Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Гледам колкав патриот си, штом бојкотираш едно од најубавите места во Македонија, заради фрустрација од некојси некултурен келнер и угостител кој секако има екстремно мала шанса да налеташ на него. И не, не ми е мал...патриотизмот. Јас го почитувам и сакам секое место во државава, без разлика на неговите мани...дали биле повеќе или помалку. Па мајку му како живееме ние охриѓаниве на лето овде...? Сигурно и во Скопје ситуацијата не е сјајна во некој аспект но тоа е. Ако одиме со тие препирања, Скопје треба да е многу повеќе од обично натрупано село, а има претензии да стане метропола.
Добра ноќ:salut:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Гледам колкав патриот си, штом бојкотираш едно од најубавите места во Македонија, заради фрустрација од некојси некултурен келнер и угостител кој секако има екстремно мала шанса да налеташ на него.
Не одам во Охрид на одмор затоа што имам лоши искуства. За мене лично не го бива. Тапа ми е одморот таму. За моите пари сакам убав одмор. Одморот се единствените 10 дена во напорната година во кои можам да си ги одморам нервите, а не сакам некој уште толку да ми ги напне.

Наместо да се бунам - едноставно - не одам.

Незнам што не е јасно овде.

A охридскиот контрааргумент по она познатото "епа недоаѓајте ако не ви чинит" доаѓа во бедна форма на реченица од типот на "Еиии, ако не дојдеш на одмор кај нас, не си патриот".

Смешки.

Лека ноќ.

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
А зашто К-15 имаат минимум 10-15 скеча со ремет на охридскиот домаќинлук?:vozbud:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Го фативте Мистик на некои патриотски фори,кои тотално не држат смисла.

Ако ти сервираат македонска супа во македонски ресторан,и е срање,ти не си патриот,него си глуп ако ја јадеш.
Демек,да доаѓам во Охрид за да промовирам македонски туризам.

Дволичност,што ме учите мене така,што не ги учите вашите мили странци на патриотизам?

Е сега,друга работа се парите,во економијата има цели делови за тоа колку треба да се помага на некој бизнис,фирма,претпријатие итн,за да се дигне на нозе.
Охрид се дигна на нозе,така да ако продолжуваме да одиме таму со паролата "наше е,македонско е",секоја година охриѓани се повеќе и повеќе ќе ги земаат парите за готово,и нема да има апсолутно никакви подобрувања во услугата и нејзиниот квалитет.

Но сепак се сложувам со тоа дека има некои кои цело време серат и трпат.
Мазохисти,не би рекол...

Повеќе како дежурни серачи кои немаат проблем со ништо,туку колку да се најдат во муабет.
И они ја кочат темава.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.204
Поени од реакции
34.441
Зборите за патриотизам. Оправдано. И онака немате друг аргумент со кој би ја оправдале лошата услуга. Прво беше "не идајте ако не ви чинит", па сега освен квази-туризмот почнавте да практикувате и квази-патриотизам. Ако охриѓани се патриоти, зошто тогаш викате дека ви било полошо со македонски туристи? Ова никако да го растумачам...

Ако сте патриоти, зошто тогаш Бугарите ми нудат пониски цени и подобри услови?
Зошто вие не го понудите тоа, онака, од патриотски побуди?

Патриоти, зошто турист кога ќе порача увијачи во ресторан треба да чека 40 минути за да дојде келнерот и да му рече: "немат увијачи". Не преувеличувам - 40 минути. Вистинска случка од минатата година.

Стари охридски патриоти. Зошто ми барате 50 денари за моите фотографии од одмор, сликани со мој апарат?
Сликам езеро, ми доаѓа стар охриѓанец и почнува да ми прави сцени и да ми бара 50 денари. Циганчење. Или оправдано е затоа што сум патриот и треба да го трпам тоа?

И нели треба патриотските охриѓани да ја наречат својата најнова и најубава (да де, така викаат) плажа „Билјана“ или „Климе“ наместо „Cubalibre“? WTF? Кубалибре? Што е следно - „Национална гостилница Че Гевара“? „Кастровски извори“ наместо Билјанини? Патриотизам тече од секое охридско изворче...

Не идеме на одмор во Охрид зошто е тиња услугата. Затоа што не ве бива за туризам.

А затоа што СМЕ патриоти, денес идеме на Велешко езеро. Позитивни луѓе еден куп, голема кригла пиво 60 денари, скара, музика, вода, бесплатни лежалки...

Се читаме вечерва :helou:

Член од
5 април 2008
Мислења
107
Поени од реакции
1
Ако ја изоставам аверзијата што ја имам према грција, гостопримството им е далеку поубаво од она во Охрид.

e veke ova e kulminacija na site gluposti dosega so gi citav...
Odi grcija i tamu uzivaj...Stvarno pretervis..
uzivajte malku,gledajte gi ubavite nesta,a onie koi se losi..kritikuvajte gi ama so namera da se koregiraat ,a ne samo kritika od inet.
Vaka sto godini mojme da muabetime..i nikako ne ke vidime koj e vo pravo..

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.204
Поени од реакции
34.441
Vaka sto godini mojme da muabetime..i nikako ne ke vidime koj e vo pravo..
Тоа е проблемот. Никако да научите дека туристот е секогаш во право.
Поготово кога навистина е во право.

FikoX

Impossible is nothing
Член од
13 август 2007
Мислења
2.850
Поени од реакции
128
Убо ви текнало ова, ќе се наполнат туристи сега ваму Струга :zlo:

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21

Дојран и само Дојран :) Ладно пиво под јаворот кај Мито Чифуто, една крапиња во Фук-Так, Happy Hour во РЕФОРМ (најдобриот дел) 3 пијачки за 100 денари (Џин тоник, Водка боровница и коњак, по избор нормално):vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:, идење по риба камен пијан, јадење бурек со салмонела кај Бапчо:pos2: and much much more, only in Дојрана Града!! :pos2:

http://mk.wikipedia.org/wiki/Дојран
http://www.exploringmacedonia.com/?ItemID=817A860778ED85498E53827EA52860C7

Attachments

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Наместо конструктивизам, се бира радикализам.

Шта се тиче мени, колку и да речете дека е класичен глуп муабет:

ПРЕСПА ВЕ ЧЕКА.

А кој е за супер провод во Охрид, бујрум.
Супер провод во Охрид СО ТЕБЕ? Не сумљам, ама под услов да ти спијам во двор во шатор.

Зашто е ОХРИД.Зашто е прекрасен.Зашто е Македонски бисер.Зашто се осеќам како дома!
Преспанското езеро е оној другиот бисер без кој охридското ќе ја изгуби смислата, качи се на Галичица и разгледај, очите на Македонија се таму, преспанското и охридското езеро. Ама не е муабетот за езерото, ако гледаме на езерото Љубаништа е најубаво. Ама се што планираш да купиш е +20%...јебига

Ако идиш Преспа, те чекам, ќе се журкаме:helou:
Да ми чкртнеш приватна со цени на смештај, места за искачање и слични работи не ќе биде лошо:)

ФАКТ кој сите треба да го знаат. Бојкотот за одењето во Охрид е само ради лошата услуга која ја добиваме. А секој може да си бојкотира за уште икс други причини. Мене ми сметаат скопјаништата кои најмасовно се котат за време шпиц сезона во Охрид. Има свашта од Припор до Булачани па се до Инџиково компани, и тоа ми е дојдено до преку кур. ЕДНОСТАВНО КОГА ОДАМ НА ОДМОР НЕЈЌАМ ДА ГИ ГЛЕДАМ, ама кај и да се свртиш ги гледаш пизда им лепа материна.
Не викам дека во Охрид сум си поминал ептен лошо, ама не викам дека сум си поминал и ептен добро.

П.С. Ако ме натераат да доаѓам во Охрид, Серпико ти прф ќе дознаеш:)

Painmaster

Feel the Pain!
Член од
28 ноември 2007
Мислења
165
Поени од реакции
2
Ве поддржувам. Нека видат колку ке преживеат од странски туристи. Па веке крајот не им се наоѓа. Ако идеме ние сме лошите скопјанишча шо го усраа градот. Ако не идеме не сме патриоти, не ги посетуваме убавините на Македонија. Си го бараат со боринче:helou:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
@Acid
Па мора плажите некои ебачки имиња да имаат,за да можат странците полесно да ги изговорат зашто нели :smir:од нив ги праеле парите... а не од скопјанчишчана шо само се ЦЕНКАТ !

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
@Acid
Па мора плажите некои ебачки имиња да имаат,за да можат странците полесно да ги изговорат зашто нели :smir:од нив ги праеле парите... а не од скопјанчишчана шо само се ЦЕНКАТ !
Ебачко име е Роко Зифреди или Хју Хефнер, не КУБА ЛИБРЕ:wink:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ебачко име е Роко Зифреди или Хју Хефнер, не КУБА ЛИБРЕ:wink:

Cea ти скопјанишче неваспитано поише знаеш.:pos2::pos2:

Не ... шала на страна не сваќам од кај добија толку сила луѓето што комотно ти викаат-ако не ти се идаа не идај... кога и самите се свесни дека 90% македонски туристи каде каде повеќе пари оставаат од 10% странски туристи (од кој вечином се израелци:pos2::pos2: и холанѓани што имаат куќи низ Охрид...
Бар докажаа дека се храбри ... па сеа ќе видиме

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom