Светата книга на сатанизмот?

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
68

’Светата’ книга на сатанизмот напишана од Антон ЛаВеј во 1969 година.
Знае ли некој нешто повеќе за ова?

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Имам слушнато, но глупост.:toe:Нема потреба да ја нарекувате света, сета тоа е само школа или полесно да се стигне до пеколот, но сепак не е лошо кои ја најде да ја прочита ништо не е залудно, доколклу сакас да се борис против некое учење мора добро да го знаиш за да му се спротиставис.:toe:

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Pa mislam deka toj Anton e i osnovac na Church of Satan. Ama ova satanistite se samo gluposti. Kako be koga si imam zlaten Gospod so seta dobrina zbrana vo nego ke veruvam vo nekoe si angelce koe se oddelilo i se bori protiv Gospod.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Авторот е гробар на окултизмот.
Книгата е концептуално срање.
Следбениците се мрсулковци.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
Некој паметен нашол идиоти да му веруваат дека напишал света книга, а тој си направил пари од нив...

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Сите религии си наоѓаат пиони кои ќе им веруваат, без такви нема религија.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Кроули бар има некаква (не голема ама сепак) вредност. Дечково - нема:)
Куп срање собрано на едно место и забава за изгубени деца кои бараат кон што да се припојат а да не се мејнстрим.

Грмуш

Пичкмајчин
Член од
11 октомври 2007
Мислења
1.118
Поени од реакции
90
Ова е ко сите религии....Ќе напише некој книга и ајдееееее сите по негов ум.....од денес јас правам нова вера: Зокипотизам света книга е ЗОКИ ПОКИ....

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ова е ко сите религии....Ќе напише некој книга и ајдееееее сите по негов ум.....од денес јас правам нова вера: Зокипотизам света книга е ЗОКИ ПОКИ....
А Оливера Николова е светата девица?

D

Daftie

Гостин
Никако да ја најдам книгава онлајн, баш сакам да ѕирнам...
Од луѓе што ја имаат прочитано имам слушано дека е многу тешко срање, најглупата книга што им паднала у раце, па сакам да се уверам, ме интересира :)

Член од
23 јули 2008
Мислења
56
Поени од реакции
1
Avtorot na Knigata na Satanizmot Anton LaVey, voedno e i osnovac na Crkvata na satanata i na LaVeyan satanizmot. Ima napisano i drugi knigi megu koi se The Satanic Rituals , The Devil's notebook i Satan speaks!. Tolku najdov jas , koj ke najde poveke neka pise :salut:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Avtorot na Knigata na Satanizmot Anton LaVey, voedno e i osnovac na Crkvata na satanata i na LaVeyan satanizmot. Ima napisano i drugi knigi megu koi se The Satanic Rituals , The Devil's notebook i Satan speaks!. Tolku najdov jas , koj ke najde poveke neka pise :salut:
Гарант е и рокер пошто рокерите пеат за ѓаволи и гробови

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Гарант е и рокер пошто рокерите пеат за ѓаволи и гробови
Рокер...Некој како Мерлин Менсон.
Неговиот залуден фан и сеопшта будала:)

Kajgana Shop

На врв Bottom