Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Aу брате па овие машки им го забибериле на Циганите.Али уствари што е чудно Циган по потекло бил од Либан па од кај ќе биде да му се невиди.
па не само тоа, таа тврдеше дека татко и е прво стар грк па после дека е дојден 1922 во егејска кога правеле размена на народите од Турција, а дури испадна дека татко и е од Либанон.Aу брате па овие машки им го забибериле на Циганите.Али уствари што е чудно Циган по потекло бил од Либан па од кај ќе биде да му се невиди.
па не само тоа, таа тврдеше дека татко и е прво стар грк па после дека е дојден 1922 во егејска кога правеле размена на народите од Турција, а дури испадна дека татко и е од Либанон.
Благодарам за исправката со ЛИБАН!
Девојка е.
Да така е.
Bacillus gagous, и ти работиш нешто на таа струка или те мешам со некој друг што имам читано овде.?
Човече јас слабо се разбирам од генетика.Па сакам ако има некој пописме од мене за овие работи да објасни...како се утврдува потеклото тие сигорно немаат ДНК од античкии Македонец па да споредуваат.Ако знае некој нека објасни
Па штознам колку држи вода тоа со мешањето на народите.Јас мислам дека во целиот македонски народ има многу малку туѓа крв.Ние сега сме традиционално и доста затворено општество а не пак пред 5 или 10 века.Единствено можеби во антиката Македонците да биле малку по космополитски расположени па да има некакво мешање со други народи,барем мене така ми изгледа.Е али па ми избега тоа што многу Срби се имаат доселено од кои денес половината и повеќе се декларираат како Македонци.
Во основа воопшто не би требало ни да се покаже тоа што дедо ми бил од бујановац бидејќи по мајчина линија се гледа митхондријалната ДНА која мајка ми ја наследила од баба ми (тетовчанката) а по таткова линија се гледа по ипсилон хромозомот кој пак татко ми го има наследено од дедо ми (стружанецот).
...Еве да речеме поизолирано и понепристапно село во македонија е на пример, патишка река, или пак не знам какви им се обичаите во вевчани, ако се и за бракови така затворени како што кажуваат дека си се горид на селото и нејќат да се мешаат, тогаш и тие би биле добро село кандидат за еден таков модел.
Лазарополе тие што се таму старците исто така се добри примероци, или пка некои мариовски села се доста изолирани.