Се активира РАДКО

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување
Ане мор, историјата си е историја ... а сите имиња се повторуваат нели :) Ратко е мнооогу актуелен во моментов...

Браќа МАКЕДОНЦИ а зошто воопшто се замараме со некој кој бил бугар, геец ил што сака.... да се замараме за оние што се изјаснуваат МАКЕДОНЦИ и што со городост ја носат крвта Македонска, за такви ко илија, љуБчо, трајко, петко.... ич нема потреба да се замараме... не ни требаат такви „македонци“ поарно нека си бидат шо сакаат него ли да ни ја мацаат крвта...

aku imate malu pojma od istorija Radko vsusnost e psevdonimot po koj bese poznat Ivan(Vanco) Mihajlov a toj se borese na strana na Makedonija.inace penzioniran novinar bese klise zato sto od milja mojs da sumis deka otisol da predizvika nekakov problem ili bil platen 'debelo' za dramata sto ja izvede.
[FONT=&quot]"Образложението е дека здружението се залага за промена на уставниот поредок преку насилство и дека повикува на национална и религиозна омраза" opitaj te go ali ahmeti toj najubo ke vi ja obrazlozi potockava.no, sepak zaboravivme deka na teroristite mu e otvoren patot do sobranieto a ne do HAG kade sto mu e mestoto.[/FONT]

Ние имаме појма од историја, само не сум сигурен ти дали имаш појма од историја. Радко (В.М) е наголемиот крвник и негатор на македонскиот народ и македонската национална свест.

А овие од денешниот Радко се само продолжување на неговото нечесно дело.

Абе ти изгледа си природно глуп, бидејќи ни со земање часови не се постигнува вакво мниво на глупавост.
Што има врска државна доктрина и тоа што пишува во учебници со фактото дека дедо ми пред 1945 се чувствувал како македонец, и ако тебе те интересира подобро јас ќе ти дадам и еден моинтересен факт односно приказна од живото на дедо ми.
Дедо ми се обрбазовано во Бугарски школи, прадедо ми таткото на дедо ми имал пробугарски став но за разлика од дедо ми татко му бил ковач необразован, дедо ми во втора светска војна се бори со партизаните и никогаш не се враќа во родната струга токму поради тоа негово несогласување по однос на ставот на неговиот необразован татко кој бил убеден дека бил бугар.
Хммм..... интересно како тоа дедо ми иако се образовал во буграско школо успеал да ја согледа уште пред 1945 разликата во културата и јазикот помеѓу македонскиот и бугарискиот народ односно со тоа согелдал дека тој е етнички македонец уште пред 1945?

Знаех си аз, или са србчета колонисти или партизани на превилегии до сега. Сите кои плукат по бугарите са исти!!!

Знаех си аз, или са србчета колонисти или партизани на превилегии до сега. Сите кои плукат по бугарите са исти!!!
Или Македонци кои не се ни Бугари, ни Срби, ни Грци.

Бан од тема.

definitivno trebas malku podobro da ja proucis makedonskata istorija. a kako negativec i krvoprolevnik na makedonskiot narod najdobar primer ti e Jane Sandanski a ne Vanco Mijahlov. Kako prvo na Vanco Mihajlov od strana na Hitler mu bese ponudeno da napravi makedonska drzava ama taa drzava ke bese pod jurizdikcija na Germanija na koja Vanco Mihajlov ja odbi taa ponuda i od kade sega ispaga kako negativec?!!!?!?!

definitivno trebas malku podobro da ja proucis makedonskata istorija. a kako negativec i krvoprolevnik na makedonskiot narod najdobar primer ti e Jane Sandanski a ne Vanco Mijahlov. Kako prvo na Vanco Mihajlov od strana na Hitler mu bese ponudeno da napravi makedonska drzava ama taa drzava ke bese pod jurizdikcija na Germanija na koja Vanco Mihajlov ja odbi taa ponuda i od kade sega ispaga kako negativec?!!!?!?!

Треба ли да биде позитивец штом му било понудено од Хитлер да формира Македонска држава?Впрочем зошто и не ја формирал штом имал таква “гаранција“ зад себе,или намерно сакал да ја пропушти историската шанса за да се одделиме од Бугарија?

Inace za makedonska drzava mozit da se zborvit posle 90godina a ne posle vojnite. zs 92 MAkedonija bese priznata kako drzava no ne pod Makedonija tuku kako FYRM a pred toa ne bese.
Go imas citano romanot "Crnila" za atentatot na Gorce Petrov koj e izdaden vovremeto na komunizmot i prestavuva edno klise. kako borecot "za makedonskiot narod" e likvidiran od strana na nekoi na koi im precel ednostavno negoviot napredok. a znaes li voopsto zosto e likvidiran Gorce Petrov?!

pred se goce petrov bese vo Vmro . toj bese bugarin i rabotese kako nacalnik vo bugarskata policija. najgolem grev so ko napravi i zato sto bese likvidiran bese so gi raseluvase Besancite namesto da gi drzi na kompanktno mesto ; makedonija- bugarija toj gi nosese na sosem deseti mesta.
malku naucete ja istorijata.

Доволен факт ми е што Јане Сандански се декларирал како етнички Македонец, а В.М како македонски бугарин и ги нарекувал сите Македонци така. И сите продолжувачи на неговото дело ги сметам за негатори на македонскиот народ.

А ти ако сакаш да протуриш овде некоја од неговите тези или мисли, слободно изјасни се, има македонски болгари по форумов, може ќе те поддржат.

Ane fala ti mnogu sto me(ne) prosvetli, sega se cuvstvuvam mnogu "blagonadezno" :vozbud:

Ане,врска немаш, ти дан си му нешо рода на оној охриѓанецон книжара шчо имат?

Ај мор ане нек ти текне ко се спремаше Илинденското востание кои какви ставови имаше... од коа страна беа Гоце, Јане... а од коа пробугарскиот дел ???

edno nesto e da procirtas nekoe delo e drugo e da go razberis.

Ајде игнорирајте ја “Ане“, уште еден псевдоним на некој од фамилијата Канзурови..
Нека брка работа..аш аш... гнидо!

Зашто да ја игнорираме, кога може да ја банираме? :)

Никој не е должен да чита антимакедонски срања.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom