Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.
F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
Молам?
Според која логика на велешани би им било скапо, а на скопјани не?

Демек скопјани имаат повеќе пари од велешани или кумановчани?
Дури и да имаат (а немаат), факт е дека во Скопје е поскап животот. Значи - парите побрзо се „летаат“ и ни остануваат помалку пари за одмор. :(

Немаше врска со темава ова, ама сепак да си кажам.
по логиката дека во велес водка е 30-40 денари а во скопје 80-90 ..навикнати се на ниски цени. грешно си ме сфатил

V

Viktoranius

Гостин
Јас за еден ден можам да потрошам 300 евра во Дојран.
Не е целта тоа, целта е да поминеш добар одмор за нормални пари. Иначе ако почнаме да се распиздуваме со пари јас можам и 3000 евра да истрошам за еден ден.

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Молам?
Според која логика на велешани би им било скапо, а на скопјани не?

Демек скопјани имаат повеќе пари од велешани или кумановчани?
Дури и да имаат (а немаат), факт е дека во Скопје е поскап животот. Значи - парите побрзо се „летаат“ и ни остануваат помалку пари за одмор. :(

Немаше врска со темава ова, ама сепак да си кажам.
Па во Скопје има толку многу нови автомобили како во ниеден друг град, ама фората со Скопјани е што "сакаат да бидат видени" и затоа кој стигна зеде кредит и купи нова кола, а пари за бензин се нема.

Епа не јадете во 7-ца, чувајте си пари за одмор.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
по логиката дека во велес водка е 30-40 денари а во скопје 80-90 ..навикнати се на ниски цени. грешно си ме сфатил
Ќе биде економист од тебе. Кажи им ја тајната - се е до навиката.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Епа не јадете во 7-ца, чувајте си пари за одмор.
Кретеноиду, каква врска има ова со тоа што условите за одмор во Охрид се тиња?

Стварно сте глупи ебаве. Пардон, се самоопоменувам дека ќе се банирам на наредната навреда.

Никогаш не било до пари, туку до катиљ односот на охридскиот персонал и туристичките работници. Цените се секогаш во втор план, иако, бодат очи затоа што се пренапумпани за никаквата услуга што ја добиваат туристите. Појасно е сега? Или сакаш да те частам хамбургер (каков што не може да се добие во Охрид ни за 500 денари) за да ти профункционира мозокот?

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
А искуства мал миљон, сме ги збореле. Точно, мразам да генерализирам затоа што никој не е правен со калап, ама има многу со фаличен калап што биле правени.

Да се трудеа сите вака како тебе наместо "ак не ви чинит не идајте" како Мартинче со доларче и Еленче со ѕвездиче, ќе цветаше Охрид :)
Тогаш, рачунам на апсолутна поддршка од Кајгана кога ќе се кандидирам за Чичко На Фантом на Охрид, еден ден :smir:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Тогаш, рачунам на апсолутна поддршка од Кајгана кога ќе се кандидирам за Чичко На Фантом на Охрид, еден ден :smir:
И да знаеш дека ќе ја имаш :)

Сум рекол, Охриѓани само можат да учат од тебе. :smir:

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Добро е добро, останавте уште двајца шо не им се иди ; )
Заа цените не се буните супер си се, во кое туристичко место не се набилдани? А и пак ќе кажам имате Тинекс, Макси, Хедис...и тука, исти цени како кај вас. И една тајна да ви кажам, дека кај нас има места кај што хамбургерите и пијачките се поефтини од кај вас.

А за односот кажете конкретно кај се испонашале така ?

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Не е целта тоа, целта е да поминеш добар одмор за нормални пари. Иначе ако почнаме да се распиздуваме со пари јас можам и 3000 евра да истрошам за еден ден.
Муабетот ми беше дека и јас сито како Трн можам да напишам "300 евра за еден ден во Дојран" и некој да рече е скапо е таму, ќе одам во Охрид.

Колку ќе потрошиш зависи најмногу од длабочината на џебот, ако си дојден на одмор можеш за мали пари да се одмориш, ама ако сакаш ти во Охрид во "Кадмо" да се испијаниш со Silver Moon (120 ден) тогаш си се заебал.
Мене барем ми се потребни 10 пива Silver Moon за да ме фати алкохолот и уште 2 стриптизети за да си го напрам меракот. И после ќе ви дојдам овде и ќе ви кукам 500 евра за една вечер во Охрид :tapp:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
E па шо не одите грција поефтино е или пак преспанско можите да го гледате , или со тиња да се шлапате во него.
Сега Охриѓани шо немат услуга немат , ама то е шо ќе му прајш, кога немаш подобар избор.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Заа цените не се буните супер си се, во кое туристичко место не се набилдани? А и пак ќе кажам имате Тинекс, Макси, Хедис...и тука, исти цени како кај вас. И една тајна да ви кажам, дека кај нас има места кај што хамбургерите и пијачките се поефтини од кај вас.

Пак треба скопјанец (тинекс) да ве учи како треба во Охрид... :wink:
Сега Охриѓани шо немат услуга немат , ама то е шо ќе му прајш, кога немаш подобар избор.
Нели рековме дека е пожелно деца што редат бисери да не партиципираат на темава?
Доволно ќе беше само: "Охриѓани немат услуга".

Ти ако немаш подобар избор за невеста од odmazni4ka, би ја земал за жена по секоја цена?
Јас не. Туку би барал подобар или пак би и дал некој совет за разубавување :wink:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097

Aлоо, пак овој со цените. Сакам услуга за моите пари, а ти ја немаш :)

Tрагедијата е што нема услуга, а цените се како таму каде што ја има. Тоа е проблемот со цените.

Ништо не е скапо ако знаат како да ти го продадат. Вие, не знаете. Жалам :)

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Пак треба скопјанец (тинекс) да ве учи како треба во Охрид... :wink:
Или вас да ве научат Охриѓани како се прави бизнис и како треbа да стојат цените во сендвичарите..а најважно да ви кажат дека не сте туристички град :icon_bigg

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
E па шо не одите грција поефтино е или пак преспанско можите да го гледате , или со тиња да се шлапате во него.
Има уште едно пет милиони одлични дестинации кои не се споредуваат со Охрид и кои не се Грција.

И ти со шабански фори.

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Кретеноиду, каква врска има ова со тоа што условите за одмор во Охрид се тиња?

Стварно сте глупи ебаве. Пардон, се самоопоменувам дека ќе се банирам на наредната навреда.

Никогаш не било до пари, туку до катиљ односот на охридскиот персонал и туристичките работници. Цените се секогаш во втор план, иако, бодат очи затоа што се пренапумпани за никаквата услуга што ја добиваат туристите. Појасно е сега? Или сакаш да те частам хамбургер (каков што не може да се добие во Охрид ни за 500 денари) за да ти профункционира мозокот?
Па не знам шо се навреди толку бе админ, само дадов мала критика за Скопје, зш студирав таму 5 години. И ко ќе дојдам во Скопје пак ќе ти се јавам за да ме однесиш на хамбургер и 600 денари ќе ти дадам ако е убав ко во Палма.

Јас ја прифаќам секоја критика за Охрид, а посебно за лошата услуга.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom