Не јадете мајонез!

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
Амин.

Си обожавам мајонез.

Па треба да немаш струја во јазикот за да не јадеш мајонез.

Сепак секој си има свој вкус или нема доволно електрична енергија во јазикот.

Ретко јадам мајонез, на пример да намачкам на леб или слично, ама не можам да замислам тост или некој сендвич без кечап и мајонез. Некако не ми е убаво, не ми е комплетно. :) Ама се живее и без мајонез. :lizavce:

Јас јадев мајонез на секое јадење, сега само во сендвичи и со компири но во мали количини. Кога јадев во поголеми количини имав значително повеќе акни од сега, а и навечер кога јадев мајонез често ми предизвикуваше тешкотии во стомакот. Друга причина што намалив со мајонезот е тоа што содржи мн калории. Имам читано дека во една лажичка мајонез има околу 130 калории, а тоа ти е 10 минути вртење на орбитрек :)

Мајонез јадам само кога идам у 7ца. Иначе више 3 години сум Мајонез-FREE. :wink:

Аии го јадам и тоа многу. Посебно Томи и Хелманс.. најдобри се. :wink:

Никогаш никогаш и никогаш не сум пробал и никогаш нема ни да пробам такво нешто од кое се добива тровање:pov::pov::pov::pov:

никако не јадам мајонез.порано јадев се додека не сфатив дека е навистина штетен со голем број на калории и сега наместо мајонез јадам сенф кој е 100пати поздрав .:smir::smir::smir:

досега не сум имал негативно искуство со мајонез. јадам и тоа по многу мајонез, а летно време и дома ми го прават, :helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom