Баш е кул, зарем не

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Џабе се прават сите модерни,кога станува збор за чувства не можеш да ги негираш,игнорираш и да се опираш,колку и да не е кул тоа.

Е со ова се согласувам целосно. Нема мода тука штом сакаш некого или пак јас сум старомодна? Едно од тие две ќе да е :toe:

Мразам следење на мода во секој аспект, а за љубов да не збориме. Мразам и ограничувања во врска со љубовта..."немој со тој,немој со овој, не е тој за тебе..." Алооо, мој живот мое право, како сакам така.
Нема простор за забрани, нема простор за мода. Дозволено е само она што не прави среќни а се друго надвор од внатрешните рамки што е создадено од надворешниот свет т.е. општеството се отфрла и не доаѓа во предвид. Барем за мене е така.

баш пред некој период имавме зезанции во друштво колку сме кул...искрено заебанции или не мене ми беа досадни и нервозни..кој може да ми каже дека сум кул или не затоа што носам зелена блузичка или не сум кул затоа што ми се иде у манастир на една недела....
Ме интересира зошто се користат туѓите размислување за да се постават сопствените граници.Зарем самите незнаете што е најдобро за вас во одреден период?
затоа што не може секој да поднесе да биде црна овца во друштво и да биде таа овца постојано...на некого би му било полесно едноставно да се преправа...да биде нешто што не е само за да не биде исмеван...значи се за да биде кул...да го добие глупиот епитет..кул
Еве глуп пример, облекла Парис Хилтон “златни“ чизми и бргу сите златни чизми, кул е тоа...и кој ќе видиш сите ко у еден калап да се правени. Глупости!
Или сега жолта и зелена. И тоа масовно. Почнувам да мислам дека многумина не ја сакаат затоа што им е убава бојата, ја носат за да бидат демек во чекор со најновите случувања.
муабет на место...мразам златни чизми/штикли и се златно...многу ми безвезе и зелена и жута боја на облека...ама иди најди нешто у продавницине...значи да бидеме кул ни е некако наметнато..барем ја така се осеќам некад

п.с.ја не го мразам зборот:helou:кул е

Чувства и трендови :nenene:

Кул е кога ќе излезеш у град со топлинки а сите носат патики...кул е кога сам си го правиш животот и љубовта да ти бидат како што ти сакаш да ти бидат...и не јебеш жива сила....тоа е кул:helou:

Смрт барем за личност како мене што бара издржано мислење за секоја постапка е кога за одговор и е понудено-па кул е. И тоа кажано со таков тон...па што ќе ни се проповедања кога едноставно можеш да кажеш-кул е.
Не сум следела трендови ниту пак ќе ми падне на памет да следам. Конкретно за темата,настрана облеката за која мислам дека секое дете уште од мали нозе треба да се учи на право на избор. Да не се потсетувам на деновите кога мајка ми без мое знаење ќе ми купеше некое парче облека за кое ќе ми речеше-тоа е модерно сега(добро таа зборот кул не го користеше и ниту го користи,Чола генерација).Ја научив на ред кога воопшто немаше да ги облечам:)Или пак во школо кога сите ќе дојдеа''степенасто'' потстрижени,бидејќи главната фаца во одделението вчера се потшишала тоа било кул,тренди и така пишувало во не знам кое списание.
Болна тема на разговор ми се кул работите од аспект на љубов,партнери,и нивниот избор. Кул е сега да се залапаш со најдобрата другарка само затоа што...(молк)е кул. И ти доаѓаш до точка на вриење-дали ќе добиеш некогаш објаснување-не. Добро може некој `снаодлив` да ти рече дека е лезби,а по 3 дена те убедува дека е до уши заљубена во новиот дечко,кој по една недела ќе го остави за неговиот најдобар другар.
Сето ова го прават за да им се восхитуваат во друштво за нивната храброст,сакаат да се почувствуваат поуспешни од другите кои паралелно водат исто таков мизерен живот,па си ставаат цртки. Нема таблетки за овој синдром,но и од друштво до друштво има разлика. Треба само да не се плашиш да го одбереш тоа што највеќе ти одговара,она кое нема да ти се потсмева ако носиш маичка од пред 3 сезони,или пак си среќно во врска веќе 7-8месеци па наеднаш НИВ им е многу-па да видиме сега како ќе се однесува ако малку заладите односи,чисто оти е кул да трчаат по тебе. Бидете свои,затоа што пред да трепнете вие ќе остарете такви-во сенката на нечиј друг. На крај краеви,кој ви гарантира дека ќе останете и каква-таква сенка?

Како прво,не ми се допаѓа поставеноста на темата на овој начин,бидејќи сите ќе се сложуваат колку само не е кул,внесувајќи само некои нивни филозофии за тоа колку не е кул да се правиш кул...

Но,that being said,сепак мислам дека нема ништо лошо во тоа да си кул,бидејќи ако го гледаме тоа како некоја мисловна именка,сепак претставува до кое ниво си прифатен во општеството.
Што нели е релативна работа,но сепак сите сакаат да се прифатени.
Она што ви боде очи,и јас се согласувам,е дека не треба да силуваш да бидеш кул,односно не треба да правиш работи за да бидеш кул,туку начинот на кои ги правиш,треба да издава некоја особина за тебе.

Впрочем,реков дека мислењето на општеството е релативно и многу брзо се менува,што не значи дека ако не си кул,на крај би била некоја лоша работа.
Тоа само значи дека генералното мислење не се сложува со вашето,што не значи дека они се во право.

Запамтете,слабите умови наметнуваат трендови,послабите ги прифаќаат и се водат по нив.

Темава некако како за во општи делува...

Кул за мене е она што ми одговара и што го сакам. Ма ич 5 пари не давам кој што носел, што било модерно и дали било кул да си сингл. Како сакате речете, сам човек е само за на едно место... се останато треба да се сподели со некој/а. А според што се одредува што е кул? :uvo: Некој ако прошета гол по улица е кул?

Запамтете,слабите умови наметнуваат трендови,послабите ги прифаќаат и се водат по нив.

Баш трба да си влијателен и да знаеш како да манипулираш со луѓето за да можеш да им наметнеш нов тренд, а тие да се доволно глупави за да го следат. :)

Баш трба да си влијателен и да знаеш како да манипулираш со луѓето за да можеш да им наметнеш нов тренд, а тие да се доволно глупави за да го следат. :)

Со ова се согласувам.
Но исто така темава отиде во крајно негирање на се што е општоприфатено, а мислам дека не беше тоа намерата. Пред се е тргнато од шеми и трендови во врска со љубовта и сексот. И поентата е дека тука не можеш да почитуваш правила или да се раководиш по некои шаблони и генерални закони - зашто такви не постојат. Извонредно е тешко да споредиш две љубови, а не пак да сумираш некакво си генерално правило за тоа што треба да се прави во машко-женскиот однос, па уште да додаваш и некои безвезни зборчиња за тоа каков е тој однос. Овде не зборувам само за „кул“ моментите, туку и за „папучарските врски“, „мачо моментите во врски/со жени“, „кучка што повредува“ итн итн... Премногу бара концентрирање и разумно однесување, било кој од овие урнеци. Затое единствениот начин да бидеш свој и да биде таа врска успешна/добра е да не се раководиш по ама баш ништо кое ти го кажал некој пред тебе, колку и да тој изгледа „кул“... Затоа се смешни сите теми со совите за почетници, совети за фаќање девојка, совети за заведување тип итн итн... :)

Значи повеќето се согласуваме дека наметнати се куп самонаречени кул работи кои се далеку од добри но бидејќи секогаш постојат следбеници=луѓе навидум без свое мислење кои сакаат да бидат водени, тие секогаш ќе ги следат тие самоуверени фалбаџии=наметнувачи на кул идеи.
У врска со темава, со примерите за кул и оградувањето од сето тоа, испаѓа дека we were all uncool before being uncool was cool. И така треба да биде, being uncool is damn cool.
И воглавно тоа сакав да го кажам, мило ми е што на темава пишаа размислувачи со своја глава кои не сакаат сервирани порции на кул идеи.

Не мешај слаб ум со влијателност и манипулирање,јас пред се мислев на интелегенција.
Оној кој наметнува глуп тренд,како тоа дека не е кул да сакаш,или пак тие кои го измислиле зборот "папучарење",се само луѓе кои имаат просто сфаќање на работите.
Секој со мала интелегенција над просечната,ќе сфати дека сите генерализирања на трендови почнуваат од оние кои не знаат самите што сакаат,а не пак на некој друг да кажуваат.

Зборот ми беше,секој што не сфаќа дека секој човек е засебна индивидуа со свои ставови и мислења за љубовта,е доволно глуп за да мисли дека може да покрене некој тренд.
Сами пресметајте колку треба да е тогаш некој слаб и мазохистички настроен,за да го прифати тој тренд :helou:

Sega veke sekade go upotrebuvame zborot kul.kul poveke za zenski a zenskite neka si smislat za maskite :smir:

“Кул“ е фаза, процес на созревање низ кој сите поминувме. Не можеме едноставно да ја прескокниме фазата од животот кога “на големо“ размислуваме дали сме кул. Не е природно.

Не го употребувам зборот кул.
Ама затоа пак зборот закон проследен со повеќекратно кимање со главата и тоа како го употребувам.

Кул...Пробвав со кул. Ми одзеде повеќе време во кимање.
Се враќам на закон. :icon_lol:

Не мешај слаб ум со влијателност и манипулирање,јас пред се мислев на интелегенција.

Ајде?! А, јас ако сум дотолку интелигентна, башка бистра што ќе решам дека сите идиотки околу мене треба да се облекуваат во радиоактивно зелени хулахопки со портокалови ѕвездички па им го наметнам тој тренд и покрај тоа што не мислам никогаш да ги носам истите? Освен еднаш - два пати за да ме видат и се напалат другите за тоа колку е КУЛ што изгледам како ретардирана?:) Ако некој кој е влијателен реши да ги измајмуни другите - тоа не го прави глупав и не го прави идиот наго. Има многу причини поради кои некој би сакал да направи вакво нешто... Од лечење комплекси и фрустрации па се до финансиска корист. И пак одам на облека моментот - ама јас сум сигурна дека креаторите хомосексуалци ја смислија одвратната мода за анорексични девојки кои не личат на луѓе од проста причина што го мразат женскиот род:) Тоа не ги прави глупави:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom