Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
...и од температурата на водата во езерото пошо некои викаат мн била ладна

Dadence

sweet devil
Член од
3 февруари 2007
Мислења
390
Поени од реакции
2
Abe sto vi e na vas. Kakov bojot? kade da odime?

Grcija otvoreno ja Bojkotirame so pravo!!!! Jadran ni e podaleku i poskap... I sto da sedime doma? koga imame nase tolku prekrasno ezero smesteno na istoriski lokalitet so preubava klima i pristojni ceni!!!!!

Mometalno vo Italija davam 2 evra za voda dnevno, a kaj se drugite trosoci i vlezovite vo lokalitetitekoi se po 15-20 evra!!!!:toe:

Ohride moj ubav i mil, bidi taka doagam krajot na avgust:vozbud:

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Abe sto vi e na vas. Kakov bojot? kade da odime?

Grcija otvoreno ja Bojkotirame so pravo!!!! Jadran ni e podaleku i poskap... I sto da sedime doma? koga imame nase tolku prekrasno ezero smesteno na istoriski lokalitet so preubava klima i pristojni ceni!!!!!

Mometalno vo Italija davam 2 evra za voda dnevno, a kaj se drugite trosoci i vlezovite vo lokalitetitekoi se po 15-20 evra!!!!:toe:

Ohride moj ubav i mil, bidi taka doagam krajot na avgust:vozbud:
Ќе одиме во Струга, Дојран, Преспа..на некоја планина. Или ги забораваме сите други места кои постојат за одмор само затоа што шема било да се каже дека ќе одиме во Охрид?:uvo:

А да..ќе заборавев..Црна Гора и Турција се исто така ок за одмор. Па и цените не се нешто поголеми и поразлични од "нашиот" Охрид. Разликата е минимална, кога веќе решаваш да трошиш за одмор, а уживањето е поголемо, друга култура, различни обичаи, море...:wink:
Ќе стекнеш едно искуство повеќе, ако ништо друго не те занима.:vozbud:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Има има паркинзи, секаде има, ама што да се прави кога вие сакате У центар. Ти изгледа не си дојден та да видиш дека нема повеќе каде да се прави паркинг, секаде сите се паркираат (во центар), иначе на 10мин од центар (пешки!) имаш огромни празни места, ама некој го мрзи да оди пеш изгледа.

Уинстон.
Нема кафич каде што пепељарите не ги менат одма кога ќе забележат. Е сега, освен ако не си седнат БЕКО или до БЕКО, позади колор. Или па ако си бил во шпицот, во кафич со 300 маси...уствари извини бе што нема некоја келнерка да ти седи над глава и да чека да испушиш 2 цигари и истовремено да служи 100 маси.

од колено на колено изгледа се пренесувале приказни за вас, па така се однесуваме...мрштиме. Се зезам, нрго нема кој да ти се мршти преку Лето, оти се се само Скопјани и од други градови, или па тие ти се мрштеле ;)

Па не е наша вина што газдата сака повеќе пари за него да има ... може да вработи уште по 1 келнер/ка ... Од овие кафичиве во чаршија што се ... на сите им фали барем по уште еден-2 келнерки/а

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Па не е наша вина што газдата сака повеќе пари за него да има ... може да вработи уште по 1 келнер/ка ... Од овие кафичиве во чаршија што се ... на сите им фали барем по уште еден-2 келнерки/а
Ти изгледа не си дојден Охрид, та да видиш дека уште по 2-3 вработуваат. Ама знајш шо? Не е така ленсо да вработиш уште по една, да ја осигураш, пријавиш, плата..мн барате, премногу.
Кики кажи жити се каде ќе спиеш Преспа и како ќе одиш секој ден до плажите? И најважното ќе се бркаш сама по плажата..ни другари никој нема да ти биди. А пази најтрагично е што нема да има каде да излегуваш..уствари ќе се дружиш со тинејџери од Завој, Опејнца...

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ти изгледа не си дојден Охрид, та да видиш дека уште по 2-3 вработуваат. Ама знајш шо? Не е така ленсо да вработиш уште по една, да ја осигураш, пријавиш, плата..мн барате, премногу.
Кики кажи жити се каде ќе спиеш Преспа и како ќе одиш секој ден до плажите? И најважното ќе се бркаш сама по плажата..ни другари никој нема да ти биди. А пази најтрагично е што нема да има каде да излегуваш..уствари ќе се дружиш со тинејџери од Завој, Опејнца...
Едит .... 100пати напишав до сега во темава ... Ќе одам во Охрид ... пошо имам куќа таму ... а грчиштава и татарине преку К*р ми се со нивните политики ....

Ти кажувам што треба да се смени/поправи .... а не да не "Идаааам"

Aj ... преку таквото сеа .... секој пост ти е со (Ти не си дојден/а глупи аргументи)

18.5 години идам таму и 18.5 години секоја година исто с***ње е .....
Не знам дал си премногу горд па ова ти е некој вид на одбрана или не знам што од лошите скопјани .. али ФАКТ е ..... Се чека МНОГУ ... а има фаци кои што нејќат да чекаат ... не дека мене ми смета ... пошо идам у кафич да тепам време .. не брзам и неам некој распоред ... али има луѓе што им пречи тоа ....
Тоа што газдите кур ги боли кој што мисли за нивниот кафич ... тоа е друга работа ....

И да ... за жал се знам со скоро сите газди од кафичите во чаршијата во Охрид ... и можам слободно та ти кажам.

Втор едит - Што има везе сеа дал луѓето се од Завој или од кај и да рече ... демек тоа СЕЉандури се ?

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Па нормакно дека аргумент е тоа што на лето се плус 2-3 девојки вработени о.0
И како нема да се чека кога 100 маси се? Демек Албанија, Бугарија, Грција.. не се чека а? пф Имај кафич па ќе видиш колку е лесно, и дали не ти е гајле дали ќе одат до туристите до твојот кафич или кај тебе. И ако се знајш, пожали се кај нив, или се осеќаш недоволно сигурен во тоа што го зборуваш?
Јас живеам тука 7 години и ниту еднаш не сретнав нешто невообичаено, ко шо драматизирате вие.
Ај сеа поздрав, ојдов на плажа ; )

Член од
7 февруари 2007
Мислења
227
Поени од реакции
0
луѓе а оти заборавате дека добар дел од дискотеките, кафичите и тн се под менаџерство или сопственост на луге од Скопје?!?!

Иначе не сум бил Охрид 3 години (откако едно пиво го платив 150 денари, шо во Прилеп беше 60 ден. а во Кавадарци 50) , со истите пари бугарија поминувам многу покомфортно.

lidu6

искусен форумџија
Член од
8 јуни 2008
Мислења
181
Поени од реакции
8
pa ohrid e edno od poubavite turisti4ki atrakcii so moze da se gordee Makedonija, iako se slozuvam so vas deka za dve-tri godini cenite ripnaa nadvo od normala, no sepak ne e taka loso:pipi:

cinderella_

In love with you...
Член од
27 јануари 2007
Мислења
852
Поени од реакции
5
posleden pat bev za 1mi maj ubavo si pominav ne bese nesto mn skapo... a vaka za preku leto,za odmor neam otideno vekje 4 godini taka da ne mozam da se pozalam za bilo sto .Utre idame za Ohrid,na 5-6 dena se nadevam ubavo ke si pominam:vozbud:

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Поздрав од Охрид:) Тука сум веќе една недела и ќе останам додека не ми снемаат пари:) Градот е прекрасен, Охриѓани се многу љубезни, нема никаква причина да се бојкотира на било каков начин!
Иначе, да си се пофалам - изгорев :)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045

Yet to see a coffee bar with 100 tables во Охрид брат.

Symbolic Art

Метал Џумбушлија!
Член од
28 јануари 2007
Мислења
192
Поени од реакции
23
Поз, батки. Ете и јас сум во Охрид веќе неколку дена и што да ви кажам, сите насмеани, услужливи, пријателски настроени. Јас стварно не знам што така. Можеби е пошто пред да побарам вода им викам Ве Молам или Ако може, и кога барам дирекција ја започнувам реченицата со Извинете. Истото ми се има случено и во Кочани и во озогласената Битола када што наводно тепале скопјани.

Проблемот е во фрустрацијата на некои "граѓани" на главниот град, кои кога ќе се решат да го мрднат задникот од нивно маало, очекуваат дека ќе бидат дочекани како кнезови било каде во провинција. А имено истите тие кога одат во околните пријателско настроени земји, ќутат ко пизди на секоја неправда онака за мир у куќа, не за друго, истепале пат.

Охрид т'дуа. Чекам така поладен ден да се качам на Самуилова под знамето и да рокнам Мизар.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.740
Поени од реакции
9.496
А бре луѓе не знам што толку по Охрид...дојте во Струга,3 пати повеќе услужливи,плажите ви се на 5 мин од центарот,поефтино ќе поминте,ќе се одморите.само што насекаде во медиумите се врти Охрид,Охрид,Охрид...и сите одма таму.не мора да дојдете во Струга,ама Македонија има и други убави места.Преспа,Дојран.и сигурен сум дека поубаво ќе помините него во Охрид.Можда нема ноќен живот како во Охрид,ама кога одите на одмор не одите да лумпувате навечер до 3-4 сабајле.тоа можите и во вашите градови да го правите.одите на летовање за да се одморите а не да се уморите уште повеќе... :toe:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.211
Поени од реакции
34.456
Поз, батки. Ете и јас сум во Охрид веќе неколку дена и што да ви кажам, сите насмеани, услужливи, пријателски настроени. Јас стварно не знам што така.
Јас знам. Читаат форум. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom