Уште еден ден само за вас

• Креатор на темата Креатор на темата Foxy`BuTTerFLY
  • Време на започнување Време на започнување
F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
Поттикната од лична случка и песна чиј текст ме трогна ја отварам темава.
Се наоѓам во ситуација каде што барем еден ден,само за мене/нас би излечило многу рани.
Сте се нашле во таква ситуација каде што ви треба само еден ден да го вратите изгубеното? ден во кој би ги исправиле сите грешки направени за се да биде онака како што било некогаш?
Страшно е колку малку треба за да се урне се како кула од карти, уште пострашно е кога ќе останете сам со никој покрај вас.И се што ви треба е само уште еден ден..

Сте се нашле во таква ситуација каде што ви треба само еден ден да го вратите изгубеното?
Џабе ќе биде еден, ќе побараш уште еден, затоа е најдобро вака како што е, користи додека можеш, стореното и времето назад не се враќаат.

Џабе ќе биде еден, ќе побараш уште еден, затоа е најдобро вака како што е, користи додека можеш, стореното и времето назад не се враќа.
не е работата за враќање назад работата е за една последна шанса..

не е работата за враќање назад работата е за една последна шанса..

Kога веќе ќе се урне целата кула од карти и сите моменти одат во бездна со тоа урнување,еден ден плус не помага ништо,не постои шанса после едно такво урнување која би се соджела само во еден ден.

Поттикната од лична случка и песна чиј текст ме трогна ја отварам темава.
Се наоѓам во ситуација каде што барем еден ден,само за мене/нас би излечило многу рани.
Сте се нашле во таква ситуација каде што ви треба само еден ден да го вратите изгубеното? ден во кој би ги исправиле сите грешки направени за се да биде онака како што било некогаш?
Страшно е колку малку треба за да се урне се како кула од карти, уште пострашно е кога ќе останете сам со никој покрај вас.И се што ви треба е само уште еден ден..

грешките што се направени во текот на врската (најверојатно за тоа и мислиш) нема теоретски шанси за еден ден да се исправат. џабе ти е и да го добиеш тој ден што го бараш ништо нема да биде како порано верувај ми кога нештата тргнале на лошо ништо не може да ги запре за жал. ова е од мое искуство :icon_frow:icon_frow

грешките што се направени во текот на врската (најверојатно за тоа и мислиш) нема теоретски шанси за еден ден да се исправат. џабе ти е и да го добиеш тој ден што го бараш ништо нема да биде како порано верувај ми кога нештата тргнале на лошо ништо не може да ги запре за жал. ова е од мое искуство :icon_frow:icon_frow
немора да се генерализира само во врска.сите правиме грешки во секој дел од нашиот живот и на секое поле.

Грешката е направена и увидена...Следен чекор ти е да се извиниш и да побараш прошка....Но, барај ја само ако сметаш дека во истата ситуација би можела ти да простиш такво нешто...
Во спротивно, немој да ја повториш истата грешка со друга личност...

Кога ќе направам некоја грешка се учам од неа и практикувам да не ја направам во иднина пак.Не се каам за грешките ниту барам да се врати времето затоа што се учам од нив.Само барам можност да се извинам и да го поправам тоа на некој начин.

Ne ne ne ... Ona izgubenoto i pogresno napravenoto vo minatoto tesko se poprava vo segasnosta. Treba poveke da ciljame kon idninata i da se obideme da ja gradime sto e mozno podobro i postabilno za nas. Samo taka ke uspeeme i ke stigneme daleku od zivotot, a ne so navrakanje na ona sto veke bilo ... !!!* ;)

Temata epten ja isprevrtevte, ako imate sansa, (malku fantazija)

Dokolku se sluci toa so site napori so mozam da gi napravam, bi ja iskoristila taa sansa da popravam se so ne mi odgovara vo smisla da bide se kako porano.

Sum razmislila na toa mnogu pati i navistina e super toa da se sluci, bi napravila i smenila mnogu nesta. :wink:

Ако има надеж и некаква цел со тоа.На пр. да не биде грешката нешто што и јас не би простила доволен ќе ми биде еден час, а не еден ден тоа да го исправам.Ако вреди се разбира, но ако се веќе пропаднало најдобро би било да се откажам да се помирам и да продолжам понатаму зошто тој еден ден ништо нема да смени туку ќе го отежне она веќе раскршеното и уништеното од врската:pipi:

да..ми се има десено...но за жал тој ден не дојде, т.е. дојде денот но не го напраив тоа што требаше...исправното...ахх....

Нештата се градат за подолго време отколку што е потребно за да се растурат.
Исправувајќи ги тие грешки во тој нов ден, несвесно ќе направиме многу други. Работите се онака како што се и никогаш не сум имал потреба од само уште еден ден за исправување на постапките.

Зашто да враќаш нешто кое поминало? Зашто да бараш шанса ако не си сигурна дека ќе ти биде дадена и тоа ти е плус додатна нервоза и лошо расположение и болка. Зашто не продолжиш по патот на кој си сега? Тоа што било поминало, оди напред, колку и да боли. Животот е во борбата, не во каењето и живеење во минатото, животот е она кога го пребродуваш тешкото, а не цмиздрење и верување на некој си еден ден. Еден ден? Хех ако е толку сериозна работава тогаш еден ден не ти помага.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom