Лига на Шампиони - Мажи 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Pere
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Имаат и неколку попознати квалитетни играчи како Игропуло репрезентативецот на Руската репрезентација и е во добра форма солидно играше на првенството, инаку да повеќево се бавни и со поголема килажа 70 % од тимов имаат над 100 килограми посебно браќава Камантин и Костугов Алексеи а кога збориме за асален квалитет тука е и Растворцев со неговиот разорен удар како и Михаел Чепурин јас викам тежок ќе биде натпреваров зошто нема баш тука некои аутсајдери, а кај Ловен не ги знам баш играчите освен Бјелицки и голманот Фритз.
Пази, многу вреден чоек е Фритз. Онака е многу брз во техника и може да ги спровали ударите но не сум сигурен дека ке ги фати ама 50% ке фати сум сигурен. Овие Медведи се цела ракометна репрезентација на Русија нема што да ги одвојуваш ама баш до 1.:jaj:

Тешко според мене. Медведи се многу групи не се брзи од страна на нивниот противник како да ги кажам девели се, многу тешко е за нив за со нивниот противник, така да и во групите едвај се извлечеа. Тоа од мене го кажувам ти си имаш твое мислење. :wink:
Дека тешко се извлекоа донекаде е така,ама со Хамбург како пример двапати тесно загубија и тоа со доста пристрасно судење во корист на германците.За бековската линија релативно бавни се и Растворцев и останатите,ама крилата му се многу брзи,Дибиров мислам дека му е и најефикасен,а и меѓу поефикасните во ЛШ.Склоп на руски ракометари,што играат релативно тврд ракомет,па може да очекуваме интересен двомеч,иако секако Ловен се фаворити.

Пази, многу вреден чоек е Фритз. Онака е многу брз во техника и може да ги спровали ударите но не сум сигурен дека ке ги фати ама 50% ке фати сум сигурен. Овие Медведи се цела ракометна репрезентација на Русија нема што да ги одвојуваш ама баш до 1.:jaj:

Не ги одвојувам само кажувам кои се движечките сили во тимот, инаку и баш Русија последниве години не се покажува добра на репрезентативен план, така да не ги рачунам за којзнае каква репрезентација.. :wink:

заврши првиот дуел од двомечот меѓу Флензбург и Хамбург, хамбург славеше на гостински терен.
SG Flensburg-Handewitt 25 : 28 HSV Hamburg
(25.03.2009)

со тоа со обезбеди помирен реванш за дуелот кој ќе се одигра на 3 Април

Наредните неколку дена се на програмата се следниве натпревари

Загреб - Кил 29.03
Сиудат Реал - Веспрем 29.03
Чеховски Медведи - Раи Некар Ловен 29.03

Нашето внимание е свртено кон настапот на Кире, да се надеваме на победа изразена со повече голови, за помирен реванш со минатогодишниот финалист.

Сите мечеви од лигата на шампионите во ракомет М/Ж

Завршија и останатите три меча од првиот круг на четврт-финалните натпревари. Еве ги резултатите:

Zagreb (28 - 28) Kiel
Ciudad Real (29 - 24) Vezprem
Chehovski Medvedi (33 - 31) Löwen

SG Flensburg-Handewitt 25 : 28 HSV Hamburg
(25.03.2009)

За нас наинтересен е дуелот меѓу Загреб - Кил
Тимот на нашито репрезентативец Кире Лазаров ремизираше на домашен терен со германсиот Кил. Но надежите не умираат, ако се знае дека во ланското финале Кил влезе во возвратниот меч со Сиудат Реал со предност од 2 гола стекната на гостински терен. Ланскиот финалист и првак од пред две години, одигра во свој стил, сигурно, со малку технички грешки во нападот и сигурна игра во одбраната...
Искуниот Ловгрен (39) како директен чувар на Лазаров одигра значајна улога во формирањето на конечниот резултат...Кире имаше 1/5 од игра и 1/3 од седмерци, уште неколку промаршени зицери за тимот на загреб и неизнудени грешки, кој машинеријата на Кил не ги опростува...
Сепак останува вториот меч (04.04) да го даде патникот во полуфиналето, да се надеваме на победа на Загреб на гостувањето и влез меѓу четитите најдобри екипи во европа.

