Бугарски паравоен поход во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Илјо, тој не плукна на дедоти..Тој рече така е зборот..Тоа значи дека во општ смисол го кажа тоа..И не се сили многу тука..
Се извинувам, грешно сум го разбрал. Дедо ми беше арен човек и доста коски сам скршил кој е плукал по него. Не е бил нито фашист, нито комунист. А фашисти и комунисти за мен са се исто. Ајде лека вечер момци македонци.:smir:

Се извинувам, грешно сум го разбрал. Дедо ми беше арен човек и доста коски сам скршил кој е плукал по него. Не е бил нито фашист, нито комунист. А фашисти и комунисти за мен са се исто. Ајде лека вечер момци македонци.:smir:
Пред да се извиниш требе да внимаваш... да прочиташ два пати.. сепак извинувањето ти се прифаќа .. ајде лека и мека нек ти е нас ден ни е сеуште :)
Во Македонија С’нцето јасно изгревјат и зората грејт душата...

Не морало да биде комунист за да стане “шумкар“,како што Бугарите ги нарекувале партизаните,ако бил арен човек де.:toe:

Пере, кога зборуваме за лоши фашисти, дали знаеш во мала мера колку народ имат убиено твоите добри комуњари, не само во Македониjа, туку низ целиот свет?

од мајками имам слушнато една стихотворба... в тиквешко негде некое лете.. убија дете...мислам дека оваа песна е инспирирана од бугарските зулуми низ Македонија..

и уште една

џелати клети не слушат народот..
тогаш се народ подигна...
дајте ги ваму нашите деца еј вие клети крвници
и тргна смело да затре семе фаишистко клето за на век.

оваа песна мислам е напишана за убиените 12/тина младинци од бугарите во тиквеш.

Јас не ги обвинувам денешниве поколенија во бугарија за злосторствата на нивните прадедовци.. но ги обвинувам што не сакаат да се помират со фактот дека секоја вистина има две лица и да го стават прстот на чело и се запрашаат... па добро по ѓаволите...може и има вистина во она што го кажуваат Македонците.

бугарската фашисоидна тогашна политика ништо добро не и донела на Македонија..освен терор и убиства.

мои? добри? комуњари? бум бум колку поста си ми прочитал????

Да му ебам јас и на комуњари и на фашисти ... мојот дедо, прадедо бил ПАРТИЗАН се борел за идеалите на Македонија, како самостојна и независна држава ... држава која била нападната и поробена и од србските комуњари и од бугарските фашисти...

Денеска никој не мразам.... не сум НАЦИОНАЛИСТ, си го сакам моето, МАКЕДОНСКОТО и нема да дозволам никој да го повреде.... најмалку оној кој во минатото го убивал... така да пред дапишеш нешто и ти прочитај два пати ...
нит сум комуњар, нит сум фашист нит ги мразам, просто нека стоат подалеку одмене....
јас сум МАКЕДОНЕЦ

КафеЛате ти ја имаш слушнато, внук на татко ми е еден од тие 12 деца во тиквешко негде в некое село ... ВАТАШКИТЕ младинци

Национал-социјализмот или “нацизмот“ потекнува токму од социјализмот,со мали идеолошки разлики на кој суштината им е иста.:toe:

мои? добри? комуњари? бум бум колку поста си ми прочитал????
Доволно е предходниот. Се гледа од авион дека ги сакаш комуњарите, дека спремен си да ги браниш зулумите им. Море да го отворат еднаш музеjот на ВМРО да видите!

мојот дедо, прадедо бил ПАРТИЗАН се борел за идеалите на Македонија, како самостојна и независна држава ...
И доби Сремски фронт, српски имиња (не памтам некоj другар баба Весна да има или дедо Синиша), Караџићова азбука, jугославска педерациjа, 300 000 косовски Албанци поклон од Милошевић бидеjќи нели братство и единство секогаш било.

држава која била нападната и поробена и од србските комуњари и од бугарските фашисти...
Коjа држава, Вардарска бановина?

КафеЛате ти ја имаш слушнато, внук на татко ми е еден од тие 12 деца во тиквешко негде в некое село ... ВАТАШКИТЕ младинци
Смртта на деца секогаш е трагедиjа, жалам што така се случило, но мора да знаеш дека чим се приклучиш на една страна за време на воjна, после може со глава да платиш. Тоа важи и за жртвите на просрпскиот комунизам во Македониjа, Ченто и Павел Шатев мислам добри примери се.

А какви сте?

ке видиш какви сме за некој ден...ако не ти се чека можеш да ги прашаш грците..ден денес имаат уплав од се македонско...

И немој да плукаш по дедо ми.

Пу пичка му матер и него и на тие што лежат до него...мир да нема ни он ни ти за се зло што има направено....

Доволно е предходниот. Се гледа од авион дека ги сакаш комуњарите, дека спремен си да ги браниш зулумите им. Море да го отворат еднаш музеjот на ВМРО да видите!

И доби Сремски фронт, српски имиња (не памтам некоj другар баба Весна да има или дедо Синиша), Караџићова азбука, jугославска педерациjа, 300 000 косовски Албанци поклон од Милошевић бидеjќи нели братство и единство секогаш било.

Коjа држава, Вардарска бановина?

Смртта на деца секогаш е трагедиjа, жалам што така се случило, но мора да знаеш дека чим се приклучиш на една страна за време на воjна, после може со глава да платиш. Тоа важи и за жртвите на просрпскиот комунизам во Македониjа, Ченто и Павел Шатев мислам добри примери се.
Епа немојш да ме осудуваш мене! Темата е за чествувањето на бугарски фашисти....

сепак ќе ти одговорам: Фашисти несакам, комуњари уште помалце.. исто како што несакам некој да чествува за тоа дека убил некој мој, МАКЕДОНЕЦ особено не на мојата, МАКЕДОНСКА, територија...

За другите прашања можеме да дискутираме на соодветна тема во подфорумот „ИСТОРИЈА“ - сепак е жално што партизаните заминале на север наместо на југ.... и да тогаш тоа било вардарската бановина окупирана од кралството СХС исто како што била и Пиринската окупирана од бугарија или егејската од гејлада...

Пу пичка му матер и него и на тие што лежат до него...мир да нема ни он ни ти за се зло што има направено....
Mакедонцки, ај нема да ти посакам да идеш на гости кај него оти не сам педер како тебе. Кажах ти дека човекот не е бил во никоја армија. Ни се тепал с никого. А мирно си е работил. Ај деба и гнасната джадија дека си. Голем маж си у форомо бе педер. Ај да се средиме некаде и ке видиш как те гази 110 килограмова мечка.

Се извинувам, ама за невин човек да говори таја к*рва Македонцки не се старпех. На него не му посакувам лошо. Ако е маш ке ми се извини лично. еееееее деба и форумните батмани.

Mакедонцки, ај нема да ти посакам да идеш на гости кај него оти не сам педер како тебе. Кажах ти дека човекот не е бил во никоја армија. Ни се тепал с никого. А мирно си е работил. Ај деба и гнасната джадија дека си. Голем маж си у форомо бе педер. Ај да се средиме некаде и ке видиш как те гази 110 килограмова мечка.

Се извинувам, ама за невин човек да говори таја к*рва Македонцки не се старпех. На него не му посакувам лошо. Ако е маш ке ми се извини лично. еееееее деба и форумните батмани.

Смири се, бај Илија. Не се нервирај толку, остај го Македонцки, он само така си поздравува човеко, не ти мисле ништо лошо. Гледи там овците пази ги под сенка, оти ако ги прекара с'нцето другио месец нема да можеме да си пишеме.
А за тебе знаеме оти си Македонец (ти викаш бугарски- ама нема значение шом си свесен за корените) и не ги оправдуваш походите. Поздрав и не ги нервирај другарчината, туку дави совети там на твојте да не се занесуват ного. Па и јас мислам оти ако са свесни и добронамерни и знаат каков пречек им се спрема, нема да идат со фамилиите.
Сите Пиринци-МАКЕДОНЦИ.:smir:

Ај да се средиме некаде и ке видиш как те гази 110 килограмова мечка.
каде и кога шпионе??? дедо ти бил црно семе расипано..одродено и труло од овој народ...служел не служел искодошил некој...прво својот народ....

немој ни за секунда да помислиш дека 110 кила и желби да се биде мечка ке уплашат некој...моја категорија си..кажи каде мамичето твое...те чекам на 10 или порано од тоа ако сакаш...пагале и поголеми и поопасни од тебе...

КАЖИИИИИ ТАТАРЕ одроден....

да ти се извинам???? да му се мочам на гробот на секој одроден шпион издаЈНИК И ОКУПАТОР....ако нема гроб...ја ке му го ископам

каде и кога шпионе??? дедо ти бил црно семе расипано..одродено и труло од овој народ...служел не служел искодошил некој...прво својот народ....

немој ни за секунда да помислиш дека 110 кила и желби да се биде мечка ке уплашат некој...моја категорија си..кажи каде мамичето твое...те чекам на 10 или порано од тоа ако сакаш...пагале и поголеми и поопасни од тебе...

КАЖИИИИИ ТАТАРЕ одроден....

да ти се извинам???? да му се мочам на гробот на секој одроден шпион издаЈНИК И ОКУПАТОР....ако нема гроб...ја ке му го ископам
Ке те испие месечината ако не се сопреш.
Дедо ми не е бил окупатор. Не е бил војник. Мува не е отепал бе мастио.
Нема да ти посакам лошо, оти на кој сам му посакал, е станало. А па и ти не си виновен дека не си у ред.
Ајде лека нок на сите и поздрав со една убава ваша песна. И Македонцки да си пие апчината редовно дечкото.
http://jwak.net/media/14181/http://jwak.net/media/14181/

Дедо ми не е бил окупатор. Не е бил војник. Мува не е отепал бе мастио.

и ти не си војник ама шпионираш на темава активно..подеднакво зло е издајата ако не поголемо...нема потреба да се вртите на темава...

НАЗАД НЕМА....само ке читате како течат поодготовките..а не знам тоа што ви вреди???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom