spiros
Шалом Алеихем!
- Член од
- 7 септември 2008
- Мислења
- 3.225
- Поени од реакции
- 986
Само Единиот БОГ (Елоах, Алах) знае, побратиме, колку мухамедански муслимани ја отвараат устата и велат “““ ние сите пејгамбери подеднакво ги почитуваме “““. Од секое такво отварање на уста, излегува невистината надвор! Бидејќи АЛАХ знае дека вие сте така васпитани да мислите и зборувате но според васпитанието мухамеданово (с.а.в.с) !Dozvoleno ti e,pobratime.Dozvoli mi i ti mene,da ti kazam uste ednas,...
O Ahmede ! (Muhammede) Koja vojska bese protiv tebe ?
Pogledni ja Mesecinata i ravcepiigo celoto (shakkal-kamer).
Neka znaat onie koi baraat srekja ili nesrekja,deka ova e tvoe vreme a ne vreme na mesecinata.
Tvoeto vreme e takvo,za koe Musa a.s veli deka saka da zivee vo nego,a so Allah razgovaral !!!
O Ahmede ! Musa go vide tvoeto vreme,mu se pokaza utroto na tvoeto vreme !
Rekol Musa a.s: O Boze,dali e ova vreme na tvojata Milost !? Vo toa vreme mlitese Rahmet,Tebe tamu te vidov !
Togas Musa a.s sakase da protone vo toa more,i toa da go izvadi vo Muhammedovata a.s doba.
Mu rece Allah na Musa: Tebe toa ti go pokazav,da vidis kako toa se postignuva i slucuva, no ti si daleku od vremeto vo koe ke bide Muhammed. Povleci ja nogata, daleku e taa doba i klima.
...
.
Кога христовите муслимани ќе речат “““ за нас сите пророци имаат нешто поучно, но само БОЖЈАТА вечна СВЕТЛИНА и ДУХ е нашиот единствен учител и Неговиот ИСЛАМ Е СОВРШЕНИОТ.“““ Тогаш знај побратиме, таквите ја зборуваат ВИСТИНАТА!
Лажливци неможат да влезат во рајот, побратиме! Зошто да речам дека исламот кој ни го покажа Муса (с.а.в.с.) е СОВРШЕНИОТ, кога не е?
Или пак зошто да речам дека исламот кој го практицираше Мухамед (с.а.в.с.) е Совршениот, кога не е!
Еден е само СОВРШЕН а тоа е БОГ чие Вечно СЛОВО се отелотвори во ИСУС и го покажа СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ!
На овој ИСУС му завидувале (и завидуваат) многу големи вооружани луѓе и пробувале да го копираат Неговото СОВРШЕНСТВО но без успех!
Кога луѓето на планетата земја само 50% би го обожавале Оној што се отелотвори во ИСУС колку што сунитите го обожаваат и копираат Мухамед (или Јудејците Мојсеј), на земјава би било рај!
Како и да е побратиме... ние сме навикнати сите да му вртат грб на Оној што наместо семе од маж се отелотвори во ИСУС, лицемерно изјавувајќи “““ ние го почитуваме “““ ! Но БОГ неспие побратиме и казната самите таквите ја нанесуваат.
Жалам за се што се случува а посебно кога патат дечињата чии родители ја релативизираат или дури омаловажуваат Милоста БОЖЈА отелотворена во ИСУС!
Таа побратиме е поголема од секое дрво и поголема од секој камен кој луѓето го обожаваат бакнувајќи, бидејќи обожаваниот го бакнувал!
О нека ги омекне БОГ (АЛАХ, ЕЛОАХ) скаменетите срца и нека им го открие Неговото Вечно СЛОВО кое е поголемо од секое дрво, книга и камен!
Иншалах