Бугарски паравоен поход во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Сум спомнал ама пак ќе спомнам, блгари. Што толкав интерес кон Македонија?
Берете си го своето гајле, што замарате со провокации.
Предатори, одите таму накај Варна, остајте ни го Охрид и Македонија на раат.
Бати промиени мозоци.
Еве сега сте во европа, што ви е пак фокус истово. Македонија, па Македонија.
Непреболена рана.

Член од
11 јуни 2008
Мислења
99
Поени од реакции
1
интересно како сите татри се фрлија на темава..дури и некој кој во сенка ги пратат форумите...како левски пример....

еееј од вмацедониа до овој пост година помина...но тој е тука....

Сандански не сери....походот е со воена позадина, за бугарски окупациони војници.., маскирни униформи и знамиња најмалце ке има..... оружје знаеме дека ке носите....не ви е прв пат....

....тие што ги обучувате по рила и пирин ке дојдат....

сакате војна да си играте мамицата ваша.....војна ке добиете

Да бе тајно ке тргнеме не кон Галичица, а кон Скопие - военен преврат да правиме.
Што не дојдеш на походот - лично да следиш и контролираш нештата?:pos2:

N

n/a

Гостин
Kога сакаат да дојдат бе?
И зошто јас ништо до сега не сум чул за оваа `иницијатива`?
Ќе се помирувале срби и бугари...:pos2::kesa:
(и тоа пази-на македонска планина)...
ЛОЛ...

Некој да ми пише дата кога треба да `се најдат у работа` ова бугарчињава?

N

n/a

Гостин
Да бе тајно ке тргнеме не кон Галичица, а кон Скопие - военен преврат да правиме.
Што не дојдеш на походот - лично да следиш и контролираш нештата?:pos2:
А бе он незнам...
ама јас сигурно ќе дојдам и ќе `контролирам`.
Него ти да бидеш така фин и да ми пишеш кога тоа вие сте решиле `да се најдете у работа` ?

Член од
28 јуни 2008
Мислења
19
Поени од реакции
0
С такива откровени л'жи мацедоцки ме караш да се замислја да не би да те е страх че ако информацијата се поднесе обективно македонската јавност нема да се сбуни достат'чно.Требе да се поукраси с неколко пиштова ,маски и паравоенни организации да ги хване страх обикновените луге.Трјабва изкуствено да се подклажда омразата срешту Б'лгарија ако нема повоси ште си ги измислим нали:)Аз ште прис'ствам на похода за да отдам чест на прадедо си да видим дали имаш ТИ точно ТИ кураж да ми попречиш.Ај со здраве

Член од
28 јуни 2008
Мислења
19
Поени од реакции
0
Kога сакаат да дојдат бе?
И зошто јас ништо до сега не сум чул за оваа `иницијатива`?
Ќе се помирувале срби и бугари...:pos2::kesa:
(и тоа пази-на македонска планина)...
ЛОЛ...

Некој да ми пише дата кога треба да `се најдат у работа` ова бугарчињава?
Повели.Т'кмо ште се срештнеш с ср'бскија амбасадор за доп'лнителни инструкции :) :)

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
42
нека дојдат
ќе има лов на диви свињи
а то знамињата татарски се знае каде
:helou:татарче :tapp: :bip:

N

n/a

Гостин
:)Аз ште прис'ствам на похода за да отдам чест на прадедо си да видим дали имаш ТИ точно ТИ кураж да ми попречиш.Ај со здраве
То куме...:vozbud:
Браво.
Алал да ти е.
Сега да кажеш уште кога ќе дојдеш...
(да не се мачам сам да барам кога тоа ти планираш да `береш цвеќе` на планина)
и ќе дојдам и јас.
Да те чествувам,јеби га...
:toe:
и јас имам прадедо.
Исто ко него има да те чествувам. :vozbud::vozbud::vozbud:

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
С такива откровени л'жи мацедоцки ме караш да се замислја да не би да те е страх че ако информацијата се поднесе обективно македонската јавност нема да се сбуни достат'чно.
додека ти сереш информацијата го обиколи светот

Требе да се поукраси с неколко пиштова ,маски и паравоенни организации да ги хване страх обикновените луге.
што и сликите ги измислив...ваш пост ваш весник ваши слики...

Аз ште прис'ствам на похода за да отдам чест на прадедо си да видим дали имаш ТИ точно ТИ кураж да ми попречиш.Ај со здраве
биди сигурен да присуствуваш од почеток до крај....кажи како ке бидеш облечен за да знам чие грло прво да пресечам....

немој и оддалеку да мкислиш дека ова е кеј во сред Скопје пша котек ке јадете..ова се планини ..а во планините лесно можеш да се изгубиш

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
A баш сакав на Егзит да одам :(

10-ти јули во мојот роден Охрид... Супер.

Член од
28 јуни 2008
Мислења
19
Поени од реакции
0
То куме...:vozbud:
Браво.
Алал да ти е.
Сега да кажеш уште кога ќе дојдеш...
(да не се мачам сам да барам кога тоа ти планираш да `береш цвеќе` на планина)
и ќе дојдам и јас.
Да те чествувам,јеби га...
:toe:
и јас имам прадедо.
Исто ко него има да те чествувам. :vozbud::vozbud::vozbud:
E па повели и с'рбите исто са добродоjни :) Туристически поход „Охрид – Дојран 2008” по линијата на јужнија фронт от П'рвата световна војна (по повод 90 години от краја на П'рвата световна војна) С'с записване! Маршрут: 1-ви ден - Тр'гване на 10 јули 2008 г. в 8.00 ч. от Билјанините извори крај Охрид и преход през планината Галичица до село Стенье на брега на Преспанското езеро. 2-ри ден - С организиран транспорт се п'тува до село Брајчино от другата страна на Преспанското езеро. От там се прави преход до хижа „Големо езеро”, намирашта се покрај едноименото ледниково езеро на Баба планина. 3-ти ден - От хижа „Големо езеро” се ходи до хижа „Копанки” (като единија вариант е да се мине през вр'х Пелистер, а другија - през местноста Ц'рвени стени. 4-ти ден - Слизане до хотел „Молика” (30-40 минути). Организиран транспорт до село Живојно, намирашто се в полите на Нидже планина. Посештение и разходка в град Битолја. 5-ти ден - Изкачване на вр'х Кајмакчалан и срешта с дипломати на страните – участнички в П'рвата световна војна. 6,7 и 8-ми ден - Преходи по фронтовата линија по билата на Нидже и Кожуф планина. 9-ти ден - Пристигане в град Гевгелија. 10-ти ден - Преход Гевгелија- Дојран (през Богданци и село Фурка, к'дето се е намирал штаба на генерал Владимир Вазов (брат на Иван Вазов)). Забележка: За тези, които нјамат достат'чно време и физическа подготовка има в'зможност за вклјучване в отделните етапи от маршрута. Нужна екипировка: -планинарски обувки; -палатка, спален чувал, шалте; -топли дрехи и д'ждобран за евентуално студено и д'ждовно време; -храна (може да се закупи в Охрид, с. Стенье и Битолја) Организатор на похода е сдружение „Хоризонти” с председател Лјубчо Куртелов. Тел за контакти: +389 (0)46 262 530 стационарен; +389 (0)70 331 159 мобилен Записванија за участие могат да се правјат и в Културно- информационнија цент'р на Република Б'лгарија в Скопие. виж програмата за јули-август

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Зевсус..на прва страна има се и кога и што и како...детали ке се знаат понатаму...информирај гио твоите

не ме заболе и срби и амбасадори и преседатели да бидат....

Член од
11 јуни 2008
Мислења
99
Поени од реакции
1
А бе он незнам...
ама јас сигурно ќе дојдам и ќе `контролирам`.
Него ти да бидеш така фин и да ми пишеш кога тоа вие сте решиле `да се најдете у работа` ?
Не сум запознат кога е точно. Којто може да отиде, после ке разправјате...

Член од
28 јуни 2008
Мислења
19
Поени од реакции
0
биди сигурен да присуствуваш од почеток до крај....кажи како ке бидеш облечен за да знам чие грло прво да пресечам....

немој и оддалеку да мкислиш дека ова е кеј во сред Скопје пша котек ке јадете..ова се планини ..а во планините лесно можеш да се изгубиш
ште те чекам Баце.што обаче си мислја че куче кое много лае не хапе.Ти си интернет герој.Не ми се прави на м'ж по форумите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom