Повеќе ми се допаѓаат машки со долга коса, но со убава долга коса, а не само пуштена и мрсна на ништо да не личи. Инаку не велам дека нема и убави со кратка (се прифаќаат и такви кои се мн ретки) но сепак повеќе ми се допаѓаат долгокосите
Современите тенденции се во насока на кратка машка фризура.Начинот на шишање кажува многу и едно од првите нешта што се забележува.Машката фризура може да биде многу впечатлива кога се одржува и негува соодветно.Днешниот соврмен маж,кој од канеларијата оди на пијачка во бар,од состанок оди на фудбалски натпревар,како што ја менува облеката за такви настани треба да ја смени и фризурата.Совремните кратки фризури се варијации на кратки фризури од минатото.Но денес се со модерен и малку изменет вид.Предниот дел на фризурата обично денес е подолг.Решението за тоа каква фризура да одберете зависи од вашите црти на лицето,тип на коса и начин на живот. Ако косата ви е тенка и кршлива одберете кратка фризура со подолг степен,ако е поцврста и лесно виткана,можете да направите разбушавена фризура која супер ќе ви одговара.Ако имате проблем со ќелавоста,најдобар совет што можам да ви го препорачам е да се шишате скроз кратко или начисто да се избричите.Само сетете се на Брус Вилис,Самулел Л.Џексон,Вин Динзел...колку се секси а ќелавоста воопшто не им пречи во љубовните и социјалните односи.Ќелавоста воопшто не е хендикеп,а ако не сте од тие што би подлегнале на пресадување на коса и слични процедури,можеби мојот совет е д бест солушн.Со долга коса нема да ги прекриете недостатоците,напротив ќе ги истакнете уште толку.Ако пак,не ви се допаѓа скроз избричена глава,скратете се што е можно повеќе.Дечкоми исто малку ми е проќелав,па што,си го сакам и уште посекси ми е така.Тоа што е кратка не означува дека не треба да користите соодветна козметика,за секој тип посебна.Сите производи на Шварцкопф,Кене,Нивеа,Субрина...не ми текнува сега друга марка,кои се во вид на гел,восок,брилјантин или пена,и даваат стил,сјај и сврстина.Пената на пример,ако ја нанесете на влажна коса,ќе даде сјај,ќе изгледа влажна,ќе добите малку волумен и цврстина.Но имајте во предвид дека дејството на пената е за краток период.Затоа ако треба да се задржите на дадено место подолго време користете брилијант,восок,го има во комбинации со гел восок,во комбинација со улје...Не заборавајте,само мала количина е доволна да ја освежите и стилизирате косата.Сјајот што го дава е прекрасен.Јас лично го користам Тафт силк флекс-сајн макс.И златното правило уште еднаш,не премногу количина восок,така ќе изгледа мрсна и ќе се слепи премногу.За геловите спориме со моите колешки кои се на страната дека се штетни,јас го тврдам обратното.Нема податок дека гелот и штети на косата,освен тие најевтините,кои немаат никакви состојки внатре.Тој дури потхранува.Кој производ и да го изберете,нека биде со висок квалитет,долго ќе трае и вреди да се вложи.Ефтините содржат алкохол,кој ја суши и создава првут.Техниките за обликување на кратка коса се едноставни,мислам дека нема потреба да објаснувам.Просто земаш извесна количина гел на пример,со врвот на прстите нанесуваш и ја местиш косата во повеќе насоки,за бушава фризура која мене ми е хит.За работа со чешел нанесуваш пример пена и ја оформуваш во посмирена варијанта.Добар начин за ориентација како да се шишате е да се запишате во програмата на Virtual Hairstyles.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.