Дали постои можност за обединување на Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата Filmakedon
  • Време на започнување Време на започнување

Дали постои можност за обединување на Етничка Македонија

• Вкупно гласачи
    78
  • Гласањето е завршено на .
Да..да..Ако не го разбира некој, 90 проценти го разбираат, и добро го имаат совладано Македонскиот јазик..Па всушност и тоа се..Македонци...

Yust keep dreaming

Нема теоретска шанса за обединување на таа стара македонија

Унре таа држава ние треба да гледаме да опстане тоа што остана

Кико, кога си искрен?
Во двата случаи..Политиката е таа што е , му напоменав само ако не му се бендисува нека си замини во некоја друга земја, и му ја посочив „братска“ Бугарија..Јас немам против, кога некој во мојата земја се чувствува бугарин..Јас имам против, кога ќе почне да сери за Македонците, и да врши валкани бизниси, на етнички карактер (како на пример Канзурко и Каров)Цела јавност ги знае каков голтар беше Каров,и кога се направи бугарин по еден месец стана најјак бизнисмен..Бинго да ти се падни толку пари нема да добијаш наеднаш, и затоа никој неможе да ме убеди дека немаат намирисано долари или евра за јавно да пуштаат отровни стрели кон се што е Македонско..И, кој има против нека си го бара чарето..:helou:

Племето да ви го ебам ТАТАРСКО ..../quote]
Mного си кух батка. Нито сме татари, нито може да ебеш оти си педер. За каква окупација на Пиринска македонија ми говориш, аз не виждам некој да ме е окупира. И как сакаш да се обединуваме со прости парчета како тебе, М? Ај со здраве.

Па најнормално и во Егејска Македонија да прашаме некој Грк по потекло или некој потомок од племината населени после 1913 год.се со цел да се изгуби Македонскиот етнички состав на населението во окупираните делови во кои се врсела асимилација и денационализација и се врши и ден денес.(1 по историја)
А за тоа педер извини Македонците не се познати по EDIT како Бугарите. :vozbud::pos2:

UNITED MACEDONIA!

Od pomosta na "bratska" Bugarija na Makedonija stvarno i e dosta. Bugarija samo saka da gi lapne i ostanatite dva nasi dela. Ama toa nema nikogas da im uspee!

Od pomosta na "bratska" Bugarija na Makedonija stvarno i e dosta. Bugarija samo saka da gi lapne i ostanatite dva nasi dela. Ama toa nema nikogas da im uspee!
Ние сакаме сите бугари да сме у една држава за како са ни други два дела.Бугарите у Егеjска грците са ги пратиле по островите и са ги претопиле у Вардарска само плукате по назе епа jас не сакам грци и албанци за како "лапане" зборуваме....Параноја

Постои и кога ќе дојде времето ќе се обедини. Зошто инаку толку негирања и пропаганди од страна на нашите источни и јужни соседи?

Бидејќи Македонија е распарчувале ,делеле и ги малтретирале Македонците по целиот свет и го преболела сето тоа,не гледам друго нешто отесем тоа да се обедини и со поддршката од Америка и јасниот факт дека Америка еднаш испечати карти со цела Македонија и им ги подели на американските војници во ирак јасно се гледа дека постои можност за обединување.

Бидејќи Македонија е распарчувале ,делеле и ги малтретирале Македонците по целиот свет и го преболела сето тоа,не гледам друго нешто отесем тоа да се обедини и со поддршката од Америка и јасниот факт дека Америка еднаш испечати карти со цела Македонија и им ги подели на американските војници во ирак јасно се гледа дека постои можност за обединување.
Абе Господ е голем..Сите ќе си ги платиме долговите, само некој ги има поголеми а некој помали..А да сум на местото на некој нема да можам да затворам око од грижа на совест...Ама нивни проблем..Јас ќе си спијам мирно како бебе..Зошто моите предци немаат убивано, колено, силувано...

Негде имав пишувано на оваа тема, ама пак ќе пишам. Македонија да се обедини во една држава сега за сега е крајно невозможно. Ние треба да се трудиме за културно обединување на Македонија во нејзините етнички историски како и географски граници. Тоа значи да се зајакне свеста кај Македонците во Егејска и Пиринска Македонија и да почнат порадикално да ги бараат своите права. Тоа значи да имаат право да се декларираат како Македонци, да им се дозволи употреба на јазикот, како и да им се признае историјата, за да можат да се заштитат. Друга работа е тоа што треба да продолжат да творат на музички, уметнички па и на архитектонски план во Егејска и Пиринска, оти само така ќе го зачуваат македонското во тие краеви. И на крај да се обидат егејците во Канада и Америка, па и Австралија да си ги вратат имотите, а за тоа треба да се борат секојдневно а не еднаш во година да им текнува да протестираат. Треба лобито да го зајакнат па и пари да фрлаат по европарламентарци и битни политички фаци низ Европа. Исто така новите македонски генерации од далечните краеви полека да си доагаат назад во Македонија, за да не станеме малцинство во оваа грутка што остана.

Неправилно зададено прашанье во темата!

Инаку Македонија веке ги има два дела обединети:
Пиринскиот и Егејскиот.
Сега останува третиот дел и обединението ке биде факт !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom