Бугарски паравоен поход во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Кое пречи на група хора да се поклонат пред умрелите им деди?!
Не пречи бе...ќе ве полегнеме покрај нив. Ќе им се придружите. Само повелете и дојдете, немој да разочарувате.

!Шо да направиме дека тамо са умрели и тамо им са гробовете.
Знаеш како вика Македонската песна:

КОЈ ДУШМАН ЌЕ ВЛЕЗЕ,
ЖИВ НЕМА ДА ИЗЛЕЗЕ МАКЕДОНИЈО
ТИ ГО СТАВАШ В ГРОБ

http://youtube.com/watch?v=GTLTXIdweZo

Момци, като ги мразите толкос - б'лгарите , што не се соберете пред бугарската амбасада в Скопие и не зајавите јасно дека не ни сакате.
Амбасадате ке предприеме мерки и ке сопре походот. Што требва да се стига до бој и да има повредени луге?

Од култура Ван Дам, ние Македонците сме културен народ, не сме татари.

Ти што мислеш. какви сме?
Сас сигурност не сте татари. И за жал ние не сме чисти такива. Говорите словенски и живеете на земјата на античните македонци. Сигурно во жилите ви тече крв от античните македонци и словенска. Може да не сам прав. Ама со радос ке прочитам секое доказателство.

Ништо чудно, па ние министер за надворешни го имаме бугарчето Милошов, незнам шо е проблемот ако татариве прават поход

Ништо чудно, па ние министер за надворешни го имаме бугарчето Милошов, незнам шо е проблемот ако татариве прават поход
Нормално, на комуњарите баш им чуе дали бугарите ќе харале по Македонските планини или не...нив единствено ги интересира како да го налепат тоа на накој домашен...

Абе мизеријо...Што пробуваш да ја извртиш дискусијата, бетер си и од бугариве кои глумат невиност!

Се знае:

КОЈ ДУШМАН ЌЕ ВЛЕЗЕ,
ЖИВ НЕМА ДА ИЗЛЕЗЕ!

Сас сигурност не сте татари. И за жал ние не сме чисти такива. Говорите словенски и живеете на земјата на античните македонци. Сигурно во жилите ви тече крв от античните македонци и словенска. Може да не сам прав. Ама со радос ке прочитам секое доказателство.
Добар си дечко, напредувате....

Точно е дека живееме на земјата на античките МАКЕДОНЦИ, ја презедовме СЛАВЈАНСКАТА КУЛТУРА а „словените“ оние иститеи антички македонци се вратија во старата држава пак, во нашите ВЕНИ течи македонска крв, крв која ја пролеаа бугарските фашисти (сакаш речи ги бугари сакаш татари) и сега ти како наследник т.е како почитувач на тоа што ТВОЈОТ дедо бил ФАШИСТ и го убил мојот ќе ми идиш на мојата планина да го чествуваш тоа? е то брату НЕМОЖИ !

(обраќањето во второ лице еднина сватиго како „така е зборот“)

едит: никој не ви вели дека сте чисти татари, татарите кога се доселиле на античката Македонска територија едноставно нели се помешале со Македонците... кој денеска се нарекуваат бугари

Нормално, на комуњарите баш им чуе дали бугарите ќе харале по Македонските планини или не...нив единствено ги интересира како да го налепат тоа на накој домашен...

Абе мизеријо...Што пробуваш да ја извртиш дискусијата, бетер си и од бугариве кои глумат невиност!

Се знае:

КОЈ ДУШМАН ЌЕ ВЛЕЗЕ,
ЖИВ НЕМА ДА ИЗЛЕЗЕ!

Не мизеријо ја воопшто не ја извртувам дискусијава..реалноста е таква што тешки бугараши владеат со Македонија, и за вас тоа не претставува проблем..па зошто би било проблем походот, што се буните не ве разбирам...

тешки бугараши владеат со Македонија

Да бе.

Еден таков за малку што не го продаде Илинден на бугарите!

Бучко бугараш, а Грујо маме му ебам негово и на неговиот цврст став:

Лидерот на опозицијата Груевски ја одбива идејата на Премиерот. Православните земји можат да го прославуваат Илинден на религиозна основа, но како национален празник нема простор за заедничко прославување на денот кога е формирана првата македонска држава, велат во ВМРО-ДПМНЕ.

Добар си дечко, напредувате....

Точно е дека живееме на земјата на античките МАКЕДОНЦИ, ја презедовме СЛАВЈАНСКАТА КУЛТУРА а „словените“ оние иститеи антички македонци се вратија во старата држава пак, во нашите ВЕНИ течи македонска крв, крв која ја пролеаа бугарските фашисти (сакаш речи ги бугари сакаш татари) и сега ти како наследник т.е како почитувач на тоа што ТВОЈОТ дедо бил ФАШИСТ и го убил мојот ќе ми идиш на мојата планина да го чествуваш тоа? е то брату НЕМОЖИ !

(обраќањето во второ лице еднина сватиго како „така е зборот“)

едит: никој не ви вели дека сте чисти татари, татарите кога се доселиле на античката Македонска територија едноставно нели се помешале со Македонците... кој денеска се нарекуваат бугари
Pere, немој да ровиш коските на дедо ми глуп еден. Нито дедо ми е бил фашист, нито е утепал некој, нито е бил војник во БА, нито ас идвам в Македонија да правам поход. А от дискусиа гледам дека целиот национален отбот на Македонија по бокс, джудо и карате е овде во форумо. Се комити. Само констатирам. Моето мнение за овој поход сам го кажал. И немој да плукаш по дедо ми.

Pere, немој да ровиш коските на дедо ми глуп еден. Нито дедо ми е бил фашист, нито е утепал некој, нито е бил војник во БА, нито ас идвам в Македонија да правам поход. А от дискусиа гледам дека целиот национален отбот на Македонија по бокс, джудо и карате е овде во форумо. Се комити. Само констатирам. Моето мнение за овој поход сам го кажал. И немој да плукаш по дедо ми.

Абе оти дедо ти не заминал “Шумкар“ кога не бил фашист,како дедо ми и многу други дедовци на многу други Македонци?:toe:

Илјо, тој не плукна на дедоти..Тој рече така е зборот..Тоа значи дека во општ смисол го кажа тоа..И не се сили многу тука..

Ах лелее.... а јас чисто појаснив дека второ лице еднина е само за да сватиш како е т.е ОПШТОТО... а викаш БОЛИ кога некој ти протега низ историјата???

Е боли бацко ... 1939 години БУГАРИЈА ВЛЕЗЕ НА СТРАНАТА НА ФАШИСТИТЕ, истата таа бугарија хараше и палеше по МАКЕДОНСКАТА ТЕРИТОРИЈА, а во Македонија народот, МАКЕДОНСКИ се организираше за борба против ФАШИСТИТЕ во чии состав беше твојата сакана бугарија.. моја грешка ќе славеа прва световна... исто беше и тогаш само заменети се годините...

Ах лелее.... а јас чисто појаснив дека второ лице еднина е само за да сватиш како е т.е ОПШТОТО... а викаш БОЛИ кога некој ти протега низ историјата???

Е боли бацко ... 1939 години БУГАРИЈА ВЛЕЗЕ НА СТРАНАТА НА ФАШИСТИТЕ, истата таа бугарија хараше и палеше по МАКЕДОНСКАТА ТЕРИТОРИЈА, а во Македонија народот, МАКЕДОНСКИ се организираше за борба против ФАШИСТИТЕ во чии состав беше твојата сакана бугарија
Пере, тие секогаш биле од „добрата страна“..Само грешна им е дефиницијата за доброто и лошото:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom