Metal Gear Solid 4

• Креатор на темата Креатор на темата ErT
  • Време на започнување Време на започнување
Само МГС2 ја направија за стариот xbox. Но на Xbox каснеше 1 година и неколку месеци :). Иначе тоа со Final Fantasy ги зезнаа на Сони, се надевам дека FF XIII Versus ќе биде подобра од обичната.

Само МГС2 ја направија за стариот xbox. Но на Xbox каснеше 1 година и неколку месеци :). Иначе тоа со Final Fantasy ги зезнаа на Сони, се надевам дека FF XIII Versus ќе биде подобра од обичната.

Епа и Bioshock ne bese predvidena za Playstation pa ja ima, istiot slucaj kako so Final Fantasy

Исто како со Фајнл Фантаси:smir:

Хммм 360 фанбој а? Хехе, Final Fantasy не е излезена, и сеуште беше во раните фази на производство кога ја најавија за Xbox. А една комплетирана игра која што изнесува над 40GB и е дизајнирана САМО за ПС3, не може така лесно да се портира на Xbox.:pipi:

Не сум xbox фанбој, само не можам финансиски да си дозволам две конзоли:toe: Лесно ти е тебе за мултиплатформски игри ке си земеш пиратска xbox a za екслузивни Сони игри-оригинал. Ама не се сите парајлии

Не сум xbox фанбој, само не можам финансиски да си дозволам две конзоли:toe: Лесно ти е тебе за мултиплатформски игри ке си земеш пиратска xbox a za екслузивни Сони игри-оригинал. Ама не се сите парајлии

Па не зборувај за инает :). Не вреди.

Па не зборувај за инает :). Не вреди.

Кој инает само кажувам она што мислам. Факт е дека Биошок не беше наменета за пс3 исто како што Фајнал Фантаси13 не беше наменета за xbox.:smir:

Инаку знам дека нема МГС 4 да искочи за xbox

Кој инает само кажувам она што мислам. Факт е дека Биошок не беше наменета за пс3 исто како што Фајнал Фантаси13 не беше наменета за xbox.:smir:

Инаку знам дека нема МГС 4 да искочи за xbox

Да тие не беа наменети, но тие се игри кои што лесно можат да бидат портирани.:smir:

Абе...Ако се мора ќе се најде начин па и MGS може да дојде на XBOX(Теоретски е можно). Може да биде на неколку ДВД-а , па компресии, декомпресии има можеби начини... Сега не е баш паметно да да мислиме дека не е можно само затоа што е тешко за портирање. Така се мислеше и за Final Fantasy... Што знајш , економска криза е.. Ако му тропнат " црни денови " Хидео Коџима ќе си бара некаде спас... Некој мора да го плати типот што му го чисти базенот а? Шала на страна.A и не мислам дека Final Fantasy е толку лесна за портирање...Сепак 12-ката беше масивна . па можеби и помасивна од MGS4 ( графика и звук на страна ) . Сега зависи и што подразбираш под портирање... :smir: .

Да тие не беа наменети, но тие се игри кои што лесно можат да бидат портирани.:smir:[/quot

OK. Da ne zabeguvame od temava. Kazi mi dali igrava e dolga, Dali mozes da pukas koga si legnat na grb i dali kako sto nekoi kriticari na igrava vikaat deka okolinata e mnogu siva?

Да тие не беа наменети, но тие се игри кои што лесно можат да бидат портирани.:smir:[/quot

OK. Da ne zabeguvame od temava. Kazi mi dali igrava e dolga, Dali mozes da pukas koga si legnat na grb i dali kako sto nekoi kriticari na igrava vikaat deka okolinata e mnogu siva?

Па мене ми беа потребни 25 часа за да ја свртам (без да шетам и да барам Secret Areas). На грб кога си легнат можеш да пукаш, што подразбираш под тоа околината е многу сива?

Абе...Ако се мора ќе се најде начин па и MGS може да дојде на XBOX(Теоретски е можно). Може да биде на неколку ДВД-а , па компресии, декомпресии има можеби начини... Сега не е баш паметно да да мислиме дека не е можно само затоа што е тешко за портирање. Така се мислеше и за Final Fantasy... Што знајш , економска криза е.. Ако му тропнат " црни денови " Хидео Коџима ќе си бара некаде спас... Некој мора да го плати типот што му го чисти базенот а? Шала на страна.A и не мислам дека Final Fantasy е толку лесна за портирање...Сепак 12-ката беше масивна . па можеби и помасивна од MGS4 ( графика и звук на страна ) . Сега зависи и што подразбираш под портирање... :smir: .

Програмирањето за ПС3 и 360ката е сосема различно (не знам дали си читал но многу девелопери се бунеа за ова). А МГС4 е дизајнирана само за ПС3. Иначе нормално ако му тропнат тие црни денови хехе нормално ќе се најде некаков начин. А ова со Final Fantasy нема врска бидејќи играта не беше излезена (сеуште не е) кога ја најавија за Xbox и можат што сакаат да прават со нејзе, можат и од 0 да почнат. Дури сега излегоа In-Game Screenshotoви , досега се беше CG трејлери.

А зашто да не биди и за пц?
и за гта4 викаја дека нема да биде за пц ама ја направија,
ако има нова серија на мгс нај вероватно ке ја направат и за пц.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom