Поука на денот

• Креатор на темата Креатор на темата simeon
  • Време на започнување Време на започнување
Старец Ефрем Филотејски

Молитвата ќе ги оддалечи очајанието, безнадежноста, небрежноста и мрзливоста, зашто ќе створи нова одлучност, нова жед за нови борби.
Многу ми е мил Старецот, од Америка е, таму ме е манастирот, кратки поуки но со големо значење, многу кажува во нив.

Старец Ефрем Филотејски

Молитвата ќе ги оддалечи очајанието, безнадежноста, небрежноста и мрзливоста, зашто ќе створи нова одлучност, нова жед за нови борби.
Многу ми е мил Старецот, од Америка е, таму ме е манастирот, кратки поуки но со големо значење, многу кажува во нив.
Извини што морам вака јавно..ама за кој е наменето ова..за луѓе со расипан вид..Целта на поуката не е да содржи големи букви..скоро секоја порака ти ја намалив..аман...:toe:.

Извини што морам вака јавно..ама за кој е наменето ова..за луѓе со расипан вид..Целта на поуката не е да содржи големи букви..скоро секоја порака ти ја намалив..аман...:toe:.

Ок, брат нема проблем, че ги пишам во малки фонт.:kafe:

Vo svetot ima dobri luge koj cinat dobri raboti. Vo svetot ima losi luge koj cinat losi raboti. Za da nateras dobri luge da cinat losi raboti ti treba religija.

А да не е ''малку'' обратно ,, Да натераш лоши луѓе да чинат добри работи ,, a? :-)

Старец Ефрем Филотејски
Зачестеноста на молитвата е единствен начин да се досегне вистинската и чиста молитва. A потоа ке го пуштам и евангелието на денот, овој убав Христијански празник, светите апостоли Петар и Павле.Видете житие.

еве за да разбиеме монотонија ако сакате повторно би пишувала поуки секој ден по една.
се разбира доколку сакате.

еве за да разбиеме монотонија ако сакате повторно би пишувала поуки секој ден по една.
се разбира доколку сакате.

Папрат , не питај туку давај ак’л одма !!
Ај да видиме шо имаш ..

Дукац says:
стравот постои само во твојот мозок
Дукац says:
ако мислиш дека не постои , нема да го има ..
многу убаво кажано..уште сите да знаеме да го примениме..

Старец Ефрем Филотејски

За да стане срцето на човекот сад способен да Го прими Бог, мора најнапред да биде очистено од нечистите помисли.

А еве го и денешново Свето Евангелие.

Свето Евангелие од светиот апостол Матеј (зач. 25)

Во она време кога влезе Исус во Капернаум, се приближи до Него еден стотник и Го молеше говорејќи: „Господи, слугата мој лежи дома фатен и многу страда.“ Исус му рече: „Ќе дојдам и ќе го излекувам.“ А стотникот одговори и рече: „Господи, не сум достоен да влезеш под мојот покрив; но кажи само збор и слугата мој ќе оздрави; зашто и јас сум човек подвластен, а имам и потчинети војници; па кога ќе му речам на еден од нив: ‘Оди’ и тој оди; на другиот: ‘Дојди!’ и тој доаѓа; и на слугата: ‘Направи тоа!’ и тој прави.“ Кога го чу тоа, Исус се зачуди и им рече на оние што врвеа по Него: „Вистина ви велам: ни во Израилот не најдов толку голема вера. И ви велам дека мнозина ќе дојдат од Исток и од Запад и ќе седнат на трпеза со Авраама, Исака и Јакова во царството небесно, а синовите на царството ќе бидат фрлени во крајната темнина; таму ќе биде плач и крцкање со заби.“ И му рече Исус на стотникот: „Оди си и, како што си поверувал, нека ти биде!“ И слугата негов во истиот час оздраве.

Никогаш не го заборавај и не го оставај во минатото оној кој бил покрај тебе во лошите мигови..

It is impossible to love and be wise.

-- Francis Bacon

никогаш ама баш никогаш не се качувај летно време у 23.
опасно е по живот

никогаш ама баш никогаш не се качувај летно време у 23.
опасно е по живот
Никогаш ама баш никогаш не расипувај тема на религија..ако ти е досадно за тоа служи чек дис аут...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom