Библија v.s. Куран

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
И ја му велам на жената ако не ме сакаш ќе ти удрам ќотек и ќе те избркам од дома.
И таа ме сака?
Искрено?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Е баш за такви мажи (инвалиди) како мене и тебе и такви прекрасни жени како мојата и твојата, Тој го даде највредното!

Ај сега, како да не Го сака чоек?:toe:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
И ја му велам на жената ако не ме сакаш ќе ти удрам ќотек и ќе те избркам од дома.
И таа ме сака?
Искрено?
Не, не е искрено, туку од страв од казна, од нов ќотек.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Не, не е искрено, туку од страв од казна, од нов ќотек.
Исто ко со дедо боже. Ако не го сакаш - пекол оган и вечни маки болки и страданија. И тука од страв и зорт е љубовта
А на жената модринките ќе и поминат за некој ден и пак весела...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Да, на жената модринките ќе и поминат, а вечната смрт во геента, не поминува. Ете ја разликата...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А дали има на пример средно решение. Нит ме интересира бог ни вера , ни го сакам ни го неќам, едноставно настрана си седи чоек си живее живот... дал и таков човек ќе биди суден од Бога и зошто?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Во христијанството, не постои „неутралност„, не постои „сиво„, не постои „воздржаност„. Сам Христос вели: „...Кој не е со мене, против Мене е...„. Така, ќе ни биде судено на сите, според верата и според делата. Христос доброволно отиде на крстот и за тие кои Го сакаат и за тие кои Го мразат, и за тие кои слушнале за Него и за тие кои никогаш нема да слушнат за Него. Значи, жртвата Христова е за сите, а не само за некои. Така „седењето„ од страна, значи и лично неприфаќање и непризнавање на она кое Христос го стори за цел човечки род, за целата Вселена.
На Судот Христов, или си десно од Него или си лево до Него, нема „трето„ место.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Значи ќе патиш во вечни болки мака и оган ако не го сакаш Исус или ако немаш никакви емоции или став кон Исуса.

Па и не е некоја претерана љубов тоа, ако чоек се замисли. Појќе нешто ко тиранија и приморување. Појќе со страв и терор да се натераат луѓето да го сакаат.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А тебе, некој те тера на Го сакаш или да веруваш во Него? Не верувам. Па тогаш, што толку „рипаш и скокаш„, без никаков основ. Од твоите постови, може да се види само едно обично инаетење на она кое е открена Божја вистина.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А тебе, некој те тера на Го сакаш или да веруваш во Него? Не верувам. Па тогаш, што толку „рипаш и скокаш„, без никаков основ. Од твоите постови, може да се види само едно обично инаетење на она кое е открена Божја вистина.
Извини, не се нервирај, јас немав намера да ти ја поткопам твојата вера и да почниш да се сомневаш во неа.
Си праиме муабет... дискусија, јас мое мислење, ти твое.... ако сакаш.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мојата вера може да ја поткопам само јас самиот, ако се откажам од неа а за тоа самиот ќе бидам виновен, без ничии притисоци од страна. Никој не ме натера(л) да верувам.
А она кое ми пречи кај дел од форумџиите е нивното инаетење, иако е веќе јасно дека за најголемиот број прашања, верата веќе има одговор.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Кој не е со мене, против Мене е-така викал и Хитлер, и Хомеини и...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Да...Сите тие се веќе покојни, а Христос воскресна. Разлика-небо и Земја.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Мојата вера може да ја поткопам само јас самиот, ако се откажам од неа а за тоа самиот ќе бидам виновен, без ничии притисоци од страна. Никој не ме натера(л) да верувам.
А она кое ми пречи кај дел од форумџиите е нивното инаетење, иако е веќе јасно дека за најголемиот број прашања, верата веќе има одговор.
Како ти што си запнал со инает дека Исус навистина постоел проповедал и бил божји син?
На такви форумџии мислиш?

А инаку за одговорите.
Како на школо имаш одговор за 1 имаш и за 5. Верата има навистина одговори .. али колку се точни и уверливи...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
За оние кои веруваат, верата е учење кое може да се операционализира и да даде видливи и мерливи дела/плодови.
За оние кои не веруваат, им останува да веруваат во самите себе.

Kajgana Shop

На врв Bottom