Со останати информации, статистика за овој и за останатите натпревари, подоцна

И да тепаа 1 разлика Загреб мислам дека немаше многу да им користи, ми се чине дека ќе си го примат поштено на гости, не верувам Кил да си дозволи пораз на домашен терен втора години по ред, бар не од Загреб.

И да тепаа 1 разлика Загреб мислам дека немаше многу да им користи, ми се чине дека ќе си го примат поштено на гости, не верувам Кил да си дозволи пораз на домашен терен втора години по ред, бар не од Загреб.

Е шо му фале на Загреб бе Васо добра екипа се Кил денеска не покажа ништо специјално да не му е Омејер мамето ќе му го расплачеа али тоа е тоа јас мислам дека Загреб ќе изненаде у Немачка и по втор пат ќе елиминира Кил во четврт финалето башка ако изгубе Кил некои играчи ќе му се разбегат под истрага се сето тоа и не му оде у прилог под притисок се јас мислам да победуат а каа се играе под притисок многу тешко се играе така да туа а глеам јас шансата на Загреб.:salut:

Е шо му фале на Загреб бе Васо добра екипа се Кил денеска не покажа ништо специјално да не му е Омејер мамето ќе му го расплачеа али тоа е тоа јас мислам дека Загреб ќе изненаде у Немачка и по втор пат ќе елиминира Кил во четврт финалето башка ако изгубе Кил некои играчи ќе му се разбегат под истрага се сето тоа и не му оде у прилог под притисок се јас мислам да победуат а каа се играе под притисок многу тешко се играе така да туа а глеам јас шансата на Загреб.:salut:

Не му фале ништо на Загреб ама у германија ќе му го наполнат грбот слама, они дома не победија па сеа допрва ќе бркат резултат, не а бива таа така.

И не се играчите под истрага, судиите се.

Не му фале ништо на Загреб ама у германија ќе му го наполнат грбот слама, они дома не победија па сеа допрва ќе бркат резултат, не а бива таа така.

Клубот е под истрага дека потплаќал судии за да местат утакмици :wink:
Башка Рајн Некар како е нажежан за 3-4 играчи од Кил посебно за Карабатич да му ги грабне ќе биде жустро на лето ќе му соберат некој играч ќе останат со :pusk: у раците ќе видиш..:vozbud:

Башка Рајн Некар како е нажежан за 3-4 играчи од Кил посебно за Карабатич да му ги грабне ќе биде жустро на лето ќе му соберат некој играч ќе останат со :pusk: у раците ќе видиш..:vozbud:

Aбре налето нека прават шо сакат, важно сеа ќе ги приме сув Загреб, не се надевајте само, и ја сакам Ќирката наш да помине ама не веруам.

И мислиш на играчите ногу му е гајле клубот шо е под истрага, нив платата на 1 секако му иде :pos:

Исто беше и со францускиот тим Шамбери. Неуспеаа да победат дома, но затоа на гости славеа.

Хрватите се познати по инатот, ако запнат верувај ке успеат. Јас му ја посакувам секоја среќа на Лазаров, иако денес не му идеше најдобро, мислам дека ке пука во Германија...и ке докаже дека е најдобар ракометар на светот.

Aбре налето нека прават шо сакат, важно сеа ќе ги приме сув Загреб, не се надевајте само, и ја сакам Ќирката наш да помине ама не веруам.

И мислиш на играчите ногу му е гајле клубот шо е под истрага, нив платата на 1 секако му иде :pos:

Ќиро ја го мразам бе шо има врска Ќиро јас си навивам за Загреб да оде понатаки да го емм не заради Ќиро туку заради тоа шо имат добар Тим и заслужуаат у најмала рака полуфинале е сеа колку е остварливо тоа ќе видиме за 6 дена.

Точно така Кил е под истрага за наместени меѓународни натпревари
За ставот дека ловен ќе му земе на кил некој играч е последица од договорите кој Нока ги прави со Раи-Некар за ова лето да застане на нивната клупа како менаџер, а со тоа и играчите како карабатич и компанија кои цела своја кариера му ја должат нему би поминале во раи-некар...
Карабатич имаше дадено изјава(ќе се потрудам да ја најдам)каде што вели дека во неговиот договор со Кил стоело дека Нока ќе му биде тренер до 2013 год. Лично ја оправдувам неговата изјава, бидејки играта која сега ја игра Кил, е резултат на долгогодишната работа на Звонимир Сердарушич - Нока...
На сето ова кога ќе се додаде и скандалот за наместени натпревари, каде еден од оние кој го потегнаа оваа обвинение е самиот Нока, тогаш остануваат многу неразјансети работи...останува да видиме што ќе одлучат челниците на ЕХФ, дотогаш не верувам дека “машинеријата“ на Кил ќе запне некаде:toe:

Точно така Кил е под истрага за наместени меѓународни натпревари
За ставот дека ловен ќе му земе на кил некој играч е последица од договорите кој Нока ги прави со Раи-Некар за ова лето да застане на нивната клупа како менаџер, а со тоа и играчите како карабатич и компанија кои цела своја кариера му ја должат нему би поминале во раи-некар...
Карабатич имаше дадено изјава(ќе се потрудам да ја најдам)каде што вели дека во неговиот договор со Кил стоело дека Нока ќе му биде тренер до 2013 год. Лично ја оправдувам неговата изјава, бидејки играта која сега ја игра Кил, е резултат на долгогодишната работа на Звонимир Сердарушич - Нока...
На сето ова кога ќе се додаде и скандалот за наместени натпревари, каде еден од оние кој го потегнаа оваа обвинение е самиот Нока, тогаш остануваат многу неразјансети работи...останува да видиме што ќе одлучат челниците на ЕХФ, дотогаш не верувам дека “машинеријата“ на Кил ќе запне некаде:toe:

Тоа од прегеска сакам да го кажам јас дека Кил ако сеа не освое Лига на шампиони другата сезона готови се на големо ќе заринкаат барем по мене и дека доминацијата во германскиот шампионат па и во лигата на шампионите ќе ја превземе Рајн Некар а па друга шпекулација околу Караатич што ја чув е дека РФФранција давала 1 милион евра за Карабатич да се врати назад во својата татковина без разлика дали во Шамбери или Мопеље така да очекувам да биде густо по завршувањето на оваа сезона ќе има грабежи на играчи од Кил од светските екипи посебно од Некар.:toe::salut:

Добро луѓе Загреб е силен и победи на гости со французите во најважниот натпревар за нив дотогаш, ама сепак Германија си е Германија. Без разлика што Кил е под истрага сепак судиите најверојатно во клучните ситуации нема да се свртат против нив, така што на Загреб ќе му биде навистина тешко да успее. Денес го гледав само првото полувреме и од играта што ја прикажа Загреб произлегува надеж дека можат да изненадат но сепак за тоа навистина ќе им претстои тешка битка. Инаку многу ми е криво за Кире, навистина не му беше денот но мислам дека за тоа придонесе и преголемиот респект од негова страна кон Кил. Ги немаше оние препознатливи за него сезонава шутеви од 9 метри, и некако играше како во грч. Сепак се надевам дека за се она што го промаши денес ќе им наплати на германците на нивен терен. Кога ќе се земе во предвид тоа дека Кире даде само 2 гола (а обично дава по 7-8) тогаш може да се каже дека Загреб навистина добро изиграл денес.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom