Врска со "лесна" девојка?

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Едно е да си постависх стандард, што е релативна и индивидуална работа друго е некој да ми лепи етикета.
Сами си ги лепите тие етикети, една за друга зад грб зборите "лилааа оваа се ебела со оној, лилааа курва". Нас не ни прави разлика толкава колку што ви прави на вас!

F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
Сами си ги лепите тие етикети, една за друга зад грб зборите "лилааа оваа се ебела со оној, лилааа курва". Нас не ни прави разлика толкава колку што ви прави на вас!
има и вакви и такви.Тие муабети курва била,се ебела се малограѓански кажани од било која уста.Јас како женско не паѓам на толку ниско ниво да зборувам за некоја си друга позади грб, многу ми е гајле со кој и кај спиела вчера.Истото важи и за мажите, има некои кои зборат а некои на кои не им е гајле се додека не се ебе со друг додека се заедно.
зборо лилааааааааа е глупост те молам не го ставај во уста на секое женско.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Тука морам да се согласам.Обично женските сами ги лепат тие етикети,особено ако таа на која и лепат етикета е бивша на сегашниот дечко или сегашна девојка на бившиот дечко.
Меѓутоа и машките знаат да употребуваат такви изрази.Често сум слушала од машки усти такви одвратни епитети,кои не биле соодветни.
Поентата ми е дека уопште е глупо да се етикетира.Ниту машкото е фраер,ниту женското е курва.Секој со својот начин на живот.Не живеам така,но не ги осудувам оние кои така живеат,па тоа е нивен живот.
Е сега малце се оддалечив од темата,ама нема веза.:)

Имам еден другар кој минатото лето имаше one night stand на одмор.
Денеска е со истата девојка во врска веќе скоро година дена,ја сака многу,а претходно беше тежок женкар.Она исто така е заљубена во него,прилично многу е љубоморна,ама супер функционираат.Што значи не треба да се суди човек заради една постапка.Не мора да значи дека ако некоја легнала на прва вечер е расипана и ќе го вара.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
има и вакви и такви.Тие муабети курва била,се ебела се малограѓански кажани од било која уста.Јас како женско не паѓам на толку ниско ниво да зборувам за некоја си друга позади грб, многу ми е гајле со кој и кај спиела вчера.Истото важи и за мажите, има некои кои зборат а некои на кои не им е гајле се додека не се ебе со друг додека се заедно.
зборо лилааааааааа е глупост те молам не го ставај во уста на секое женско.
Знам бе...сите девојки (посебно на нет) се ко од рај искочени:не прдат, не ждригаат, не се ебат, едноставно лебдат по воздух.:pipi:

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
У Македонија доколку ти дае на прва вечер, 95% дека е курветина.
Тоа е тоа бе луѓе.
Малку се тие шо можат така да се ослободат поради други причини.

А врска со лесна девојка, не ви препорачувам мажиња.
Се изнагледав такви пропасти:).

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Имам еден другар кој минатото лето имаше one night stand на одмор.Денеска е со истата девојка во врска веќе скоро година дена,ја сака многу,а претходно беше тежок женкар.Она исто така е заљубена во него,прилично многу е љубоморна,ама супер функционираат.Што значи не треба да се суди човек заради една постапка.Не мора да значи дека ако некоја легнала на прва вечер е расипана и ќе го вара.
Прво, не бил one night stand, него one year stand(ing)... со тенденција да трае. Ама зошто па е љубоморна девојката? Репутацијата на мажјакот? Стравот дека има и други ко неа (шо би му дале на прва, а потоа би го "заробиле во канџите на доброто давање?" :) ) и реалното сфаќање дека ништо не е вечно? Стравот од сфаќање здраво за готово на девојка која му ги исполнила 85% од желбите уште првата вечер, и покрај взаемното задоволство?

Шо мислиш? :smir:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Тоа е тоа бе луѓе.

Ако ти дае прва вечер е курва а ако не ти да епрва вечер ондах глуми пичка, тоа ти е ко феноменот ако јас добијам унапредување на работа тоа е фаворизирање на мажите а ако женами добие тогаш тоа е фер избор.

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
Ако ти дае прва вечер е курва а ако не ти да епрва вечер ондах глуми пичка, тоа ти е ко феноменот ако јас добијам унапредување на работа тоа е фаворизирање на мажите а ако женами добие тогаш тоа е фер избор.

Не бе пер.
Али ако ти дае прва вечер, стави си ја и таа опција (дека е курва) у глава.
Не треа вишок, мислење и етикетирање.
Се ќе си излезе на виделина со текот на времето. :pipi:

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Тоа е тоа бе луѓе.

Епа тоа е :toe:. Ограниченост до бескрај.

И после сакаме во Европска унија да влеземе, па се буниме зашто не не примиле, па бла-бла...
Ни сметаат лезбејки, ни сметаат педери, ни сметаат религии, ни сметаат националности, па ни смета секс за една вечер, па врска со помал,па врска со постар, се ни смета... Не дека како на поединец смета него на глобално ниво...

Забегав малку ама се изнервирав :tapp:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Прво, не бил one night stand, него one year stand(ing)... со тенденција да трае. Ама зошто па е љубоморна девојката? Репутацијата на мажјакот? Стравот дека има и други ко неа (шо би му дале на прва, а потоа би го "заробиле во канџите на доброто давање?" :) ) и реалното сфаќање дека ништо не е вечно? Стравот од сфаќање здраво за готово на девојка која му ги исполнила 85% од желбите уште првата вечер, и покрај взаемното задоволство?

Шо мислиш? :smir:
Не,беше one night stand во буквална смисла на зборот.На одмор се запознаа,си поминаа убава вечер и после 2 месеци се слушнаа и така се почна.

Инаку не знам зашто е толку љубоморна.Има вистина во тоа што го велиш,ама сепак...не мора да значи дека ако со неа имал one night stand тогаш,дека ќе има пак,додека е во врска со неа.

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
Епа тоа е :toe:. Ограниченост до бескрај.

И после сакаме во Европска унија да влеземе, па се буниме зашто не не примиле, па бла-бла...
Ни сметаат лезбејки, ни сметаат педери, ни сметаат религии, ни сметаат националности, па ни смета секс за една вечер, па врска со помал,па врска со постар, се ни смета... Не дека како на поединец смета него на глобално ниво...

Забегав малку ама се изнервирав :tapp:

Aма ја не ги судам така луѓето.
Туку таа е вистината!
Такво е воспитувањето, такви се гледиштата кон тие работи.
И можам да дробам до утре дека немора да значи дека е лесна, па дека всушност може е бескрајно интелигентна и прекрасна но сака да се забавува, и бла бла бла, и навистина тоа го мислам, ама у Македонија, со македонските неизживеани момички и момци, ова е реалноста.
Добро, у последно време, според трендовите на западот, се менуваат малку работите, за луд секс на прва вечер цури пишуваат на блогови.
Но генерално земено, пак ќе кажам, не е така, ама тоа е тоа.

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Шостори никако не ви одговара.
Ако ви дај првата вечер е курва.
Ако не ви дај, се прај тешка и е порѕирна глупача.
Шо треба да напрај за да ви биди по ќефот?..

Не сфаќам шо ви е целта на муабетот. Уствари, има некаква цел муабетот?

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Колку и да е мизерно сепак е реално дека е така.Потребата од ширење лажен морал за тоа како не би легнала со некој на прва вечер,не потекнува од мажите.Немаат проблем да се носат со тоа дека се лесни и се даваат од прва,проблемот е кај девојките што сакаат да го сочуваат моралот кој постои само на кафе муабет.
И секогаш се присутни оние реплики..."абе знаеш јас никад не легнувам од прва вечер,ама ти си ми посебен навистина"...ако ти се ебе ,прави го тоа и не туку беснеј како си поштена ама ете ти се испуштило.

За тоа дали врската ќе биде успешна воопшто не зависи само од легнување на прва,има многу други нешта кои треба да се вклопат но и вклопувањето во машкото его дека можеби има многу други како него што ја чуле изјавата дека тоа "прв " пат ќе и се случи ,незнам како може да го избалансираат за да биде врска на долги стази.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ако некоја девојка му дала на еден дечко од прва тоа не значи дека на секој би му дала.

И башка, нејзин живот е тоа и одлука. Ирелевантно е дали му дала на прва или на 11та вечер, сепак му дала.

JFK

Член од
9 март 2007
Мислења
966
Поени од реакции
52
Шостори никако не ви одговара.
Ако ви дај првата вечер е курва.
Ако не ви дај, се прај тешка и е порѕирна глупача.
Шо треба да напрај за да ви биди по ќефот?..

Не сфаќам шо ви е целта на муабетот. Уствари, има некаква цел муабетот?
Треба ми дај првата вечер и после то да излези со мегафон да јачи дека само мене че ми дава и на никој друг. Цел, да му се потклај малце грижа на совест на "секаквите" женски.

Kajgana Shop

На врв Bottom