Фан на Интер
Rasturac na ZABAVI
- Член од
- 26 јануари 2010
- Мислења
- 612
- Поени од реакции
- 22
Arapite imale misija , kako sto i sekoj prav musliman denes ja ima taa misija da mu je predoci vistinata na sekoj zabegan vo zabluda , ama vistinata vo nikoj slucaj ne se prenesuva so nasilstvo nego na poedinecot mu go ja prenesuvas radosnata vest za spasot ako toj go prifati spasot mu pomagas ako ne pak ti svojata dolznost kako musliman si ja ispolnil.Во тоа време не постоеле ни Шпанци ни Ирачани.
Делот од рајата кој бил исламизиран на “фин“ начин бил де-исламизиран исто така на “фин“ начин...од страна на католиците после протерувањето на арапите од таму...
А за убавините на отоманската власт на балканот отвори тема во историја ќе дискутираме...
Тоа што не го исламизирале целокупното население било дел од политиката на империјата.
Пред отоманското освојување имало 0% муслимани...денес во МК се некаде 40% во Босна и Косово да не правиме муабет...
И јаничарите доброволно да не се пријавувале аскер...
Еве едно прашање за тебе...
Шо мајка барале арапите на пиринејскиот полуостров?
Нели ја “виделе светлината“...или?
--- надополнето ---
Не се обидувај со ефтини провокации...
Не ме интересира ниту патриотизам ниту 72 девици...
Znaes li od site muslimani najgolemata kazna deka gi ceka tokmu odzite. Posto tie se i vodici vo misjijata za prenesuvanje na radosnata vest , za tie sto necule za Islam da im kazat, za tie sto neznaat za Islam da gi poducat, za tie sto ne se Muslimani da gi povikaat na Islam a toj sto ne go pravi toa za toa ke odgovara pred golemiot sud .... Znaci nasa obvrska e da ve povikame i so toa nie sme ja ispolnile nasata obvrska dali vie ke prifatite ili ne toa e vase pravoo...
Arapite i Turcite samo ja Ispolnuvale svojata obvrska, a pravo na narodite bilo kolku ke se otpovikaat na pozivot.. Dodeka osaj gi janicarite toa nema vrska so Islamot toa e samo politika za pribiranje na vojska denesen slucaj se Marincite ako ne si znael i tie taka se obucuvaat daleku od svoite vo izolirani kampovi, taka i Otomanskata imperija imala potreba od vojska koja nemozela da ja sobere samo do Muslimanskoto naselenie posto imalo deficit i sobirala i od Hristijanskoto. Kako sto e vo cel normalen svet denes deka sekoj sluzi vojska bez razlika na vera i boja