не е воопшто смешен податок,се работи за маалска продавница......
не сум кралица да трчаат околу мене
не сум идиот да ги газам охриѓани или да ги понижувам
не сум од оние јас им плаќам и шо сакам ќе правам
гуѓе сме сите знам како е да заработуваш за леб
и јас работам со луѓе
ама не им се понашам така
услугата е за сите иста,се завршува во најкраток можен рок,квалитетно и во пристапни цени
ако сите го сватат тоа повеќе ќе добијат,повеќе туристи,повеќе пари и попријателски однос:smir:
Зошто не ја прескокнеш токму таа продавница, која доколку незнае како да работи - не треба да работи? Потполно право имаш да го направиш тоа. Така ќе ги научиш дека треба или да се подобрат во квалитетот на работење, или да се задоволат со далеку помал приход.
Ако чекаш 20 минути, го имаш секое право и поддршка да го направиш истото.
Na den ????Poslednite 2-3 recenici sto pati da ja procitas Ozbilno :helou:
Ne za 10 dena e.A za prcinite sto gi navedov se licno moi koi gi iskazuvam a koj vie ne gi prifakate nitu ovie nitu drugi
toa e vas nedostatok i vase licno ohridsko ego..jas ja kazuvam mojata gledna tocka zaso veke 3-4 godini ne idam i nemam namera da gi trosam moite stredstva so koi mozam da pominam mnogu mnogu poubavo
na vistinski Odmor razbiras.Zatoa vi velam citajte gledajte prasajte naucete so e turizam .Ne e turizam da go gleas namcorski turistot,da mu se vrekas za sve,da mu zemas pari bez potreba i daleko povisoki od site standardi vo mk konk.(taxi prevozot)e tuka dobijas Eb..e u zdrav pamet i si vikas abe jas na odmor dojdov u mk Ogrid???? Makedonija ???
Ubavo vi pisuvame site ne samo od sk (ne sum od sk) za da se opraite i vie treba da go sfatite i da gi odstranite tie anomalii za da bide podobro za site a ne da go prifakate kako pricina za megusebno prepukuvanje ..
Nie ne lazime ne naveduvame lazni inf ...Sredete se sfatite deka vo turizmot uvek e tursitot e vo pravo ...ako ti od nego sakas da zarabotis relano ne treba da preb...s i da go sogolish i da mu pruzis
NISHTAVILO.......treba da znaes kako da mu gi zemes parite i so nasmevka da go ispratis doma .
....Znam kakvi se situaciite so gradot, fondovi,vladi ama zmijata ne se mava vo opas vo glava se mava a toa ste vie samiot narod ...ako vie pokazate svest ,kultura,higiena,nepristrasnost kon parite, turistot ke se vrati i ke plati i najbitno od se drugpat ke saka da se vrati ..mene licno turska mi e neznam kako sto ...ednostavno ides i se osekas kao sultan(nezavisno od cena hotel) ti si za niv sve i ti gi vlecatat od dzeb parite i ne ti e zal za nisto i baksisi i turi i edno nosenje na sok do plaza sto ke te kosta 200 den e keif razbiras ti se klanja i ti e merak da ostavis..se osekas kako Gospod...toa e odmor filing Neznam kako da ti objasnam .....veruvaj.....i ti se ide i druga i podruga godina i kako ides sekoj pat e bolje i bolje ...Znacii da sumirame
Oridzani potrudete se ako sakate turisti i pari potrudete se.vi kazam ok e deka ste poskapele jadenje i pienje ama rebrendirani prozvodi zastiteni so cena od proizvoditelot gi krevate e toa ogledalo na vasata pristrasnost za pari zacineto so
Nedolicno ponasanje (made in kameno doba) znaci uste ednas oprajte se sredete se gi imate na list site vasi anomalii ke ideme da platime i 3-pati poskapo ako vredi
Suva jadica ne faka riba.... i ajt poz :smir:
Прв болд: сум платил 550 евра на ден во Мериот, затоа прашав. Хилтон не сум го посетил сеуште, исто како и Париз. И Парис Хилтон.
Болдовите подолу...дали забележуваш дека можеби, велам само можеби се поставуваш на Големо Доброутро позиција во однос на каменковците кои живеат покрај езеро?
Овој дел од постот ти е сосема коректен, во однос на турската логика за туризам и угостителство. Секогаш ми било задоволство кога седнувам во турски ресторан, кафе-бар. Мора да учиме од нив многу за однос према муштерија - јас лично не сум можел а да не им оставам бакшиш секој еден пат кога ме услужувале, бидејќи едноставно се феноменални.
Ама можеби тука постојат уште пар-логични заклучоци:
1. За да е газдата задоволен и способен да обезбеди повеќе келнери, шанкери и слично- треба да заработува повеќе и да не биде пре-алчен. Профитот може да дојде од повисоки цени, ама не го гледам покачувањето како решение пред да се скротат некои други проблеми. Алчноста, веројатно се лечи со падови после кратките подеми, ама проблемот е во доаѓањето на нови газди кои повторуваат исти грешки - веројатно треба нешто од глобалната наша потсвест да се искоренува подолго време за тоа да се промени.
Ако има доволен број на келнери (за што сметам дека треба законски да се одреди пропорцијата помеѓу капацитет за гости и вработени во смена) секако ќе се подобри квалитетот на услугата.
2. Во Турција и во Охрид не се чувствуваш исто, што е сосема логично. Не е само ради јазикот, ради морето, ради километрите кои биле минати за да додјеш до таму, ради визите и глупостите... сплет на околности е кој не тера секоја нова земја да ја доживуваме поинаку. Така, и се што се случува за време на нашиот престој добива засилена импресија
Само забелешка е ова... онака кажано.
Ме интересира, сите кои сте биле или сакате да дојдете во Охрид, што очекувате од градот и понудата за вашите пари?
Наведете ако сакате сума и очекувања. Пожелно е да споменете од кога не сте биле во Охрид, кои места се сте ги посетиле, дали забележувате подобрувања?
Благодарам.