Официјална посета на Македонците, во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Бацил, ако одиме по трагата на гените и маркерите, се плашам дека еден ден ќе дојде Реџеп Таип Ердоган и ќе одбере(собере) мноштво од нашиов народ кој генетски идеално ќе одговара со неговата ген. карта и ќе извика еве ги “нашите хунзи и калаши“. И што правиме тогаш?

Јаков и ти како и други тука на темава премногу политичко значење му придаваат на настанот и воопшто на ваквите аспекти, особено на генетските анализи за потекло.
Јаков глеј на генетските анализи како на еден вид додаток, однсосно одреден цврст доказ кој може да игра улога во истражувањето на историјата, ама историјата треба да биде и остане историја, а ние да живеем во денешно време мисејќи како да опстанеме за во иднина.
Така да дури и да се покаже тесно сродство, то би било само потврда на преданијата и одредените историски информации, а хунзите пак ќе си живеат во пакистан, а ние пак во македонија, само со сознанието дека иако сме толку далеку дека имаме некаде во подалечната историја заеднички потомок, кој доаѓа од парчето земја на кое ние сега живееме. И тоа не менува во основа ништо во денешниот политички живот.
Така да тоа со турците не ти држи, со оглед на тоа дека Ататурк студирал во Битола не значи дека ние или пак битолчаните сите треба да се турци.
Остај ги ти грците кои мешаат историја во денешна политика, точно поради тоа и ќе им се јават многу проблеми во нивната држава, бидејќи никој денес не прави таква глупост да некоја лигитимност во денешноста да ја бара во историјата (барем таа постара од 100 години)
Ама нешто што не треба да дозволиме е и покрај доста интересната посета, да не дозволиме да се нашрави енкој политички потег од некој политичар скришно.

ке има нешто на плоштад????? ај кажете дека нема да можам да дојдам на аеродром, а сакам да ги видам лугето.

Сеа на А2 малку го дадоа пречекот, и најавија разговор со Лилјана Попоска и уше не знам кој, околу Хунзите и нивното доаѓање. Па ај да видиме...:tv:

Овие модерни биле бе...:)

Сеа на А2 малку го дадоа пречекот, и најавија разговор со Лилјана Попоска и уше не знам кој, околу Хунзите и нивното доаѓање. Па ај да видиме...:tv:

Овие модерни биле бе...:)
Гледајте сега А2 и чудете се на глупостите кои ги зборува „историчарот„која се чуди на поврзаноста на хунзите и македонците .Како да е платена да го негира македонизмот.АУУУУУУУУУ:toe:

Оваа Ирена Стефоска „историчар„ е гарант платен АНТИМАКЕДОНИСТ, која зборува во стилот на Фрчковски.Знае ли некој нешто повеќе за неа ?

Гледајте сега А2 и чудете се на глупостите кои ги зборува „историчарот„која се чуди на поврзаноста на хунзите и македонците .Како да е платена да го негира македонизмот.АУУУУУУУУУ:toe:
Стварно не знам шо се зборувало, глеав само слетувањето на делегацијата. После сменив...:toe:

Оваа Ирена Стефоска „историчар„ е гарант платен АНТИМАКЕДОНИСТ, која зборува во стилот на Фрчковски.Знае ли некој нешто повеќе за неа ?

Еве нешо за едно нејзино дело:
"Словените на почвата на Македонија" (од VII до почетокот на X век)

http://www.systasis.org.mk/sodrzhini/broj03/bibliografija/0304bibliografija.asp

:jaj:

Тешко на “фалангава“ денес,им зовреја главите под шлемовине од стиропор кај за Љубе па и уште Хунзиве им фалеа на сета мака.А “предциве“ некако ко да ти е срам да кажеш дека ти се предци,на сликине како побели изгледаа,јас си реков дека овој слугата излегува прв од авионот во предходница,кога тој да ти бил царот Мир.:nesvest:

Proceduralno samo da prasam da me potsetite

aleksandar bil rusokos i antickite makedonci bile so svetol ten neli ?:smir::smir::smir::smir::smir:

Стварно не знам шо се зборувало, глеав само слетувањето на делегацијата. После сменив...:toe:

:jaj:
Штета што сте пропуштиле, но многу поголема штета е што во државава постојат такви „историчари„кои се за граѓанска нација .....
Патем, фала за
http://www.systasis.org.mk/sodrzhini/broj03/bibliografija/0304bibliografija.asp

Тешко на “фалангава“ денес,им зовреја главите под шлемовине од стиропор кај за Љубе па и уште Хунзиве им фалеа на сета мака.А “предциве“ некако ко да ти е срам да кажеш дека ти се предци,на сликине како побели изгледаа,јас си реков дека овој слугата излегува прв од авионот во предходница,кога тој да ти бил царот Мир.:nesvest:

не го цени човекот по изгледот туку по неговаата душа која можеш да ја видиш од неговите очи од кои излегуваше античко македонска енергија. така да овие навистина се потомци на војската на александар македонски. и сите вие кои ви е криво што тој народ таму, хунзите не сака и не почитува, а доказ за тоа е што не отидоја во грција туку дојдоја во македонија е уште еден доказ дека македонија страда од предавници и кодоши од памтивека до сега.

Znam. Drugarka mi e. Ima zavrseno klasicni studii, raboti vo INI, sprema doktorat vizantologija-sreden vek. Urednik e na makedonskoto izdanie na Istoriskite citanki koi gi izdade CRDC - Solun. Ne znam sto drugo te interesira.
Antimakedonist ne e toa ti garantiram, ama posto mene veke me obvinija deka sum bez nacionalna svest i patriotizam ispaga deka i ona e evil antimacedonian sto ne e taka.

Sorry za off.

Proceduralno samo da prasam da me potsetite

aleksandar bil rusokos i antickite makedonci bile so svetol ten neli ?:smir::smir::smir::smir::smir:

спрама овој мозаик тоа не вистина, а итогаш нормално е да имало во неговата војска црномањести луќе бидејќи македонскиот народ е медитерански народ. а се знае дека тој народ што живее покрај море е со малку потемен тен.

Pompeii Art and Architecture Gallery

tiny.gif
pompeii_art_alexander_great.jpg

This photograph shows a detail from one of the most celebrated ancient mosaics to have survived into the modern era. The mosaic depicts Alexander the Great's defeat of the Persian king Darius; the detail here illustrates Alexander himself.

In its entirety the mosaic measures 5.82 x 3.13m (19ft x 10ft 3in), and is made of around a million tesserae (small mosaic tiles). It was discovered in the largest house in Pompeii, the House of the Faun, in a room overlooking the central peristyle garden of the house. It is thought that this house was built shortly after the Roman conquest of Pompeii, and is likely to have been the residence of one of Pompeii's new, Roman, ruling class.

The mosaic highlights the wealth and power of the occupier of the house, since such grand and elaborate mosaics are extremely rare, both in Pompeii and in the wider Roman world.

Abe princon svetol ten, plavi oci, ama nevestana original Gjupka.
Nisto ona mora da e potomka na Roksana Azijatkata(na Alek zena mu de).
Ovoj princov isti Filip II ama Atika me razocara.

Е ако де, Хунзите и така ќе станат натурализирани Мариовци, поради фактот што ќе им биде поклонет плац од 1000 квадрата, што сакаат нека изградат :)

Момци, шо да ви кажам....

Ние имаме секакво право овие луѓе да ги нарекуваме свои браќа, не само затоа што колективната свест независна една од друга го тврди истото, туку и генетиката дополнително го потврдува тоа. А богами и антропологијата, и етнологијата, лингвистиката.

Затоа, за сите шабани, џабе ви се било какви одвраќања. Одите со глава во ѕид.

Се гледаме утре на аеродром. :helou:

Da i jas imam... Muslimani se:)
:pos2::pos2::pos2::pos2:

оставете ги сите овие што зборат негативно за потомците на војската на александар едноставно ќе пукнат од мака и преголема љубомора.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom