Гласај: Бојкот на Охридскиот туризам: Сложно, да "неидаме"!

Чисто да се преброиме, колку луѓе се подготвени да го бојкотираат.

• Вкупно гласачи
    247
Статус
Затворена за нови мислења.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Апла, од Благоевград : Е 0308 - затоа што некој проценил дека кога се нема кеш на рака, 4 пати поефтино е да се снајдеш со алтернативна варијанта, отколку со правилната.

Ама не е регистриран во Благоевград џипот од инат :smir:
Да, ама ако немаш кеш за џип од Македонија, можеш југо наместо џип од Бугарија. Ист е муабетот. Ама, ти си одбрал џип

Епа пер, ја сум проценил дека за мојот одмор правилната варијанта не е во Охрид и тоа е тоа.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Да, ама ако немаш кеш за џип од Македонија, можеш југо наместо џип од Бугарија. Ист е муабетот. Ама, си одбрал џип

Епа пер, ја сум проценил дека за мојот одмор правилната варијанта не е во Охрид и тоа е тоа.
А дал јас некому овде го советувам да регистрира ил купи кола на било кое место во светов?

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Кои за жал, пак се Скопјани..голем број :):D
Јас кажувам општо, не потенцирам кој е крив и зошто. Општа слика за Охрид е дека услугата е на најниско можно ниво и тоа треба да се промени.
Мене не ме интересира дали газдата е од Охрид, Скопје или Демир Хисар. Јас сакам кога ќе одам таму да се чувствувам како дома, да ги имам сите услови кои ми се потребни и услугата да е на ниво. Сепак јас плаќам и треба да ми се удоволи.
Ако еднаш видам дека не е како што треба, другата година нема да одам на истото место, ќе сменам локација.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Да бе. Црна Гора и Хрватска конкретно.

Само, глупа ти е провокацијата. Ако можам да си дозволам, не гледам причина зошто да не, наместо да отидам повторно во Охрид и повторно да кукам како не чини...

Ако догодина како лани од икс причини не можам на море, нема да летувам во Охрид, ќе летувам во Струга, во Преспа или во Дојран.
Епа зошто викате дека парите ќе останат во Македонија, кога вие како сам иницијатор на бојкотов се контрирате со тоа што оставате пари на друго место надвор од државава. И не сакам постов да е сфатен како провокација на лична основа.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
А дал јас некому овде го советувам да регистрира ил купи кола на било кое место во светов?
Не, ама во пракса си го направил тоа. А се фаќаш за истото кај други, само изразено преку туризам.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Епа зошто викате дека парите ќе останат во Македонија, кога вие како сам иницијатор на бојкотов се контрирате со тоа што оставате пари на друго место надвор од државава. И не сакам постов да е сфатен како провокација на лична основа.
Па нели гледаш дека на Мистичен паролата му е летувајте во Преспа, Струа или Дојран, а не Будва, Лептокарија и Кушадаси!

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Не, ама во пракса си го направил тоа. А се фаќаш за истото кај други, само изразено преку туризам.
Прави го и ти во пракса де, помини си најубаво каде шо сметаш дека треба за твоите пари.

Ама кампања (?!) за бојкот на македонски туристички центар?
Има подобри начини за да се подобриме, сите.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
За тие што сакаат да летуваат на езеро, наместо во Охрид да одат на друго место повторно во Македонија.

Кој го бојкотира Охрид како мене, и без овој бојкот пак ќе го бојкотира :)

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Прави го и ти во пракса де, помини си најубаво каде шо сметаш дека треба за твоите пари.
Пер, фала, за мои пари каде сакам ќе си ги одмарам моите нерви, нели?

Битно, се разбравме на какви фори не треба да се чепкаме, затоа што нема врска со патриотизам.

И кампањата е за бојкот на Охрид како туристички центар, а промоција на други македонски туристички центри. Има разлика, не извртувај.

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Пер, фала, за мои пари каде сакам ќе си ги одмарам моите нерви, нели?

Битно, се разбравме на какви фори не треба да се чепкаме, затоа што нема врска со патриотизам.

И кампањата е за бојкот на охридски туристички центар, а промоција на други македонски туристички центри. Има разлика, не извртувај.
Меѓу бојкот и промоција, има разлика, точно. А ако газдата на барот во Преспа или Дојран или незнам каде, не нашол начин да се избори за туристи - незнам зошто си одлучил ти да ја вршиш неговата работа преку бојкот.

А чепкањето не беше на тема патриотизам, за тоа не станува збор - докажано е и кај мене и кај тебе.
Ами, за логика зборвам море :)

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
А чепкањето не беше на тема патриотизам, за тоа не станува збор - докажано е и кај мене и кај тебе.
Ами, за логика зборвам море :)
Емиии, по секоја логика такви нелогични работи не се спомнуваат, затоа море :)

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Па нели гледаш дека на Мистичен паролата му е летувајте во Преспа, Струа или Дојран, а не Будва, Лептокарија и Кушадаси!
Стварно? Ај читај:
Мистичен напиша:
Болиглава напиша:
А сепак ти ќе летуваш во Будва, Египет... или шо знам јас, нели?
Да бе. Црна Гора и Хрватска конкретно.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Ојдовте јабана вие, најсериозно. Сеа ќе ви го викнам АБЦ да ве подреди да ви каже како го прават тоа евреите и сус на двајцата.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Стварно? Ај читај:
Па нели гледаш дека тоа е напишано со сарказам и потсмев. Мислам дека Мистичен е доволно патриот како и мене и го почитуваме нашето културно богатство и историја, но срамота е да се плука по домашните туристи како некој охриѓани што прават, тоа најмногу боли!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom