Koлку долго можете да издржите без храна/вода?

• Креатор на темата Креатор на темата Word$haker
  • Време на започнување Време на започнување
Four fucking days. Без храна, без вода, без живци. Интересно искуство. Made me realize things.
Инаку, одрекувањето од основи во животот знае да биде многу плодно за човекот и на физички и на психички план. Само вода, неколку дена е фантастично, само кој може да издржи тоа, алал вера. Ова моево беше принудна ситуација. :)
И да, после таква “медитација“... некои работи изгледаат комплетно поинакви. Некои би рекле, I found God... Me... I just found my self.

Four fucking days. Без храна, без вода, без живци. Интересно искуство. Made me realize things.
Инаку, одрекувањето од основи во животот знае да биде многу плодно за човекот и на физички и на психички план. Само вода, неколку дена е фантастично, само кој може да издржи тоа, алал вера. Ова моево беше принудна ситуација. :)
И да, после таква “медитација“... некои работи изгледаат комплетно поинакви. Некои би рекле, I found God... Me... I just found my self.

Како се пронајде?Што виде што е тоа што те промени?
П.С. јас лично без храна можам да издржам многу подолго отколку без вода ама ако се најдам во ситуација да биде тоа подолго од ден два обавезно ќе пишам

Без вода околу еден ден, потоа станува гадно. Ако е топло ни толку.
А без храна 2 - 4 дена.

Без вода 3 дена, ако не се рачуна кафе од сабајле по 1 шолја.
Без храна 5 дена, феноменално психичко чувство, и физичко, опуштено и силно, само и некако страв ко да ми беше, како да се плашев дека ќе изгубам чувство за умирање... но апетитот пред се ме издаде. А сакав ко нашиот спасител, бар 40 дена... :)

без вода можам да издржам 4-5 часа,а
без храна можам па околу 1 до 2 дена

Скоро 1 ден,поише никако,почнувам да тепам ако неам за јадење:vozbud:

па зависи кога како што зошто.. во летно време.. има денови кога не излегувам од дома ,..тогаш се случува 24 часа да не јадам ништо.... а вака стандарт. јадам дневно 2 пати т.е ви 10 часот .. и некаде околу 8 вечер..

Без вода не сум броела ама сигуно неможам...
Без храна имам издржано 6 дена и тоа плус на одмор беше...можам и повеќе ама дома да сум..и да дремам пред комп цело време...да не се замарам:)

Без храна два дена, заборавам да јадам, а без вода неможам, најмногу што можам да издржам без вода е само 3 саата

можам до 5 дена без вода и без храна

Незнам последен пат кога сум пиел вода, ептен ретко пијам и не чуствувам потреба за тоа значи сигурно ќе издржам едно 4 дена без вода, а без храна тешко највеќе 1-2 дена највеќе ако издржам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom