Резултати од Избори 2008

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
Moze ne e za ovde baranjevo ama gleam nekolku forumgii se znaimavaat povece so izborive, pa ako moze nekoj da mi prati preku PP materijali za izbori i izbroni sistemi mi trebaat za seminarska.Fala odnapred:smir:

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
taka ispagja ama racunaj romive i drugive zaednici kolkav vlog dadoja od 480 000 glasovi , a kolkav nova alternativa, stojan andov, ldp...mozebi i nsdp tie mi se uste nebuloza
Abe nesto drugo me plasi. Zaedno , ili vkupno mu doaga okolu 60-tina makedonci vo sobranie. Pa zar sme 50% vo nasa drzava ?

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
lele neka umrat komunjarive sve da im ebam a nie ke si slavime pozz napred VMROOOOOOO

Член од
16 мај 2008
Мислења
452
Поени од реакции
2
Abe nesto drugo me plasi. Zaedno , ili vkupno mu doaga okolu 60-tina makedonci vo sobranie. Pa zar sme 50% vo nasa drzava ?
што збориш ти бе? :tapp: сдс, тито, стојан, лдп ѓоа се декларираат Македонци. У гејци да не ги стави? И тука ти е Вмро со добра бројка, Македонци има многу повеќе од 60.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
izvor nova makedonija

- Можеме да потврдиме дека ВМРО-ДПМНЕ не ја оствари целта да добие повеќе од 61 пратеник во Собранието на Република Македонија, поради која ги распиша изборите - истакна Емилијан Станковиќ, портпарол на СДСМ.

ovoj ocigledno ima maka so matematika i za negoviot izbor za pratenik i za izborive vo celina

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
ПОДНОСИТЕЛ НА ЛИСТАТА: СОНЦЕ.Коалиција за Европа:
Социјалдемократски Сојуз на Македонија,
Нова социјалдемократска Партија,
Либерално-демократска Партија,
Либерална Партија на Македонија,
Нова Алтернатива,
Зелена Партија на Македонија,
Партија на пензионерите на Р. Македонија,
Демократски Сојуз на Власите од Македонија-ДСВМ.

ја поднесува – ат следната листата на кандидати за пратеници во Собранието на Република Македонија во Изборната единица број 4:

1.Зоран Заев
2.Владо Бучковски
3.Цветанка Иванова
4.Никола Ќуркчиев
5.Соња Мираковска
6.Горан Сугарески
7.Роза Топузова Каревска
-----------------------------------

8.Емилијан Станковиќ
Душиче, џабе се израдува вчера.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
поздрав до партизаните со песната: зајди зајди јасно сонце, зајди удави се!

честито победа македонци!
нема зошто да стравуваме, уште најмалку 4 години македонска власт. верувам уште многу повеќе!

изборните резултати по малку се претворија во сеир, од најави на шеќеринска дека груевски губи и ја влече македонија доле со него, па до изјави од типот "имаме добар резултат", потоа дека изборите биле залудни бидејќи ете врмо сепак не успеале да освојат 61 пратеник, па се до изјавата "намaливме од 3:1 на 2:1" :pos:

ВМРО не е партија, ВМРО не е Груевски, ВМРО не е ДПМНЕ... ВМРО е се она што е македонско во мене, јас не се пронаоѓам во ВМРО, ВМРО се пронаоѓа во мене. ВМРО е Македонија, единсвеното и вистинско СОНЦЕ .. нека не грее сите!
честито до секој оној што се чуствува македонец, бидејќи сега нема од што да стравува!
не ги мешај партизаните со овие(СДСМ) денес што го поганат нивното дело.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Кои 60 бе???Преку 70 Македонци има во собрание.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
а зелената влезе, да не барам?

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
Moze ne e za ovde baranjevo ama gleam nekolku forumgii se znaimavaat povece so izborive, pa ako moze nekoj da mi prati preku PP materijali za izbori i izbroni sistemi mi trebaat za seminarska.Fala odnapred:smir:
имаш тема кај можеш да го побараш тоа.
да си пишел на вистинското место досега ќе сум ти пратела

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Не бе повеќе се, само нешто помалку се него процентот на македонци во државава, ама јас мислам дека тоа намерно е оставено од сдсм или дпмне за да се создаде позитивна дискриминација од носно да има повеќе од другите малцинства во собрание за да се компензира големиот број на албанци а со тоа и да се спречи злоупотребување на бадентер и другите етничко-осетливи проблематики од страна на албанците, и со тоа да се избегне бинационална држава туку да се добие мултиетничка, односно унитарна.

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
еј а СДПМ што напраја? мислам колку гласови имаат?

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
што збориш ти бе? :tapp: сдс, тито, стојан, лдп ѓоа се декларираат Македонци. У гејци да не ги стави? И тука ти е Вмро со добра бројка, Македонци има многу повеќе од 60.

Sto vie be vam?

SITE STO ZIVEAT VO MKD SE MAKDEONCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom