Фан Клуб: Бордо

• Креатор на темата Креатор на темата Kiko-Kozle
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Kiko-Kozle

GunneR 4 EveR
Член од
29 јуни 2008
Мислења
356
Поени од реакции
7
jas sum fan na bordo od srce i zatoa ja otvaram temava
mozete da pisuvate se vo vrska so bordo
poleka ama sigurno bordo stanuva vrven evropski klub
dokaz:poslednite 5 god
:smir:

Да Бордо е мн јак клуб.Само нема кој да го утепа~!

Наслов на тема треба да е на кирилица. :)
Не следам многу француско првенство но еве некоја реченица за клубот, оти ти не кажа скоро ништо :)

Бордо (FC Girondins de Bordeaux) е француски фудбалски клуб формиран во 1881 година. До сега има освоено 5 титули во Француската 1 лига и тоа во 1950, 1984, 1985, 1987 и 1999 година. Најголем успех во Европа им е финале во УЕФА купот во 1996 година. Ако се сеќаваат некои таа година Бордо го мина Вардар во УЕФА купот.

Минатата сезона заврши на второто место, позади Лион и си обезбеди учество во лигата на шампионите. Да се надеваме дека и во новата сезона ќе биде вистински конкурент на Лион и ќе има интересен шампионат во Франција.

ok
toa so istorijata go znam posto bordo mi e prv klub za koj navivami toa so vardar
toa so kirilicata ke bide u tekot na denov
:kafe:

Гуркуф сеа во Бордо :zlo:

ke se pokaze de4koto ke vidis
i na kraj ke go kupat bordo za da im bide krivo na milan:baeh:
hahahahahahahahaha se zezam

Многу интересен клуб, јас се' повеќе и повеќе ги поштуем, се надевам дека ќе се покажат во ЛШ сезонава.

Наслов на тема треба да е на кирилица. :)
Не следам многу француско првенство но еве некоја реченица за клубот, оти ти не кажа скоро ништо :)

Бордо (FC Girondins de Bordeaux) е француски фудбалски клуб формиран во 1881 година. До сега има освоено 5 титули во Француската 1 лига и тоа во 1950, 1984, 1985, 1987 и 1999 година. Најголем успех во Европа им е финале во УЕФА купот во 1996 година. Ако се сеќаваат некои таа година Бордо го мина Вардар во УЕФА купот.

Минатата сезона заврши на второто место, позади Лион и си обезбеди учество во лигата на шампионите. Да се надеваме дека и во новата сезона ќе биде вистински конкурент на Лион и ќе има интересен шампионат во Франција.
Да мислам дека таа година во Бордо имаат играно Зидан и Дугари!:)

ајде бе дечки има ли фанови на бордо на форумов ??????
дајте пишете нешто сеа почнува новата сезона во франција
денес бордо игра со каен на домашен терен
треба да ги утепа

ja sum stravstven navivac na bordo ali neam pojma u koja liga igra? :vozbud:

Фан сум на Челси, но омилена екипа од француската лига ми е токму Бордо... Поздрав

Super se, edna od najsimpa ekipite vo Francija. So sreka neka im e startot na novata sezona. Ne e za drugo, posto gi iam na denesnoto livce protiv Caen ... !!!* :wink:

Бордо 2-1 Каен
Гуркуф
Кавенаѓи

ај позз

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom