Во која друга туристичка метропола може да видиш толкава убавина?
Па дури ни во Спрингфилд полицајците не носат таков чорап.
А тоа со вецето и говорницата е автентичен охридски изум.
Ти имаш дома телефон, јас ако сакам да зборам на говорница морам да се качам на столче. Прајслес туризам! : )
Каде прочита дека имам спомнато нешто за цените?
Ама сепак благодарам за искрениот одговор, тоа се цени. Да беа сите охриѓани како тебе, одморот на илјадници туристи ќе беше повеќе од задоволителен.
Не можеш да му замераш на Охрид за лапсусите од типот: Чорапа, Име на Дуќан пошто тоа не е локален, ами државен проблем. Тоа е класичен македонски синдром. И на Скопје како главен град, кој треба да е најрепрезентативен овие работи му се далеку од непознати.
Јас уште не сфаќам од кај ги наоѓате луѓено кај што отседнувате. Мислам стварно. Мајками издава соби преку 10 години, се знае со доста луѓе кои го прават истото и повеќето од нив се врвни домаќини, фини луѓе, кои инвестираат повеќе од што добиваат. Ова со вецево и говорницава...Пред да дојдете, распрашајте се мајкему или одите преку агенција за смештајот. Разликата во цена е мала, услугата светлосни години подобра од онаа на бабите што спијат на автобуска.
Цените ми дојдоа рандом, пошто и претходно се спомнувани.
Мистичен, сериозен си за ова со студирањето? Дека парите ни се од вас? Хахахах, ова е навистина претерано. Не знам кој математики користите, но ставање туристи на лето не носи повеќе од 1000 евра во сите три месеци. Тоа не е малку, но е далеку од клучна сума за студенски живот. Ете ние на пример редиме туристи чисто ради покривање некои ситни дупки. Многу се ретки тие фамилии што буквално живеат од тоа. Башка имаат цели куќи преуредени во апартмани. Кафанџиите, хотејлерите и сопствениџите на шанкови по плажи се оние што имаат екстремни летни заработки.
Пак ќе речам, проблемите со кои се соочувате ко туристи ги имаме и ние како жители на Охрид. Само што малку ги издраматизиравте работите.
За разлика од вас, јас едвај чекам да дојдам Скопје
И да, Ејсид, благодарам за убавите зборови. Само колку за илустрација, има уште мноогу луѓе што го делат мојот став. Очигледно таквите не сте ги запознале. Баш штета.