Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Точно се сложуваме, ама доколку во некој кафич те гледаат на криво (како и секогаш нели) не верувам дека пак ќе ги оставиш парите таму.
Па не е само еден кафич бе батче во Охрид. Не знам кај само на вас ви се паѓаат лоши келнерки. Јас со едната дај ми го на ти го си го имавме дури...идеш пиеш со насмевка на лице јас, со насмевка ми врати. Толку барам. Не мора да ми каже ни здраво. Не сум господ. Не очекувам така да ме третираат. Насмевка сакам, и чиста пепељара. Тоа и го добив. Ако не го добивам тоа, менувам кафич нормално. Барем Охрид има пуно, не е еден само.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Тоа веќе не е одмор, правиме муабет за одмор во Охрид. Радо би трпел некоја баба како просерава 10 дена, отколку да се сунчам на тераса дома па да се фалам демек сум бил во Анталија на море. Да правиме значи дистинкција...одмор, базен. Разлика...гоооолема.
Пер, а зашто да трпиш баба која просерава, кога можеш да не ја трпиш и да си избереш друга дестинација за одмор? :)

Oсвен, ако не си мазохист :)

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Ова и во Скопје е честа појава.:wink:
Затоа сите добри кафичи, кафани и ресторани имаат исклучиво келнери.
Знам дека сега ова ќе се протолкува како сексуална дискриминација.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Преспа пер, Преспа иди :)
Имам роднини во Преспанска околина, Наколец:) може да се отиде. Или Дупени има толку преубава плажа за која Охрид може само да сонува, извинете ама така е.

Крејзи ин Лав пер сериозно од цела Македонија идат во Охрид на одмор. Ама и од цела Македонија идат во Скопје на студии....фак јеа боље сме:pos:

На крај краева слушнал некој за поречието на Македонија? Зарем одморот мора да биде само езеро/море? Планински одмор, мераци. Една кола има во селото и има повеќе улични светла него луѓе. За правилната смисла на тоа што се нарекува ОДМОР таму му е мајката

П.С. Преспа да идам, Урим да видам:)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Затоа сите добри кафичи, кафани и ресторани имаат исклучиво келнери.
Знам дека сега ова ќе се протолкува како сексуална дискриминација.
Мене ми одговара да има келнери.:pipi:

Точкест, Охрид за мене е најубавото место и кога и да идам таму си полнам батерии. И си поминувам ПРЕКРАСНО. А летно време нема човек што не сака плажа. И јас што не сум некој мераклија на плажи, сакам плажи, езеро и слично.

Со ова што викаш дека во Скопје доаѓаат студенти од цела Македонија значи работава и ние живееме од студенти а?

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Пер, а зашто да трпиш баба која просерава, кога можеш да не ја трпиш и да си избереш друга дестинација за одмор? :)

Oсвен, ако не си мазохист :)
Читај го пак примерот со авионската услуга. Имаш, плаќаш, не трпиш. Немаш, ќутиш, си гризеш од таквото, и поминуваат 10 дена брзо.

Охрид, Преспа, Дојран...

Како што викаат, далеку е и Велес, ако тргнеш пеш...јас би рекол, лошо е во Охрид, ако идеш со џезве во ранец..

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Мене ми одговара да има келнери.:pipi:

Точкест,Охрид за мене е најубавото место и кога и да идам таму си полнам батерии.И си поминувам ПРЕКРАСНО.
Одвај чекам да пројде сезонава и да средите импресии на форум :vozbud:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Читај го пак примерот со авионската услуга. Имаш, плаќаш, не трпиш. Немаш, ќутиш, си гризеш од таквото, и поминуваат 10 дена брзо.

Охрид, Преспа, Дојран...

Како што викаат, далеку е и Велес, ако тргнеш пеш...јас би рекол, лошо е во Охрид, ако идеш со џезве во ранец..
Јасно бе, плаќам, не трпам. Тоа е мојот избор. Прочитај пак - серат, трпат, серат, трпат....

И не можам никако да ги разберам...

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Одвај чекам да пројде сезонава и да средите импресии на форум :vozbud:
Јас уште од сега си ја ветувам мојата импресија Како си го поминав летниот одмор во Наколец и во село Грешница(Поречко).

Крејзи ин лав, Крејзи ин лав. Ти текнува ли во основно кога не учеа по географија за планински одмор, тоа чист воздух, тоа нема телефони, тоа само прва втора и трета МТВ има, нема асвалт, рекичка, водопадче....и ти што кажуваш као одмор е само на плажа? Ако си на планина не си бил на одмор а?:pos::pos::pos:

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Јасно бе, плаќам, не трпам. Тоа е мојот избор. Прочитај пак - серат, трпат, серат, трпат....

И не можам никако да ги разберам...
Не ги разбираш дека си помешал нешто...
тие што серат трпат серат трпат се скопјани...нека не ти е чудно.

Охриѓани само серат, не трпат. Ако сакаш иди им, ако не, има кој да им иде. Отворено си го кажуваат нивниот став. Значи од старт темата е погрешна...требало да гласи "како да ги образуваме Скопјани за да знаат да си го ценат своето, и да знаат како да бираат добро од лошо, и да не кењаат веќе, аман"

Затоа не ги разбираш, дека си помислил ти Охриѓани серат и трпат..не бе бачко, Скопјани серат цело време, и трпат. Ќе трпат уште...уште...уште..

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Јас уште од сега си ја ветувам мојата импресија Како си го поминав летниот одмор во Наколец и во село Грешница(Поречко).

Крејзи ин лав, Крејзи ин лав. Ти текнува ли во основно кога не учеа по географија за планински одмор, тоа чист воздух, тоа нема телефони, тоа само прва втора и трета МТВ има, нема асвалт, рекичка, водопадче....и ти што кажуваш као одмор е само на плажа? Ако си на планина не си бил на одмор а?:pos::pos::pos:
Не реков дека не е одмор. Планина е прекрасно место, не реков дека не е, само дека поголемиот дел од луѓето сакаат сонце, плажа и езеро/море, за време на летото - тоа е факт.
Самата јас порано практикував во Маврово 1 - 2 недели да поминам, НО одев И во ОХРИД.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
не бе бачко, Скопјани серат цело време, и трпат. Ќе трпат уште...уште...уште..
Па Скопјаните де :)

Или нека бојкотираат, или нека не серат.

Така да, здивнете. За секој бојкот да успее, треба да има цврста причина. Ако Скопјани мислат дека охридскиот туризам е супер, нема причина за паника.

Ама ако пак догодина серат, ќе си ги јадат гомната :)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Е ај објасни ми зошто баш Охрид?

N

n/a

Гостин

Браво бе друже...
:back:
Алал да ми ти е.
Само земи си ја и женска ти со тебе.:wink:
Страшно добро ќе си поминете.
То има да има `акција` нон-стоп.:vozbud:
И многу ќе се сакате.

Не ко мене...пезевенк...
правац златни пјасци на твои години- и тоа со женска.
Се убивме од расправања и карања,пошто беше патолошки љубоморна.
А треба педер да бидеш да не гледаш други,јеби га...:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom