Долгокоси или келави момци?

Член од
10 април 2009
Мислења
337
Поени од реакции
16
Долгокоси! И тоа поголема од мојата да имаат:kesa:
Мераци!

Член од
8 ноември 2008
Мислења
224
Поени од реакции
2
Повеќе ми се допаѓаат машки со долга коса, но со убава долга коса, а не само пуштена и мрсна на ништо да не личи. Инаку не велам дека нема и убави со кратка (се прифаќаат и такви кои се мн ретки) но сепак повеќе ми се допаѓаат долгокосите:D

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
SAkam maski so kratka kosa, ne da e epten izbricena glavata ama da bide kratko postirzen. Ne mozam da smislam masko so dolga kosa.

NIght_Elf

High Priestess
Член од
15 јуни 2007
Мислења
479
Поени од реакции
13
Со ептееен долга густа црна коса

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
Подобро долгокоси...

Член од
15 ноември 2008
Мислења
253
Поени од реакции
12
Долгокоси :pipi: И плус ако има онака шишка =D мх мх мераци :vozbud:

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Прво сакав ќелави после сакав со долга коса. Сега сакам "нормални" :pos::pos:

Член од
29 март 2009
Мислења
110
Поени од реакции
1
Долгокоси. Ама не многу долги, нешто средина немат? :salut:

lady_QUEER

I love life.
Член од
28 март 2009
Мислења
521
Поени од реакции
28
Современите тенденции се во насока на кратка машка фризура.Начинот на шишање кажува многу и едно од првите нешта што се забележува.Машката фризура може да биде многу впечатлива кога се одржува и негува соодветно.Днешниот соврмен маж,кој од канеларијата оди на пијачка во бар,од состанок оди на фудбалски натпревар,како што ја менува облеката за такви настани треба да ја смени и фризурата.Совремните кратки фризури се варијации на кратки фризури од минатото.Но денес се со модерен и малку изменет вид.Предниот дел на фризурата обично денес е подолг.Решението за тоа каква фризура да одберете зависи од вашите црти на лицето,тип на коса и начин на живот.
Ако косата ви е тенка и кршлива одберете кратка фризура со подолг степен,ако е поцврста и лесно виткана,можете да направите разбушавена фризура која супер ќе ви одговара.Ако имате проблем со ќелавоста,најдобар совет што можам да ви го препорачам е да се шишате скроз кратко или начисто да се избричите.Само сетете се на Брус Вилис,Самулел Л.Џексон,Вин Динзел...колку се секси а ќелавоста воопшто не им пречи во љубовните и социјалните односи.Ќелавоста воопшто не е хендикеп,а ако не сте од тие што би подлегнале на пресадување на коса и слични процедури,можеби мојот совет е д бест солушн.Со долга коса нема да ги прекриете недостатоците,напротив ќе ги истакнете уште толку.Ако пак,не ви се допаѓа скроз избричена глава,скратете се што е можно повеќе.Дечкоми исто малку ми е проќелав,па што,си го сакам и уште посекси ми е така.Тоа што е кратка не означува дека не треба да користите соодветна козметика,за секој тип посебна.Сите производи на Шварцкопф,Кене,Нивеа,Субрина...не ми текнува сега друга марка,кои се во вид на гел,восок,брилјантин или пена,и даваат стил,сјај и сврстина.Пената на пример,ако ја нанесете на влажна коса,ќе даде сјај,ќе изгледа влажна,ќе добите малку волумен и цврстина.Но имајте во предвид дека дејството на пената е за краток период.Затоа ако треба да се задржите на дадено место подолго време користете брилијант,восок,го има во комбинации со гел восок,во комбинација со улје...Не заборавајте,само мала количина е доволна да ја освежите и стилизирате косата.Сјајот што го дава е прекрасен.Јас лично го користам Тафт силк флекс-сајн макс.И златното правило уште еднаш,не премногу количина восок,така ќе изгледа мрсна и ќе се слепи премногу.За геловите спориме со моите колешки кои се на страната дека се штетни,јас го тврдам обратното.Нема податок дека гелот и штети на косата,освен тие најевтините,кои немаат никакви состојки внатре.Тој дури потхранува.Кој производ и да го изберете,нека биде со висок квалитет,долго ќе трае и вреди да се вложи.Ефтините содржат алкохол,кој ја суши и создава првут.Техниките за обликување на кратка коса се едноставни,мислам дека нема потреба да објаснувам.Просто земаш извесна количина гел на пример,со врвот на прстите нанесуваш и ја местиш косата во повеќе насоки,за бушава фризура која мене ми е хит.За работа со чешел нанесуваш пример пена и ја оформуваш во посмирена варијанта.Добар начин за ориентација како да се шишате е да се запишате во програмата на Virtual Hairstyles.

Член од
4 април 2008
Мислења
251
Поени од реакции
15
MIslam deka sum edinstvena- Kelavi (no samo ako imaat ubava faca), a dolgi kosi kaj maski nejkam iccccc:vozbud:

Член од
4 јуни 2009
Мислења
261
Поени од реакции
28
Повеќе сакаВ со долга коса [долга до одредена граница секако], ама сега повеќе во мода ми се оние кратко ишишаните... :pipi:

AdRi*

Obscenely Delicious
Член од
10 декември 2007
Мислења
651
Поени од реакции
41
Повеке сакам со кратка коса,ама на некој и долга добро им стое.:pipi:

Самара Морган

НЕ Е ВЕЌЕ ЧЛЕН НА КАЈГАНА
Член од
24 јуни 2009
Мислења
511
Поени од реакции
33
2че да се.Несакам да има подолга коса од мојата.Најубави ми се такви машки:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom