Се активира РАДКО

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување
... не искаш, зашто таму се крие зајакот. Дури се криеш зад “правото“, лесно ти е да провоцираш.

Б'лгарскиот адвокат - Грозев, којто заштитаваше и ОМО Илинден изложи аргументите си пред судот.
Скоро ке разберем дали здружението РАДКО од правна гледна точка мора да се регистрира или не.
Историјата ја оставјам на историците.

Додека мене ме негираат што сум, додека ми кажуваат со сила: Бугар си, Србин си, незнам што си, не можат да го здобијат моето поштовање.

Додека не го мените ставот: дека во Македонија живеат Македонци, дека постои јазик кој е различен од вашиот и се нарекува Македонски Јазик, не може да ни се правите пријатели...

Такви пријатели не ни требаат

Еве еден добар цитат:
Еве сега ќе ти објаснам РАДКО негиура дека пред 1945 година постоеле етнички македонци, со тоа го негира дедо ми кој уште пред 1945 се декалрирал како етнички македонец различен од бугарите и србите иако идел во бугарски и српски пколи да се образува.

Еве сега ќе ти објаснам РАДКО негиура дека пред 1945 година постоеле етнички македонци, со тоа го негира дедо ми кој уште пред 1945 се декалрирал како етнички македонец различен од бугарите и србите иако идел во бугарски и српски пколи да се образува.

Та прашането е, може ли да се регистрира от правна гледна точка здружение, което да има поразлични ставови от официалната доктрина на дадена страна.
Това ке го реши арбитражниот суд.

Додека мене ме негираат што сум, додека ми кажуваат со сила: Бугар си, Србин си, незнам што си, не можат да го здобијат моето поштовање.

Додека не го мените ставот: дека во Македонија живеат Македонци, дека постои јазик кој е различен од вашиот и се нарекува Македонски Јазик, не може да ни се правите пријатели...

Такви пријатели не ни требаат

Еве еден добар цитат:

На теб, кој ти казва каков си и што си?
Имаме полемики околу историјата и толкос - аз затова не спорја за историја. Партијата РАДКО е за македонските б'лгари, колкото и малко да са.
Не мога да разбера какво толкова ви дразни това нешто.

Та прашането е, може ли да се регистрира от правна гледна точка здружение, което да има поразлични ставови от официалната доктрина на дадена страна.
Това ке го реши арбитражниот суд.

Абе ти изгледа си природно глуп, бидејќи ни со земање часови не се постигнува вакво мниво на глупавост.
Што има врска државна доктрина и тоа што пишува во учебници со фактото дека дедо ми пред 1945 се чувствувал како македонец, и ако тебе те интересира подобро јас ќе ти дадам и еден моинтересен факт односно приказна од живото на дедо ми.
Дедо ми се обрбазовано во Бугарски школи, прадедо ми таткото на дедо ми имал пробугарски став но за разлика од дедо ми татко му бил ковач необразован, дедо ми во втора светска војна се бори со партизаните и никогаш не се враќа во родната струга токму поради тоа негово несогласување по однос на ставот на неговиот необразован татко кој бил убеден дека бил бугар.
Хммм..... интересно како тоа дедо ми иако се образовал во буграско школо успеал да ја согледа уште пред 1945 разликата во културата и јазикот помеѓу македонскиот и бугарискиот народ односно со тоа согелдал дека тој е етнички македонец уште пред 1945?

аз затова не спорја за историја.

Не се прави наивен. Божем не спориш, а ни ги подтураш под нос гомнениците од историјата завиени во демократска амбалажа. Смрдиш, па не се трпиш.

Имаме полемики околу историјата и толкос - аз затова не спорја за историја. Партијата РАДКО е за македонските б'лгари, колкото и малко да са.
Што не можеш да разбереш .Не ти е јасно дека сте ни скурчиле и не ве поднесуваме органски баш порадо ова. Поради такви како тебе смрадови чувашки кои со самото ставање на автарот на Јане кој го убиле татарските гниди, е доволна провокација .Македонски бугари не постојат во МК , има попис официјален кој го докажува тоа , и тука завршува приказната.И да има и да постојат , неприфатливо е псевдонимот РАДКО да се употребува , фашизмот во МК е решено прашање оддамна во МК за разлика од таа беда од креација во која живееш наречена Бугарија.
Бугар кој има слика на Јане или било кој друг македонски револуционер , треба да јаде клоца одма , без да напише 3 поста.

Сега инает тераш нели?

Радко вели: „Македонци“ е назив смислен од србите за бугарите жители на територијата на Македонија.
Со ова мене, како Македонец ме негира и се обидува да ми наметне што сум. Автоматски, таква пратија, здружение не е добредојдена во мојата земја.

Ve citam, bugari i makedonci i vi se cudam. Eve moja komparacija na kazusi OMO i Radko:

1. OMO

- OMO imase dobieno registracija duri ucestvuvase na lokalni izbori vo 1999 tek i dobi eden gardonacalnik vo Musomiste i mislam nekoliko sovetnici po nekoi sela.

- 2000 g. Ustavniot Sud na RB mu go odzede registracija na OMO radi separatizam

- OMO krena da ja sudi RB pred Sudot za covecki prava vo Strazbur

- 2005/2006 Sudot donese odluka spored koja RB ne trebalo da tretira OMO vaka uprkos na negovi separatiscki potezi bidejki OMO nemalo vise od 3000 clana, dakle Sudot odluci oti RB mu duzi na OMO nekolku iljadi evra i da mu ovozmozi registracija

- 2006/2007 OMO ne uspeja da sobere potpisi, deklaracii i slicno sto go bara bugarski zakon za politicki partii.

2. Radko

- Radko se promovirase 2000 v hotel Holidej Inn vo Skopje na koja promocija nastanaa incidenti - bea frleni chadni bombi, nekoj vikase "bugari-tatari"

- 2000/2001 sudskata sistema vo RM go odbi radkov zahtjev za registracija bidejki bilo fasisticko i tako dalje

- Radko krena da ja sudi RM vo Strazbur pa se ocekuva odluka na toj sud

Сега инает тераш нели?

Радко вели: „Македонци“ е назив смислен од србите за бугарите жители на територијата на Македонија.
Со ова мене, како Македонец ме негира и се обидува да ми наметне што сум. Автоматски, таква пратија, здружение не е добредојдена во мојата земја.

Dali zanci toa deka sekoj so razlicno mislenje od toa na mnozinstvo ne moze da napravi partija?

Dali zanci toa deka sekoj so razlicno mislenje od toa na mnozinstvo ne moze da napravi partija?
Некој со мислење кое оди против уставот и законите на Р.Македонија.... не може да регистрира партија

Некој со мислење кое оди против уставот и законите на Р.Македонија.... не може да регистрира партија

Sad pitanje e dali e toa bas taka. Radko imalo drugo istorijsko tolkuvanje pa zbog toga e protiv zakoni i ustav?

Абе до кога со таа арогантност БајГањовска?

Што воопшто сакаш да постигнеш? Дали ти е јасно што правиш?
Ако скате да ја придобиете Македонија, зошто не формирате друштво за бугарско-македонско пријателство? Или, ако ви е толку мерак да барате бугари во Македонија, формирајте друштво на Бугари во Македонија - кој ви брани?

Ама, со ова Радко, со пораката: “кој не е бугар, ќе го колам“, само создаваш гадење и одвратност кај луѓето, дури и кај тие што сакаат да имаат симпатии кон вас.

Кога еднаш ќе разберете?

Човече, много си несхватлив бе.
Уважавам самоопределението на дедо ти и, както и твоето.

Само не мога да разбера зашто всичко се в'рти около дедо ти. И тија от Радко са имали дедовци обаче б'лгари, и те си имат собствено виждане на историјата на Македонија.

Та така, да изчакаме решението на судот и пак ке си говорим.

Абе до кога со таа арогантност БајГањовска?

Што воопшто сакаш да постигнеш? Дали ти е јасно што правиш?
Ако скате да ја придобиете Македонија, зошто не формирате друштво за бугарско-македонско пријателство? Или, ако ви е толку мерак да барате бугари во Македонија, формирајте друштво на Бугари во Македонија - кој ви брани?

Ама, со ова Радко, со пораката: “кој не е бугар, ќе го колам“, само создаваш гадење и одвратност кај луѓето, дури и кај тие што сакаат да имаат симпатии кон вас.

Кога еднаш ќе разберете?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom