БИБЛ лига

• Креатор на темата Креатор на темата marcus
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Оваа разврска се очекуваше барем според мене јас мислам го избегнавме ПАОК само заради навивачите не заради друго оти ГАТЕ 4 ќе не запалат со се пртали таму ка ќе отидат нашите затоа арно ни се падна Лариса ци а тпчиме ни они немат јаки навивачи според мои информации ако грешам поправите ме бтв и они се портокалови како нас.

Па изгледа намерно ве ставија со Лариса, за лозари да не не срамат со Гате 4. Ние ќе се справиме со нив, сигурно нема да дојдат илјадници во Струмица.

Па изгледа намерно ве ставија со Лариса, за лозари да не не срамат со Гате 4. Ние ќе се справиме со нив, сигурно нема да дојдат илјадници во Струмица.

Абе какви 1000 ? Знаат ли тие дека после Дојран флеват во Македонија ? Ако не им е страх од ќотек нека дојдат ! Иначе мислам дека сите сме Анти-Грци :smir:

аууу според мене тешка група и се падна на Струмица. особено сега што и ПАОК е во нашата група.

но верувам дека ќе стигнеме минимум до четвртфинале. првите четри од групата одат понатаму. а шест екипи се во група.

еве за ПАОК информации.

оваа сезона 12-ти на табелата од 14 екипи. со 9 победи и 17 порази. хмм чудно ми е.
два пати шампион на Грција, последен пат 92 година.

---линк---

League achievements:
Greek League Champion -59, 92
Greek Cup Winner -84, 99
Greek Cup Semifinals -05, 06
--------------------------------------------------------------------
European cups:
1986-1987: Korac Cup: Eight-Finals
1987-1988: Korac Cup
1989-1990: Euro Cup of Cup Winners
1990-1991: Euro Cup of Cup Winners
1991-1992: Euro Cup of Cup Winners
1992-1993: European Cup
2000-2001: ULEB Euroleague: took 3rd place (7-3) in Group D, lost to Union Olimpija (SLO) in 1/8 finals
2001-2002: Korac Cup: took 3rd place (3-3) in Group E
2002-2003: FIBA Champions Cup: took 4th place (2-4) in Group B of Pan-Euro Stage
2003-2004: FIBA Europe League: disqualified in Nov.'03
2004-2005: ULEB Cup: took 1st place (8-2) in Group A, lost to Lietuvos rytas (LTU) 1-1 (-11) in quarterfinals
2005-2006: FIBA EuroCup: took 3rd place (1-5) in Group E
2006-2007: ULEB Cup: took 4th place (6-4) in Group D, lost to Montepaschi Siena (ITA) in the 1/8 Finals
European cups achievements:
ULEB Cup Quarterfinals -05

П.С Дали некој го знае распоредот утакмици на КК Струмица во БИБЛ? Доколку некој го има нека го постира овде или нека ми го прати по пп !

Според екипите во А групата очекувам сигурен пласман на Фени во следната рунда, можеби не како првопласиран ама мислам дека второто место е реалност за нас, ако се земе предвид дека и додатно ќе се појачаме следната сезона.

И ме интересира Работнички во која сала ќе ги игра овие натпревари, дали во “Парк“ или “Борис Трајковски“, не за друго туку замислете ги ГАТЕ 4 во “Парк“:jaj:

Сигурно во Борис Трајковски, а ти што мислиш ако идат Гате 4 по колку ќе идат ?

Максимум 500.

Па фемили беа ако не се лажам околу 700 луѓе во Парк оваа сезона, имат клипови еве нека постави некој од фемили да видиш за каква бројка станува збор.

Да ама тогаш ЦПБ бојкотираа и се собраа во ептен мал број за таа утакмица, така барем мислам дека беше.
Ај сеа замисли ЦПБ да се соберат во максимален број и овие еве 500 нека бидат грци, има да биде хаос таму... за обични гледачи воопшто нема да има место.

Епа затоа ќе играт во Борис Трајковски. Ама кога е било некогашното дерби Работнички - МЗТ се собирале и многу повеќе и ЦПБ и Фемили. Тогаш тоа се биле времиња и кога ЦПБ се биле како Фемили, и во Парк е немало каде мува да прелета а не игла да падне.

Мислам дека треба во Борис да играат пред се поради безбедносни причини.
Да се стави македонска навивачка група (во случајот ЦПБ) во толку мал простор со грчки навивачи е лудило, сеа разбирам за ривалитетот помеѓу Фемили и ЦПБ ама сепак ова е нешто друго, грци се маме му нивно, сите ги мразиме, не верувам дека ќе се издржи без инцидент.

Абе какви ГАТЕ 4 ... Како што ги мразам грците и цела грција нека дојде ќе ги запалам јас самите ниф !

O бре барат ти ќе падниш на газ ако дојдат тиа тогаш има да бегаш каа изгорен не викај така.ГАТЕ 4 не доаѓаат во Струмица но кога ќе отидеме ние таму т.е Струмица за кошаркарите зборам има да ги направат сами да се бендисат.Ете ти го примерот со Рк Вардар од пред неколку години.:toe:

аууу според мене тешка група и се падна на Струмица. особено сега што и ПАОК е во нашата група.

но верувам дека ќе стигнеме минимум до четвртфинале. првите четри од групата одат понатаму. а шест екипи се во група.

еве за ПАОК информации.

оваа сезона 12-ти на табелата од 14 екипи. со 9 победи и 17 порази. хмм чудно ми е.
два пати шампион на Грција, последен пат 92 година.

---линк---

League achievements:
Greek League Champion -59, 92
Greek Cup Winner -84, 99
Greek Cup Semifinals -05, 06
European cups:
1986-1987: Korac Cup: Eight-Finals
1987-1988: Korac Cup
1989-1990: Euro Cup of Cup Winners
1990-1991: Euro Cup of Cup Winners
1991-1992: Euro Cup of Cup Winners
1992-1993: European Cup
2000-2001: ULEB Euroleague: took 3rd place (7-3) in Group D, lost to Union Olimpija (SLO) in 1/8 finals
2001-2002: Korac Cup: took 3rd place (3-3) in Group E
2002-2003: FIBA Champions Cup: took 4th place (2-4) in Group B of Pan-Euro Stage
2003-2004: FIBA Europe League: disqualified in Nov.'03
2004-2005: ULEB Cup: took 1st place (8-2) in Group A, lost to Lietuvos rytas (LTU) 1-1 (-11) in quarterfinals
2005-2006: FIBA EuroCup: took 3rd place (1-5) in Group E
2006-2007: ULEB Cup: took 4th place (6-4) in Group D, lost to Montepaschi Siena (ITA) in the 1/8 Finals
European cups achievements:
ULEB Cup Quarterfinals -05

П.С Дали некој го знае распоредот утакмици на КК Струмица во БИБЛ? Доколку некој го има нека го постира овде или нека ми го прати по пп !

Во денешен Македонски спорт ќе излезе.

Леле што нема да се изначитам даа а кој тоа не стави намерно бе грчката ли кошаркарска федераци таа одлучува кој е прв претставник а кој втор а башка имаш ли видени табела од грчко првенство намерно не ставија со Лариса за Лозари да не се срамат со Гате 4 види мајката поглуп пост неам прочитано до сеа а воа најмалку го очекував од тебе.:nesvest:

Леле што нема да се изначитам даа а кој тоа не стави намерно бе грчката ли кошаркарска федераци таа одлучува кој е прв претставник а кој втор а башка имаш ли видени табела од грчко првенство намерно не ставија со Лариса за Лозари да не се срамат со Гате 4 види мајката поглуп пост неам прочитано до сеа а воа најмалку го очекував од тебе.:nesvest:
Ќе дојдат ама ко ќе опнаме едно Македонско знаме на цела трибина кај АЈДЦУИТЕ шо се тама:wink: :pos2:

1. Panathin. 23-3 2. Olympiak. 22-4 3. Aris 18-8 4. Panionios 14-12 5. Panellinios 14-12 6. Maroussi 13-13 7. AEK 13-13 8. Olimpia L. 12-14 9. Egaleo 12-14 10. AEL 11-15 11. Kolossos 9-17 12. PAOK 9-17 13. Rethimno 9-17 14. Olimpiada P. 3-23
Еве Димитар сам процени кој е прв претставник кој е втор претставник или пак Паок намерно губеше оваа сезона само да биде втор претставник за да не ги посрамотат Лозари или пак Амир ја намести ждрепката за групите во БИБЛ ц ц ц ногу се револтирав од овој твој пост и затоа еве ди давам факти кои го говорат спротивното и ви иднина не пишувај некои глупости да не ти се смеат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom