имаш рефлекси? :vozbud:

И кај па Омејер го вметна сеа, целиш кон тоа да ти кажам дека е подобар од Штербик? Не се мачи, подобар е.

Има ли рефлекси Штербик бе? Еј ме сваќаш погрешно, јас не велам дека не го бива овој не е голман, голман е и е ДОБАР, не пободобар или најдобар од Омејер. Човекот е 200 килограми, + каде тој рефлекс во него.

Од друга страна кај Омејер 95 килограми е ама све решава тој.
.
Е за рефлекс дали има,тоа го докажал многу пати.И не е 200кг туку 200цм и 119кг.Сум се уверил во тоа и самиот,човекот има пропорции на мечка:).Сепак неговите квалитети се несомнени,а тоа го докажал многу пати.Впрочем е добитник и на наградата за најдобар светски играч за 2005 што не е безнчајно.

Не верувам како лани. Ако се сретнат пак Кил и Суидад е мислам дека тука ке има стискање заби. И двата тима се многу добро, се паднаа во групите. Се надмудруваа и сега ако се во финале доста интересно ке биде, ама гарант нема да има многу голови.
Ти не,ама јас да.А и уверен сум во тоа.Ако се повтори се надевам повторно на вонземен ракомет,а и секако победа на Суидад.

Ке има опклади до крај да се надеваме?? На пијачки :)))))

Ај док се расправате кој е подобар, погледнете го клипчево да видите нешто убаво....а до тогаш на една утакмица Штербик и Омејер ќе прават заедно 50 одбрани а Борко во цело првенство нема толку:helou:
Погледај те го вториот меч од ланското финале да видиш колку се гушкаат штербик со омејер...ко браќа да се...поштовање еден спрема друг, респекат за покажаното...секој на секого му честита за добрата игра:toe:

А треба да си слаб за да имаш рефлекси? :vozbud:

И кај па Омејер го вметна сеа, целиш кон тоа да ти кажам дека е подобар од Штербик? Не се мачи, подобар е.
Ох, бе.
Ајде поглдај:

Гледај убаво, и кажи кој е подобар кој има повеќе интервенции кој е позаслужен голман. ЗАПАЗИ ЈА ПОСЛЕДНАТА ИНТЕРВЕНЦИЈА НА ОМЕЈЕР, играчов на Суидат до кај му дојде и пак му ја фати. :)

Кил-Ловен 37-23
Хамбург -Сиудад Реал 29-30.Се поблиску сме до повторување на ланското финале.Од интересна ждрепка испадна сосема спротивното.Кил е неофицијалниот финалист а истото ќе го стори мислам и Сиудад.Само еден податок не ми се допадна.Левиот бек на Кил Филип Јиха дал 12 гола.Пред почетокот Кире имаше 27 предност,а Кил осигура плус 2 натпревари.Очигледно дека Кирца ќе ја изгуби таа престижна награда.

Кил-Ловен 37-23
Хамбург -Сиудад Реал 29-30.Се поблиску сме до повторување на ланското финале.Од интересна ждрепка испадна сосема спротивното.Кил е неофицијалниот финалист а истото ќе го стори мислам и Сиудад.Само еден податок не ми се допадна.Левиот бек на Кил Филип Јиха дал 12 гола.Пред почетокот Кире имаше 27 предност,а Кил осигура плус 2 натпревари.Очигледно дека Кирца ќе ја изгуби таа престижна награда.
На Лазаров секако му е изгубено првото место, Јиха ке го помине. Кил секако оди во финале тука има уште 1 натпревар а и финалето мислам дека се игра до 3 победи така да има уште многу меча за Чехот за да ги изигра и да го мине Кире. После ке направам анализа на мечевите како што ги гледав по моја гледна точка.

На Лазаров секако му е изгубено првото место, Јиха ке го помине. Кил секако оди во финале тука има уште 1 натпревар а и финалето мислам дека се игра до 3 победи така да има уште многу меча за Чехот за да ги изигра и да го мине Кире. После ке направам анализа на мечевите како што ги гледав по моја гледна точка.

Kакви 3 победи, нормално си се игра финалето како и другите елиминациони натпревари, прва утакмица па реванш.

А Јиха за жал најверојатно ќе биде прв стрелец, у страшна форма е а има 3 утакмици за играње.

4

Кај ти текна 3 победи жити се.
Ми забега умот на друго нешто. Јбг.

HSV Hamburg 29 : 30 BM Ciudad Real

Многу интересен меч и нервоза кај мене. Имаше многу промени во играта и на двете страни. Имаше моменти кога едниот права серија а другиот дреми исто и на другиот клуб. На почетокот доминираше Хамбург јас си кажав дека ке ги здробат мислам дека имаше водство 11 - 7 за Хамбург. Не е малку се вратија Реал. Имаше периоди кога Реал беше многу по искусен, ама среќа што вториот голман на Хамбург Санстром му тргна и ги спаси на Хамбург од оддалечување на резултатот. Најдобри од страна на Хамбург беа Жил,Лацковиќ,Линдберг кои постигнаа по 5 гола а братот на Жил другиот постигна 4 гола. Јансен постигна 3 гола, а по 2 гола постигнаа Хенс,Лијевски,Шхродер. Само 1 гол постигна Гримм. На почетокот имапе добри интервенции првиот голман на Германија Биттер, по слабата игра во второто полувреме кога го заменија со Сандстром кој го замени одлично. Од друга страна кај Реал Суидат се разиграа Рутенка и Ентрериорс кои постигнаа по 6 гола, Калман постигна 5, Стефансон постигна 4 кој имаше и едно исклучување, Абало постигна 2 гола и тој имаше едно исклучување. А Родригес 2 гола, по 1 гол постигнаа Динарт,Фернандес,Парондо и Пајович. Во реваншот се надевам на изненадување на Хамург ама тоа ке биде мнооогу тешко, никој не се надева дека Хамбург ке го победи Суидат само јас имам доберва во нив, знам ке ја изгубам. :) Ке видиме на реваншот.

THW Kiel 37 : 23 Rhein-Neckar Löwen
Хах, мило ми е што Русите не се соочија со Кил, искрено браво за Ловен кој ги прееба Медведите. Тука има ли што да се пишува? Нема ништо неизвесно. Голема предност на Кил, а тоа што на некој од нас го боли е тоа што професионалецот Јиха го стига на Лазаров со голови епа тоа е. Незаменлив е Јиха постигна 12 гола, зад него беа Карабатиќ и Кавтичник со по 6 гола. Клеин постигна 4 гола, а по 3 постигнаа Лундстром и Зеитз. Лошо издание имаше Алм постигна само 2 гола, а Ловргрен кој имаше 1 исклучување и постигна само 1 гол. Кај Кил беше исклучен Лунд нормално со црвен картон, претера искрено. Од друга страна кај Ловен најефикасен беше Јурашик кој постигна 8 гола, Сигурдсон постигна 5 гола, Филип постигна 4, по 2 гола дадоа Фат и Геншеимер. Со по 1 гол беа Климоветц и Шварцер. Имаше и на оваа страна црвен картон го заработи Рогиш. Нема што да зборам многу многу тука се е јасно дури сигурна победа Кил има и на гости кај Ловен. Останува Кил да чека дали ке биде како ланското финале.

Ловен-Кил 31-30.Кил е првиот финалист.Утре ке биде интересно се надевам на победа на Сиудад да не биде сегерманско финале.Само ако може некој податток колку гола даде Јиха вчера.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom