Инциденти на изборите

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Нема оправдување за откажување од борбата за да се доведе системот да функционира. Сите ама баш сите без разлика на националност мора да допринесуваме за отстранување на ваквите проблеми односно ставање на некои личности над законот. Знам дека напрв поглед ти изгледа бесцелно ама треба да се врши постојан притисок и кога другите ќе го согледаат тоа , се повеќе и повеќе ќе го прават истото, со што ќе почнува борбата да има ефект. Само имај на ум борба со оружје не го решава проблемот, само со демократски средства.
Da, toa go napravija albancite i vo 2006 i sega vo 2008. No, sto se sluci. Nekoj ( toj koj sto pred dva dena se proglasi vo "firer", so mandat od narodot, znaci od start ti paga vo voda zalozbata za site bez razlika na nacionalnost da doprineseme za popravanje na sistemot ) sepak odluci da mu gi odvrza racete na nekogo i da mu dozvoli da se odmazdi i da terorizira. I sega? Kazi mi koja e najgolemata borba za da se dovede sistemot da funkcionira, ako ne glasot na narodot? Nekoj toa svesno ne go zema vo predvid i dovede do denesnava situacija.
Znam deka so moite stavovi rizikuvam da bidam sfaten kako podrzuvac na DUI, sto ne e tocno, od edinstvena pricina sto ne gi ispolnuvaat moite baranja i kriteriumi, i isto taka imaat nekoi clenovi za koi sto samata pomisla da glasam za niv mi vrega inteligencija. Ama isto taka znam, siguren sum deka podobro znam i od tebe i od mnozina clenovi na forumov, i voopsto nikoj ne moze da me ubedi vo sprotivnoto, deka 99% zasluzen za ovaa sostojba i site incidenti e taci , a vo toa bogami bajagi mu pomogna i gvujo. Ali Ahmeti dade Besa deka nema da puka i toa go stori ( nemojte da go sporite ova, zosto pak vi povtoruvam, znam, podobro od vas znam, ne se informiram od tv tuku od mestoto na slucuvanjate ), samo ne znam uste kolku ke izdrzi, nekogas i Besata znae da te izneveri....

p.s. baci najgolem protivnik sum na oruzjeto, imam nevidena odbivnost kon oruzjeto, skoro da sum alergicen, ama isto taka znam i edno zlatno pravilo, pravilo na prirodata i opstestvoto, koga si zagrozen , zivotot i dvorot se zastituvaat samo so oruzje i so nisto drugo.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Enjoy....
  • ИМ 2340, с.Грушино, Арачиново гласањето е прекинато.
  • ИМ 515, 516 с. Горна Бањица, Гостивар, украдени се гласачките места и гласањето е прекинато.
  • 2050, с. Синичане, Боговиње, избркан е набљудувачот на МОСТ од избирачкото место.
  • Од ИМ 1933, 1934, 1937, 1938, 1939, 1940, Тетово, набљудувачите на МОСТ се избркани и гласањето продолжило.
  • Во ИМ 540 и 541, Дебар, гласањето е запрено поради полнење на гласачките кутии. На местото имало и физичка пресметка.
  • Од ИМ 2072, 2073, 2075, Боговиње, избркани се набљудувачите на МОСТ
  • 2010, 2011, 2012 и 2013 с.Теарце, Теарце непознати лица ги наполниле гласачките кутии. Набљудувачите на МОСТ се повлечени од гласачките места.
  • 2095 с. Чифлик, Желино гласачката кутија е наполнета.
  • 2093 с. Камењане, Боговиње имало прекин на гласањето поради полнење на гласачките кутии.
  • ОИК Арачиново донел одлука за прекин на гласањето во целата општина.
  • 2886, училиште Даме Груев, гласањето е прекинато.
  • ИМ 2036 с. Гургурница, општина Брвеница, е затворено од страна на ОИК.
  • На ИМ 2875, 2876, 2877, 2878, 2879, 2880, 2881, 2882, 2883, 2884, 2885, 2886, 2887, 2888, 2889 ОУ 7 Март и ОУ Цветан Димов, општина Чаир, по 2 часовен прекин гласањето е продолжено. Набљудувачите на МОСТ се повлечени од гласачките места.
  • ИМ 2054 и 2075 Камењане, општина Боговиње, се затворени од страна на ОИК заради полнење на кутиите.
  • На ИМ 725 Кичево, општина Кичево забележано е семејно гласање и гласање без соодветна документација.
  • ИМ 1928 и 1929 ОУ Наум Фрашери, Тетово е забележано е едно лице кое гласа повеќе пати и повлечени се набљудувачите на МОСТ.
  • ИМ 2447 во с. Ласкарце и ИМ 2441, 2442 с. Буковиќ, општина Сарај се затворени од страна на ОИК.
  • ИМ 2077 Ново Село, општина Боговиње е затворено поради тоа што неидентификувани лица влегле во гласачкото место.
  • На ИМ 2065 Камник, Боговиње неидентификувана група на лица направила неред на избирачкото место при што е избркан набљудувачот на МОСТ.
  • На 2107 Желино, општина Желино, повлечен е набљудувачот на МОСТ поради тоа што е наполнета гласачката кутија.
  • Од избирачките места кои се наоѓаат во Средното земјоделско училиште во Тетово повлечени се набљудувачите на МОСТ заради инциденти кои таму се случиле. Имено на 1990 украдени се околу 100 ливчиња, на 1991 во текот на целиот ден не е почитувана процедурата за гласање, а во 1992 наполнета е гласачката кутија. При обидот мобилен тим на МОСТ да изврши увид и да ги потврди добиените информации, еден од членовите на тимот е турнат и уништени му се акредитациите.
  • На ИМ 2679, Аеродром, Скопје, избирачкиот одбор ја отворил кутијата за да им стави печати на задната страна на ливчињата, бидејќи претходно им немале удрено печат.
  • На ИМ 1309 Охрид забележано е непочитување на процедурата за гласање.
  • На ИМ 0404, 0405 и 0406 Чајле, Гостивар настанала тепачка при што земени се гласачките кутии и гласањето е прекинато.
  • На ИМ 2007 и 2008, с. Непроштено, Теарце забележано е полнење на гласачките кутии.
  • ИМ 1000 и 1033 во Куманово се затворени од страна на ОИК.
  • На ИМ 1929, 1930 и 1932 ОУ Наим Фрашери, Тетово влегле вооружени лица и ги наполниле кутиите. Набљудувачите на МОСТ се повлечени.
  • На ИМ 550, с. Хаме, Дебар кутијата била наполнета по што од страна на ОИК е затворено гласачкото место.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Dobro, vazno site se slagame deka najgolemite albanski partii se vinovni za neregularnostite na izborite. Dodeka kaj Makedoncite regularnosta bese 100%, kaj albancite se pukase.
Koj e pokriv ne znam, no mediumite javuvaat deka zaginatiot i povredenite vo prestelkite so policijata se aktivisti na DUI. Sakaat da bidat vo vlasta, a pukaat vo makedonskata policija. Toa ne ide taka.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Dobro, vazno site se slagame deka najgolemite albanski partii se vinovni za neregularnostite na izborite. Dodeka kaj Makedoncite regularnosta bese 100%, kaj albancite se pukase.
Koj e pokriv ne znam, no mediumite javuvaat deka zaginatiot i povredenite vo prestelkite so policijata se aktivisti na DUI. Sakaat da bidat vo vlasta, a pukaat vo makedonskata policija. Toa ne ide taka.
More ke pukam i se po red ke im ebam, samo da ne mi dozvolat da si ziveam na mira. Preku kur mi e veke od takvi kako tebe. Osvestete se, na milimetar zica stoime, inace otide jabana drzavata, a za toa najmalku ke bidat zasluzni albancite.

p.s. postedete me od glupavi komentari

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
уууу сега се наљуривме.. пазите че го пука

A

Ali Pasha

Гостин
Не ми е јасно како македонскиот дел од форумот може да биде толку индиферентен, и во некои случаи дури да му се „радуваат“ на фактот дека инцидентите се случија на „албанскиот дел“. Како може „десната рака“ да се се радува дека „левата рака“ има „тумор“.
Обидете се, без да бидете саркастични и со невкусна смисла на хумор да дебатирате, дали НИЕ сакаме да влеземе во кругот на Демократските ЕУ земји.
После овие избори, јас мислам дека Груевски не мисли така.
Зошто?
Како е можно да им ја отстапи цела една полициска формација на своите коалициони партнери, за да можат да на најбезобразен начин да ги украдат (ма какво крадење - theft , тоа беше грабеж - robbery) гласовите само за да бидат повторно на власт.
Уште од тој момент, Груевски бил свесен дека прави огромен чекор назад од ЕУ. Но дали тоа му одговара? Јас мислам да, бидејќи за да влегуваш во ЕУ треба да исполниш некои стандарди, коишто тој заедно со Тачи, сигурно не се спремни да ги исполнат, бидејќи тогаш нема да имаат „своја држава“, и што ќе им е власт кога нема да можат слободно да „дејствуваат“, како што правеле досега, особено Тачи.
Знам дека емотивно сте поврзани со конфликтот 2001, и одбивате да ги гледате „лошите страни“ на Тачи (а ги има во изобилство), но верувајте дека ЗАЕДНО ќе „неабаме“ за овие постапки.
Кој не бил да гласа во Тетовскиот регион, ја немал таа среќа да види што е Зимбабве во права смисла на зборот.
Иако го почитував Груевски за неколкуте храбри чекори за реформи во државата, без оглед дали беа успешни или неусепшни (тука СДСМ имаше само празна реторика), мислам дека тој е најголемиот виновник за ваквиот развој на настаните, заради тоа што не знаеше да ја менаџира ситуацијата, подлегна пред налетите на Тачи да има слободни (крвави) раце за изборите.
Далеку од тоа дека Ахмети и ДУИ имаат сила и знаење да водат држава, но Тачи....хммм...
Можеби ја знаете следнава прикаска (во Германија за време на нацизмот), Нараторот кажува:
Кога ги уапсија комунистите не протестирав, бидејќи не бев комунист, па не ме засегаше.
Кога ги уапсија евреите не протестирав, бидејќи не бев евреин, па не ме засегаше.
Кога ги уапсија хомосексуалците не протестирав, бидејќи не бев хомосексуалец, па не ме засегаше.
Кога ги уапсија ромите не протестирав, бидејќи не бев ром, па не ме засегаше.
Кога ме уапсија мене, никој не протестираше. Не дека никого не го засегаше, туку не остана никој надвор за да протестира.
Затоа јас сега гласно викам, да ме слушнат и македонскиот дел од населението, бидејќи ќе биде касно за сите нас да протестираме за некоја година

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Ali Ahmeti dade Besa deka nema da puka i toa go stori ( nemojte da go sporite ova, zosto pak vi povtoruvam, znam, podobro od vas znam, ne se informiram od tv tuku od mestoto na slucuvanjate ), samo ne znam uste kolku ke izdrzi, nekogas i Besata znae da te izneveri....
Кварк очигледно џабе му е бесата кога негов соработник точно тој тешко повредениот мислам Асани ми беше презимето носел оружје во избирачко место и неможеш да ме убедиш дека не го искористил кога од него било побарано да се предаде.
Сам не е само инцидентот во арачиново туку и на други места.
И пак ќе кажам фактот што силно не го осудил пукањето во воздух на неговите митинзи докажува дека бесата за непукање не му важи на ахмети, а тачи е на исто ниво, бидејќи ни тачи никогаш не го осудил и не побарал на митинзи и прослави на партија да не се пука и да се остави оружјето на страна.
И мора да разбереш дека груевски не е тој што му дава одврзани разце на тачи туку одредени брзо и насила вработени во МВР кои се така внесени не ради ќејфот на тачи за да контролира туку заради да се исполни квотата на албанци.
Така да сигурно има во мвр и полицајци албанци кои претходно биле активисти на ДУИ не е возможно сите да се на ДПА.

И најголемата грешка и неправда што ја правите е тоа што кажувате дека полицијата или целата единица алфи дека се тепале за тачи, јас ви гарантирам дека никој ни од алфите ни од обичните полицајци нои се етнички македонци нема да спроведат наредба за да се тепаат за тачи и тука правите не голем, туку огромен, грев, бидејќи истите тие секој ден си го ризикуваат животот за безбедноста на сите нас. И секое обвинување дека алфите ги започнале инцидентите не ви се издржани бидејќи според нивниот кодекс на работа тие мораат да интервенираат кога ќе видат вооружено лице и да му го одземат оружјето и да го приведат, и да знам насилни се при тој процес, ама тоа за да им се даде до знаење на другите дека им сила која ќе го споречува носењето на оружје.
И не али паша не сме индиферентни, само ти сакаш да мислиш дека сме индиферентни, нас верувај ни на сите и се превртуваат цревата и ни се повраќа кога ќе чуеме дека некој со оружје слободно си се шета а не пак дека со оружје влегол во во избирачко место, а во дсадениот случај такви имало и од страната на Тази и од страна та на Ахмети и нема оправдување ни за едните ни за другите, од моја гледна точка и двете групи се криви , со таа разлика што можеби едната поради допочнителни прекржоци како полнење на кутија или сл. ќе добие подолга казна.
Мислам дека не треба да ви објаснувам практиката во школо дека ако едно дете вербално го навредува и закача друго дете а ова му врати со бокс и започне тепачка дека и двајцата идат кај психологот или директорот и двајцата се криви без разлика кој го мочнал инцидентот.

Член од
16 мај 2008
Мислења
452
Поени од реакции
2
Можеби ја знаете следнава прикаска (во Германија за време на нацизмот), Нараторот кажува:
Кога ги уапсија комунистите не протестирав, бидејќи не бев комунист, па не ме засегаше.
Кога ги уапсија евреите не протестирав, бидејќи не бев евреин, па не ме засегаше.
Кога ги уапсија хомосексуалците не протестирав, бидејќи не бев хомосексуалец, па не ме засегаше.
Кога ги уапсија ромите не протестирав, бидејќи не бев ром, па не ме засегаше.
Кога ме уапсија мене, никој не протестираше. Не дека никого не го засегаше, туку не остана никој надвор за да протестира.
Затоа јас сега гласно викам, да ме слушнат и македонскиот дел од населението, бидејќи ќе биде касно за сите нас да протестираме за некоја година
:icon_roll:icon_roll:icon_roll:icon_roll:icon_roll

Ај прекинете со тие споредби со нацистичка германија и сл. Само испаѓате смешни. Ти го прочитав постот ама нема да коментирам по оваа споредба. Ваквите глупави споредби само ти го рушат кредибилитетот.

A

Ali Pasha

Гостин
Далеку од тоа дека сме земја која што може да се спореди со нацистичкото владеење, но ти како и многумина македонци одбиваш да прифатиш ( и протестираш), дека ова што се случи не врати голем чекор назад, благодарение на непромислените чекори на власта, да замижи пред теророт на „хунтите“ само за некои потесни интереси. Јас сакам да ја гледам Македонија еден чекор напред, за мое добро, не за доброто на македонците, албанците, Груевски, Амети,Тачи, Шеќеринска.... ЈАСНО ТИ Е СЕГА?

A

Ali Pasha

Гостин
...
Мислам дека не треба да ви објаснувам практиката во школо дека ако едно дете вербално го навредува и закача друго дете а ова му врати со бокс и започне тепачка дека и двајцата идат кај психологот или директорот и двајцата се криви без разлика кој го мочнал инцидентот.
А што ако јадеш бокс од некој насилник, и одиш да се жалиш кај директорот или психологот, и тој ти удира шамар со образложение дека ти си виновен дека си го гледал криво
п.с. алфите беа од албанска националност

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Далеку од тоа дека сме земја која што може да се спореди со нацистичкото владеење, но ти како и многумина македонци одбиваш да прифатиш ( и протестираш), дека ова што се случи не врати голем чекор назад, благодарение на непромислените чекори на власта, да замижи пред теророт на „хунтите“ само за некои потесни интереси. Јас сакам да ја гледам Македонија еден чекор напред, за мое добро, не за доброто на македонците, албанците, Груевски, Амети,Тачи, Шеќеринска.... ЈАСНО ТИ Е СЕГА?
Да имаше нацистичко владеење немаше да има штрумфови.:helou:

Lavanda

Модератор
Член од
18 април 2008
Мислења
676
Поени од реакции
66

Ако толку си ја сакаш Еу, еве повели замини си еве ти ја Албанија до нас, ни визи ни бутур ти треба продај се шо имаш во Македонија(нашата златна татковина) и замини си во Европска Албанија, шо чекаш???Јас лично патот ќе ти го платам и одбор за испраќање како во ЈНА ќе ти виканам, и дур те испраќам во очи ќе те гледам и ич око нема да ми трепне, немој да мислиш дека некој овде ви се плаши, ви ќути ме само затоа што не притискааат европејците и америте, иначе има да го видите Господ .

Член од
16 мај 2008
Мислења
452
Поени од реакции
2
Далеку од тоа дека сме земја која што може да се спореди со нацистичкото владеење
Па зошто правиш такви споредби?

Никој не негира дела имаше инциденти на 20 места, но за тоа сте вие криви. Да го цитирам Сердарот тука...

Serdarot напиша:
а бе чуден народ сте, жими се , меѓусебе се испукавте, а ние криви ви сме...
А за другото, јас сваќам, само ти треба да сватиш дека човек кој се осмелил да посегне по оружје има можност и да лаже. Знам дека е тежок скок од убиство до лага, ама можно е. :kesa:

A

Ali Pasha

Гостин
Да имаше нацистичко владеење немаше да има штрумфови.:helou:
Ох колку сте предвидливи, мали суштества :tapp:
Ali Pasha; напиша:
...Обидете се, без да бидете саркастични и со невкусна смисла на хумор да дебатирате, дали НИЕ сакаме да влеземе во кругот на Демократските ЕУ земји.

Kajgana Shop

На врв Bottom