Која е вистинската вера/религија?

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
Во тоа време не постоеле ни Шпанци ни Ирачани.
Делот од рајата кој бил исламизиран на “фин“ начин бил де-исламизиран исто така на “фин“ начин...од страна на католиците после протерувањето на арапите од таму...
А за убавините на отоманската власт на балканот отвори тема во историја ќе дискутираме...
Тоа што не го исламизирале целокупното население било дел од политиката на империјата.
Пред отоманското освојување имало 0% муслимани...денес во МК се некаде 40% во Босна и Косово да не правиме муабет...
И јаничарите доброволно да не се пријавувале аскер...

Еве едно прашање за тебе...
Шо мајка барале арапите на пиринејскиот полуостров?
Нели ја “виделе светлината“...или?

--- надополнето ---

Не се обидувај со ефтини провокации...
Не ме интересира ниту патриотизам ниту 72 девици...
Arapite imale misija , kako sto i sekoj prav musliman denes ja ima taa misija da mu je predoci vistinata na sekoj zabegan vo zabluda , ama vistinata vo nikoj slucaj ne se prenesuva so nasilstvo nego na poedinecot mu go ja prenesuvas radosnata vest za spasot ako toj go prifati spasot mu pomagas ako ne pak ti svojata dolznost kako musliman si ja ispolnil.

Znaes li od site muslimani najgolemata kazna deka gi ceka tokmu odzite. Posto tie se i vodici vo misjijata za prenesuvanje na radosnata vest , za tie sto necule za Islam da im kazat, za tie sto neznaat za Islam da gi poducat, za tie sto ne se Muslimani da gi povikaat na Islam a toj sto ne go pravi toa za toa ke odgovara pred golemiot sud .... Znaci nasa obvrska e da ve povikame i so toa nie sme ja ispolnile nasata obvrska dali vie ke prifatite ili ne toa e vase pravoo...

Arapite i Turcite samo ja Ispolnuvale svojata obvrska, a pravo na narodite bilo kolku ke se otpovikaat na pozivot.. Dodeka osaj gi janicarite toa nema vrska so Islamot toa e samo politika za pribiranje na vojska denesen slucaj se Marincite ako ne si znael i tie taka se obucuvaat daleku od svoite vo izolirani kampovi, taka i Otomanskata imperija imala potreba od vojska koja nemozela da ja sobere samo do Muslimanskoto naselenie posto imalo deficit i sobirala i od Hristijanskoto. Kako sto e vo cel normalen svet denes deka sekoj sluzi vojska bez razlika na vera i boja

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.449
Поени од реакции
5.134
Arapite imale misija , kako sto i sekoj prav musliman denes ja ima taa misija da mu je predoci vistinata na sekoj zabegan vo zabluda , ama vistinata vo nikoj slucaj ne se prenesuva so nasilstvo nego na poedinecot mu go ja prenesuvas radosnata vest za spasot ako toj go prifati spasot mu pomagas ako ne pak ti svojata dolznost kako musliman si ja ispolnil.
Интересно е како таа мисија на ширење на исламот ја исполнувале. Со убивање невини кои не сакаат да сменат религија, палење по цели села, уништување цркви и на нивно место градење џамии, со масакри, геноциди. Ете тоа е радосна вест, за некого...

http://en.wikipedia.org/wiki/Armenian_Genocide

Останатото од постот нема потреба да го коментирам, илузијата на радоста... :vozbud:

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
Интересно е како таа мисија на ширење на исламот ја исполнувале. Со убивање невини кои не сакаат да сменат религија, палење по цели села, уништување цркви и на нивно место градење џамии, со масакри, геноциди. Ете тоа е радосна вест, за некого...

http://en.wikipedia.org/wiki/Armenian_Genocide

Останатото од постот нема потреба да го коментирам, илузијата на радоста... :vozbud:
Vikipedija za tebe e ona relevantno 100% vistinito :pos2::pos2::pos2: Da ne te znam bi poveruval deka veruvas u toa ama posto te znam neznam zosto gi lazes lugjeto koi sto veruvaat na sekakvi sranja:kesa:

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Vikipedija za tebe e ona relevantno 100% vistinito :pos2::pos2::pos2: Da ne te znam bi poveruval deka veruvas u toa ama posto te znam neznam zosto gi lazes lugjeto koi sto veruvaat na sekakvi sranja:kesa:
епа тогаш дај порелевантен извор каде пишува дека „мисијата“ ја спроведувале со делење на цвеќиња, изобилство на храна, без колежи итн ..

како и да е .. и христијанството (католиците) и исламот имаат обиди низ историјата од кои треба да се срамат ..

Фан на Интер

Rasturac na ZABAVI
Член од
26 јануари 2010
Мислења
612
Поени од реакции
22
епа тогаш дај порелевантен извор каде пишува дека „мисијата“ ја спроведувале со делење на цвеќиња, изобилство на храна, без колежи итн ..

како и да е .. и христијанството (католиците) и исламот имаат обиди низ историјата од кои треба да се срамат ..
Zar treba podoar dokaz 800 godini i vo Apeninskiot poluostrov ni traga od Islam kaj naselenieto kazimi ti koja kolonizatorska sila postapila taka ili slicno kazimi edna ... Nejkam poveke edna slicna koja nema ni I od Islam pokraj tolku kolezi ubivanja , palenja kako sto velite

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.449
Поени од реакции
5.134
Не, тоа не е вистина, лажат западот и истокот. Муслиманите се едни мирољубиви луѓе, кои со радосни вести сакаат да ја шират својата религија. Притоа може да настанат мали последици, неколку милиони масакрирани, ама што е тоа....
Никој не верува дека постоел Ерменскиот геноцид. Тоа е измислица на Википедија и на христијаните. Додека Алах постои и создал се. :pos2:

Едит:
Без провокации и без глупи генерализации !

Член од
11 април 2010
Мислења
66
Поени од реакции
1

Da znaes samo koj sojuz postoi pomegju katolicite i islamot uste pred 1500 godini, nemoze ni na kraj pamet da ti dojde koja politika se vodi... :)

--- надополнето ---

Не, тоа не е вистина, лажат западот и истокот. Муслиманите се едни мирољубиви луѓе, кои со радосни вести сакаат да ја шират својата религија. Притоа може да настанат мали последици, неколку милиони масакрирани, ама што е тоа....
Никој не верува дека постоел Ерменскиот геноцид. Тоа е измислица на Википедија и на христијаните. Додека Алах постои и создал се. :pos2:

Едит:
Без провокации и без глупи генерализации !
samo da te popravam malku...

Zbog progona, Muhamed je pobegao u Medinu,622. go dine, oko 300 kilometara severno od Meke.
Odatle je vodio napade na karavane iz Meke.Pobedio je u mnogim bitkama, a oni koji su mu se suprostavili u Medini, bili su ubijeni.
U Medini je Muhamed počeo pokazivati svoje neprijatelj stvo prema Jevrejima, uništavajući jevrejska naselja.
Oženio se i sa drugim ženama, iz političkih razloga, kako bi stvorio bliske veze s njenim rođacima, i kako bi učvrstio svoju poziciju.
Meka je poslala vojsku od 10.000 ljudi da uhvate Muha meda, ali nisu uspeli. Nisu mogli da probiju njegovu odbranu. Nakon noći jakog vetra i kiše, velikavojska se raspala. Muhamed nije htio da uništi Meku, već je hteo da se ona prikloni Islamu.Godine 630, Muhamed je sa 10.000 ljudi osvojio
Meku i Kaaba je bila očišćena od idola. Muhamed je želeo da stvori svoju vlastitu religiju. Trebao je pomoć svojeg moćnog plemena. Uspos -
tavio je Alaha, boga meseca kojeg su oni poštovali, da bude jedan bog i prozvao se Alahovim prorokom.
Istorija pokazuje da su, pre nego što je islam nastao, Sebinsi u Arabiji poštovali boga meseca koji je bio oženjen boginjom sunca. Oni su rodili tri boginje, koje su nazvane Al-lat, Al-uza i Manat. Postale su idoli i bile su poštovane kao “Alahove kćeri’’.
Kao što je poznato, me sečevsrp je svuda poz nat kao simbol islama. Godine 1950, kip boga meseca bio je iskopan u Mazoru u Pa lestini.

Dr.Alberto River - poranesen jezuitski svestenik na Rimo-katolicka crkva

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
PRAVOSLAVJE , DRUGO SE OUT !!

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134
Зошто мислиш дека баш таа е вистинската религија? Само затоа што си се родил од православни родители? Што ако се родеше во католичко семејство?
Ke bese katolik i ke zboruvase deka taa e pravata religija. Taka e so site religii.......covek koj razmisluva so svoja glava i ne veruva na razni prikaski, toj covek ne e pripadnik na nitu edna od denesnive religii, a vo nedostig na prava religija (ako voopsto moze takva da postoi) se narekuva ateist.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Ke bese katolik i ke zboruvase deka taa e pravata religija. Taka e so site religii.......covek koj razmisluva so svoja glava i ne veruva na razni prikaski, toj covek ne e pripadnik na nitu edna od denesnive religii, a vo nedostig na prava religija (ako voopsto moze takva da postoi) se narekuva ateist.
Не се согласувам со ова. Јас поттекнувам од атеистичко семејство. Јас не ја наследив религијата од моите родители. Јас размислував со своја глава и увидов дека христијанството е вистинската вера и затоа сум христијанин.

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134
Не се согласувам со ова. Јас поттекнувам од атеистичко семејство. Јас не ја наследив религијата од моите родители. Јас размислував со своја глава и увидов дека христијанството е вистинската вера и затоа сум христијанин.
A jas ne se slozuvam so toa tvoeto :D siguren sum deka nekoj religiozen vlijael na tebe od mali noze. Sakas da kazis deka ako se rodese kako musliman, isto ke se odlucese za hristijanstvo sega? Jas ne bi rekol taka, ke stoese verno na Islamot i ke ja branese taa vera, kako sto ja branat muslimanite na forumov.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
A jas ne se slozuvam so toa tvoeto :D siguren sum deka nekoj religiozen vlijael na tebe od mali noze. Sakas da kazis deka ako se rodese kako musliman, isto ke se odlucese za hristijanstvo sega? Jas ne bi rekol taka, ke stoese verno na Islamot i ke ja branese taa vera, kako sto ja branat muslimanite na forumov.
Сепак, јас се родив како атеист и без израснат од атеистички родители. Сепак не стоев верно до атеизмот и не ја бранев таа вера, туку поверував во христијанството, како нешто пологично и поверодостојно за верување. Едноставно немам толкава вера за да бидам атеист.

Koko Roko

Oh Mr. Topper!!!!!!
Член од
21 јуни 2010
Мислења
623
Поени од реакции
563
Сепак, јас се родив како атеист и без израснат од атеистички родители. Сепак не стоев верно до атеизмот и не ја бранев таа вера, туку поверував во христијанството, како нешто пологично и поверодостојно за верување. Едноставно немам толкава вера за да бидам атеист.
Ateizmot ne e vera. Naprotiv ateizam e neveruvanje vo gospod.
Ne znam kako si bil vospitan ama ne mi izgleda deka si bil ateist.

Kajgana Shop

На врв Bottom